ATB

14.Březen 2008 | DJ´s

Andre Tanneberger

neboli ATB je jedním z předních německých trancových producentů a není rozhodně žádným nováčkem na hudební scéně. Pronikl do ní už v roce 1993 pod projektem Sequential One. Viditelnější úspěch však přišel až v roce 1998, kdy začal produkovat pod přezdívkou ATB. Dá se říct, že byl jedním z prvních lidí, kteří díky rádiím v naší republice začali šířít nový, tehdy docela neznámý styl. Možná by se dalo namítnout, zda to, co dělá ATB je přímo klasický trance, ale faktem zůstává, že hodně jeho skladeb si zaslouží pozornost a že za poslední léta se ATB stal jedním z nejvyhledávanějších producentů světa.

Možná to bylo právě pro jeho originální styl, kombinující trance a dance s širokým spektrem dalších hudebních stylů. Vyhlazené, jemné melancholické melodie s klidnými odpočinkovými partiemi a charismatickými ženskými vokály jsou tím, na co jsou jeho fanoušci zvyklí. Jak říká ATB: ´Dnešní hektický život a každodenní stres mají fatální dopad na lidi. Hudba je tím, co je může jak rozptýlit, tak na druhou stranu jim dopřát relaxaci, klid a uvolnění.´ Pokud si poslechnete některé z jeho alb, určitě to také sami poznáte.

Už se svým prvním singlem 9 PM (Till I Come) slavil ATB poměrně velké úspěchy v britských hitparádách. V roce 1999 vydal také své první album, Movin Melodies. Přišly nabídky na spolupráci, a to od producentů opravdu světových. Své skladby mu pro předělání nabízeli třeba Michael Cretu z Enigmy, William Orbit, Moby a spousta dalších. Jedním z Andreho nejznámějších dílek je jeho vlastní verze skladby Olive - You´re Not Alone. ATB také velice rád předvádí své umění a zkušenosti naživo před svými fanoušky jako DJ.

napsal/a: trancemaniak 15:44 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář