Nu NRG

14.Březen 2008 | DJ´s

Nu NRG,
jsou dva ambiciózní italové, Andrea Ribeca a Giuseppe Ottaviani. Andrea se narodil v roce 1974 a ve svých 15 letech už stál za gramofony. Založil si vlastní studio, kde v roce 1992 vyprodukoval svou první skladbu laděnou do techna. Bookingy v rádiich po okolí Říma mu zajistily perfektní základ pro kariéru profesionálního DJe. Giuseppe se narodil v roce 1978 a od sedmi let se učil na klavír. Jeho vášeň pro hudbu však nezůstala u hudby klasické, ale směřovala k stylům jako techno a trance.

V roce 1999 se Andrea a Giuseppe potkali na jedné techno party a poté, co objevily společné zájmy, založili projekt Nu NRG. Jejich prvotní tvorba byla celkem úspěšná doma v Itálii, ten pravý průlom však přišel až v roce 2001 se singlem Dreamland. Díky této skladbě se jich ujmul sám Paul Van Dyk a od té doby propagoval jejich singly na svých kompilacích i při svých živých vystoupeních. Dykův label Vandit Records poskytoval Nu NRG plnou podporu při produkci, a tak roku 2004 mohli vydat i své první album Freefall. Další část jejich tvorby zaujímají remixy, a to projektů jako třeba Three Drives, Second Sun nebo Jose Amnesia.

Nu NRG hráli na mnoha akcích společně s Paulem Van Dykem, mimojiné i na The Love From Above, navštívili festivaly jako německé Mayday, švýcarské Energy, londýnský klub Heaven nebo Arc v New Yorku. V současné době již však projekt Nu NRG neexistuje, jelikož Andrea i Giuseppe pokračují v hudební činnosti každý na vlastní pěst.

napsal/a: trancemaniak 15:36 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář