Prison Break aneb poletíme až do kosmu? | Ze světa seriálů...

Článek nečtěte, pokud jste neviděli PB do 16 dílu 4 sezony!


No, trochu zavádějící titulek, to se musí nechat. Ale sedí to. Totiž, PB začal jako vynikající seriál, který měl výborné obsazení, skvělý příběh a atmosféru, kterou mu mohli jiné seriály závidět. Pak to ale začalo. Natahování, umírání postav, které tam mohli mít větší prostor (Abruzzi, Veronica). To by se ještě dalo přežít. A do konce 2 série jsem s PB neměl větší problémy. Pak ale přišla SONA.

Vězení, které nemá téměř žádná pravidla, ve které si vězni dělají téměř vše, co se jim zlíbí a bojuje se zde na život a na smrt. A člověk jménem Whistler. Kdo je? Proč je důležitý? Proč furt říká, že je rybář? A s ním má náš Michael uprchnout, jinak zabijí Sáru a LJe, což je syn Lincolna. Poté přišla smrt Sáry, která většinu fanoušků naštvala. To mělo taky důsledky, ale o tom až za chvíli. Takže zdrháme, ale stejně jako v první sérii, bereme s sebou půlku vězení. Poté nastávají světlé chvilky 3 série. Michaelův plán aneb ty s námi nepůjdeš a shniješ v Soně se nevyplatí T-Bagovi, Bellickovi a Lecherovi. Poté Whistler zdrhne bratrům a tím jim naruší plán výměny. Pak ho bratři samozřejmě "dopadnou" a výměna se uskuteční podle jejich pravidel. Vše proběhne podle jejich plánu, akorát je postřelena Sofie (ex přítelkyně Whistlera, budoucí přítelkyně Lincolna) a tak u ní zůstává LJ. Michael a Lincoln pak najdou v Sofiině bytě Whistlerovi záznamy o jistém Jasonu Liefovi. Hned potom se bratři rozcházejí (Michael jde pomstít Sáru, Lincoln zůstává se synem a Sofií). Takhle končí 3 série.

1. září 2008: To je datum startu nové, čtvrté, sezony. Dočkáme se pár překvapení, z nichž největší je, že mrtvá Sára je oživena a potkává se s Michaelem, Whistler je hned v této epizodě zastřelen a na scénu se dostávají nový hráči - Donald Self, Wyatt a Roland Glenn. Don Self je najme, aby získali Scyllu, což je "černá kniha Společnosti". Zároveň je to zaměstnanec Státní bezpečnosti. Wyatt je nájemný vrah Společnosti, který je má zabít. A Roland je v týmu, protože je to odsouzený hacker, který jim má pomoct. Ale nejdřív musí získat 6 karet, aby mohli rozluštit Scyllu jako takovou. Upřímně, je to zábavná blbost. Do nějakého 12 dílu. Pak nastane tak nelogický, ale bohužel očekávaný obrat Dona do pozice mám Scyllu a vše jsem na vás nahrál. A od této doby to jde z kopce. Vrchol všeho je oživení další postavy, Michaelovi a Lincolnovi matky. A ona je navíc kupec Scylly. Na další díly si musíme počkat až do 17. 3. 2009.

Zhodnocení seriálu: První a druhá série je akce, která vás chytne a nepustí. 3 série je stravitelná jen díky tomu, že to má 13 dílů a že ty poslední jsou fakt dobré. 4 série je ze začátku výborná, ale pak to sklouzne do těžkého sci-fi. Uvidíme, co nám přinese zbytek série. Jsem fakt zvědavý, jestli se i do toho kosmu podíváme.. :-)

1. série - 100%
2. série - 90 %
3. série - 70 %
4. série - 70 %

O autorovi

  • Jméno viper.blade
  • Bydliště Karviná
  • No jsem takový jaký jsem.. musítě mě takové brát, i s chybami či jinými neduhy... protože v podstatě jsem fantastickej! (By Red Dwarf).. Pokud chcete ICqko, tak mi písněte...
Můj profil