Jak jsem slíbil

autor: xlacinal | 07.Květen 2007

Bohemians 1905 - Vysočina Jihlava 1:0 (0:0), hráno 6.5.2007

 

 

Branky: 70. Bálek.
Rozhodčí: Matějek - Filípek, Urban.
ŽK: 37. Adam, 44. Matůš - 19. Baláž, 34. Vít, 63. Kadlec.
Diváků: 8509.
Sestava Bohemians 1905: Sňozík - Marek, Lukáš (K), Rada, Růžička - Kotyza (57. Hašek P.), Adam, Škoda, Rychlík - Bálek (85. Kulvajt), Matůš (62. Bartek).
Sestava Vysočina Jihlava: Tulis - Gebreselassie, Šourek, Kadlec (K), Drga - Baláž (78. Rabušic), Vít, Lovětinský, Cihlář (52. Vladyka) - Faldyna, Svoboda.

áíčíářáéářčáářPatnáct zápasů neporaženi stoupají fotbalisté Bohemians vzhůru tabulkou druhé ligy. Řada třinácti výher a dvou remíz zvedla Klokany z patnácté příčky po devátém kole až na třetí místo. Svěřenci trenéra Busty mají přitom stejně bodů jako druhé HFK Olomouc, zelenobílým zaostávají o jedinou branku ve skóre. "Před sezonou jsme rozhodně neměli postupové ambice. Podobně k tomu přistupujeme i nyní. Uvidíme, jak se situace vyvine," říká Busta opatrně. Do konce ligy zbývá šest kol. Pokud Klokani všechny utkání vyhrají, mají jistotu postupu, vše mají ve svých rukách. Ale tlak na hráče rozhodně není. "O postupu se nebavíme. Vyhráváme a fotbal nás baví," říká mladík v zelenobílém Milan Škoda.

Kabina se striktně drží vět, které nedávno pronesl brankář Radek Sňozík. "O postupu se budeme bavit, až budeme mít dvě kola před koncem sedm bodů na třetího." Ale na tribunách se o první lize živě diskutovalo, při závěrečné děkovačce už se z kotle poprvé v sezoně ozývalo: "Hola, hola, hola, první liga volá!" Bohemians mají před sebou ještě tři zápasy ve Vršovicích a tři na hřištích soupeřů. "Schválně určitě prohrávat nebudeme," říká důrazně Busta na otázku, zda by se Bohemka bránila postupu. Klokani hrají v klidu, bez tlaku vedení a také fanoušci vědí, že stadion a celý klub si na postup ještě může nějaký čas počkat. Zato Jihlava je pod velkým tlakem příznivců, ale především financí. Město by rádo vidělo tým v první lize, aby se investice do stadionu a do fotbalu zhodnotila. Na Vysočině jsou pod daleko větším tlakem než ve Vršovicích.

Kvarteto vedoucích týmů se popere o dvě postupová místa. Viktoria Žižkov již poodskočila. Na čele má sedmibodový náskok před dvojicí HFK Olomouc, Bohemians. S dalším tříbodovým odstupem následuje Jihlava. Největším soupeřem Klokanů se zdá být v tuto chvíli HFK Olomouc. Nenápadný tým, který se díky skvělé bilanci na domácím hřišti drží v popředí. Na Hané se otevřeně k postupu nehlásí, ale zároveň se zřejmě čeká, jak dopadne Sigma Olomouc v nejvyšší soutěži - tam má na 13. místě zatím tři body náskok před sestupovými příčkami. Na Hané by určitě neradi přišli o jeden tým v nejvyšší soutěži.
TABULKA PO 24.KOLE 1. Žižkov 54 bodů
2. HFK Olomouc 47 bodů
3. Bohemians 47 bodů
4. Jihlava 44 bodů

Bohemians mají střídavě těžký los. Mají před sebou ještě souboje s prvními dvěma celky v posledních dvou kolech. V polovině června bude jasno o dvou postupujících do nejvyšší soutěže.
ZÁVEREČNÝ LOS BOHEMIANS(v závorce současné umístění soupeře)
25. kolo Olomouc B (12.místo) - Bohemians
26. kolo Bohemians - Hradec Králové (8. místo)
27. kolo Ústí nad Labem (10. místo) - Bohemians
28. kolo Bohemians - Sokolov (6.místo)
29. kolo HFK Olomouc (2.místo) - Bohemians
30. kolo Bohemians - Viktoria Žižkov (1.místo)

 

Na závěr vás chci pozvat na :

áíčíářáéářčáářV pondělí 14.05.2007 bude pořádán autobusový zájezd na utkání s SK Sigma Olomouc B. Aktualizováno 07.05.2007 v 07:53

Sraz účastníků zájezdu v 09:00 hod u hlavní brány stadiónu v Ďolíčku, odjezd v 09:30 hod.

Příhlášky na mobilu 739 966 332 (pokud možno pouze SMS) nebo na e-mailu zajezdy@fc-bohemians.cz příp. na ICQ Laca (368-997-395)(do ICQ či zprávy uveďte svoje celé jméno a telefonické spojení).

Cena zájezdu - při plném busu 45 lidí - 370,- Kč.

Pokud se nepodaří zaplnit normální bus pro 45 lidí, je v záloze mikrobus pro 19 lidí, při jeho zaplnění bude ale cena vyšší 440,- Kč na osobu! díky tě ším se