« Domů | TITANIC » | Muzikál ze střední 1 a 2 » | obrázky k filmu kruh,kruh2 » | emo houbičky-roztomiloučky » | tedka pááár MP3..!!! » | super auta-takovy jednou míít neoc pro vás kluci co..???=)) » | motorky-miluju je » | něco pro kluky-fotbal » | krvave obrazky-jen pro silne povahy » | příbehy o lasce a smrti...!!!! »

TITANIC

Leonardo di Caprio-Jack

Herec

Datum narození:11.11.1974

Místo narození:Hollywood, California, USA

Znamení:Štír

Leonardo se narodil Georgovi tvůrci a distributorovi komiksů a Irmelin sekretářce německého původu. Rodiče se rozvedli, když byl ještě malé dítě. První herecké zkušenosti získal v divadelní skupině "Mud People" na základní škole. Skutečné herecké zkušenosti získal během studia na střední škole, když natáčel reklamy a začal se objevovat v televizních seriálech.

Poprvé si zahrál televizním seriálu Santa Barbara (1988), pak následovaly seriály "Parenthood" (1990) v němž si zahrál s tehdy neznámou herečkou Thorou Birchovou a seriál Roseanne (1991). Svůj filmový debut uskutečnil v hororu "Critters 3" (1991). Po tomto filmu získal první dlouhodobější obsazení v roli mladého bezdomovce v televizním sitcomu "Growing Pains" (1991-1992). Pak se dostal do malé role po boku Drew Barrymore ve filmu Jedovatý břečťan "Poison Ivy" (1992). Díky těmto malým úspěchům získal roli dospívajícího chlapce Tobyho po boku Roberta De Niro ve filmu Život jednoho chlapce "This Boy's Life" (1993). Za peníze, které si vydělal hraním koupil matce dům s níž žil do svých 21 let.

Velkého úspěchu se mu dostalo v roli mentálně zaostalého chlapce po boku Johnnyho Deppa ve filmu Co žere Gilberta Grapea "What's Eating Gilbert Grape" (1993). Za svou roli získal Leonardo nominaci na Oscara a Zlatý Glóbus pro nejlepšího herce ve vedlejší roli.

V roce 1995 se Leonardo objevil ve třech celovečerních filmech, nejprve v hvězdně obsazeném westernu Rychlejší než smrt "The Quick and the Dead" s celebritami jako Sharon Stoneovou, Genem Hackmanem a Rusellem Crowem. Druhým bylo drama Úplné zatmění "Total Eclipse" v němž si zahrál hlavní roli bisexuálného básníka Arthura Rimbauda.Třetím celovečerním filmem byl Basketbalové deníky "The Basketball Diaries", kse si zahrál roli narkomana.

O rok později předvedl velmi dobrý výkon v roli Romea v novodobém zpracování Shakespearovy hry Romeo a Julie. Úspěch filmu přinesl Leonardovi mezinárodní slávu. S Meryl Streepovou a Robertem DeNiro si zahrál v psychologickém dramtu Marvinuv pokoj "Marvin's Room" (1996).

A pak to přišlo, Leonardo získal hlavní roli Jacka Dawsona ve veleúspěšném historickém romantickém dramatu Jamese Camerona Titanic (1997). Film s úžasnými filmovými efekty, který stál 200 miliónů dolarů získal 14 nominací na Oscara, 11 jich skutečně získal, což je mimo filmu Ben-Hur (1959) nejvíce v historii. Přestože Leonardo nebyl na Oscara nominovaný (kvůli čemuž následující rok nenavštívil jejich vyhlašování) se stal velmi žádaným hercem s honorářem 20 miliónů za film. Spolu s Kate Winsletovou získali obrovské množství fanoušků po celém světě. Film se stal jedním z nejvíce komerčně nejúspěšnějších do té doby s tržbami přes 400 miliónů dolarů.

Přes následující ohromující úspěchy se Leonardo pustil do dvojrole krále Ludvíka XIV a jeho dvojníka Philippa v dobrodružném dramatu Muž se železnou maskou "The Man in the Iron Mask" (1998). Přestože se úspěch tohoto filmu s Titanicem nedá srovnávat, stal se poměrně úspěšným. Stejný rok si ještě zahrál zhýčkaného filmovou hvězdu v komedii Woodyho Allena Celebrity.

Po dvouleté pauze si zahrál mladého amerického cestovatele Richarda ve filmu Pláž "The Beach". V roce 2002 si zahrál s Tomem Hanksem v kriminálním filmu Stevena Spielberga Chyť mě, když to dokážeš "Catch Me If You Can" a v akčním krimi Gangs of New York, po boku Cameron Diazové.

Leonardo měl vztah s modelkou Kristen Zangovou (1996-1998). Od roku 2000 začal chodit s brazilskou topmodelkou Gisčle Bündchenovou.

Leonardo di Caprio Wallpaper

Leonardo di Caprio

 

Kate Winslet-Rose

Herečka

Datum narození: 05.10.1975

Místo narození: Reading, England

Znamení: Váhy

Kate se narodila a vyrůstala v Readingu v Anglii a od narození byla obklopená divadlem, neboť její prarodiče měli na zahradě 60-ti sedadlové divadlo, ve kterém hrála téměř celá rodina. Kate již od jedenácti let začala studovat divadelní umění.

Svůj první profesionální debut měla v televizi, jako dětská mluvčí pro populární Britské cereálie, následně začala navštěvovat uměleckou střední školu. V roce 1991 tuto střední školu absolvovala a odstartovala svou divadelní kariéru v adaptaci "Secret Diary of Adrian Mole and Peter Pan".

Pro svou první úspěšnou roli Juliet Marion Hulme v kriminálním dramatu Nebeská stvoření "Heavenly Creatures", musela v konkursu porazila 175 jiných uchazeček. O rok později si zahrála princeznu Sarah v Disneyho filmu "A Kid in King Arthur's Court" (1995). Ten stejný rok ještě zvládla roli Mariance v romantické komedii Rozum a cit "Sense and Sensibility", kde se také objevil Hugh Grant.

Za svou práci získala mnoho ocenění, včetně nominaci na Oskara pro nejlepší herečku ve vedlejší roli. Kate pokračovala v získávání dobré pověsti následující rok, za její role v adaptaci Hamleta a veleúspěšném romantickém filmu Jamese Cameronse, po boku Leonarda Di Capria "Titanic" (1997). V tomto filmu získala již druhou nominaci na Oskara za její výkon v roli Rose, čímž se stala nejmladší herečkou v historii s tímto již druhým oceněním.

Následující ohromný úspěch Titaniku překvapil nejen herečku a raději se rozhodla, nežli opět další velkou roli, zahrát si v Gilliese MacKinnonseho malém nezávislém filmu "Hideous Kinky" (1998), v roli mladé hippie, která vzala své malé dítě do Maroka za duchovním osvícení.

V roce 1999 si zahrála v další roli mladé ženy hledající duchovní osvícení ve filmu Jako dým "Holy Smoke". Hrála australskou dívku, která vstoupila do sekty Hindu. Poté si následující rok zahrála roli pradleny v dramatu Quills - Perem markýze de Sade "Quills".

V roce 1998 se vdala za Jamese Threapletona, (třetí asistent režie v "Hideous Kinky") a nedávno porodila na jedné londýnské klinice svou první dceru Miu.

Kate Winslet

 

Kresba Rose

 

 

O Autorovi

  • Jméno xxx.sima
  • Region Prachatice
  • Mno sme asi tak normální pohodová holka,která ráda srandu....!!!A sama...!!Takže písejte klucííí všem odepííšu na 100% pa pa pa a pusu:-*
Můj profil