2.přípravné zápasy

05.Červenec 2008

Vyloučený Tomáš Řepka z AC Sparta Praha (vpravo) odchází z hřiště.

Tomáš Řepka z AC Sparta Praha (vpravo) odchází z hřiště - ilustrační fotografie
foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Také druhá příprava Sparty skončila porážkou

Takéve svém druhém přípravném utkání fotbalisté Sparty Praha prohráli. Postředeční porážce s Ružomberkem bylo v sobotu nad jejich síly Kladno,které na Letné vyhrálo 2:1. Domácí navíc přišli o zraněného obránceMariána Hada, ovšem jeho problémy prý nebudou dlouhodobějšího rázu.Odpoledne druhá část mužstva sehraje přípravný duel v Sokolově.

5. 7. 2008 12:21 - 5. 7. 2008 14:47 Aktualizováno PRAHA

Sparťanůmvyšel úvod a po rychlé akci Kroba se Zemanem se dostal k odraženémumíči Marek Kulič a protrhl svou střeleckou smůlu z posledních měsíců.Jenže ve 37. minutě nedlouho po zranění Hada se dostali hosté kbleskurychlé akci, na jejímž konci byl bek Procházka a svůj pátečnípřestup do Kladna oslavil gólem. Druhý a vítězný vstřelil ještě předpauzou technickou střelou Cigánek.

Domácí po pauze vytrvaletlačili, měli řadu slibných šancí, ale jejich muška byla znovuvychýlená. Pět minut před koncem tu největší z nich zmařil Kolářovivyběhnutím gólman Kostolanský.

"Chtěli jsme přenést prvky zpřípravy, ale to se nepodařilo. Hráli jsme sice v hodně kombinovanésestavě, ale to není výmluva. Hodně našich útočných akcí jsmenedotáhli, nebyli jsme dostatečně důrazní v koncovce," viděl hlavnínedostatky kouč Vítězslav Lavička a už plánoval, jak se druhá polovinakádru předvede odpoledne v přípravném utkání v Sokolově. Had prý máotočené koleno, ale prý by to nemuselo být nic vážného.

Prvnízápas po návratu z Německa za Spartu odchytal Jaromír Blažek. "Mrzí mě,že jsme prohráli dobře rozehraný zápas, dostali jsme branky po hloupýchchybách. Jsem tu teprve čtvrtý den, zvykám si. Vyměnilo se tu hodněkluků, u některých mladších se ještě pořád učím jména," uvedl gólman,který odchytal první poločas.

Sparta Praha - SK Kladno 1:2 (1:2)

Branky: 10. Kulič - 37. Procházka, 45. Cigánek. Rozhodčí: R. Hrubeš. Diváci: 402.

Sparta:Blažek (46. Švenger) - Kúdela, Řepka, Had (34. Kadlec), Krob - Kušnír,Berger, Vacek, Zeman - Kulič (46. Kolář), Došek (46. Slepička).

Kladno:Kostolanský - Bartoš, Killar, Farbák, Procházka - Mašanský (60.Dubský), Šisler (80. Beneš), Holub (68. Kabele), Gross (79. Hajník),Cigánek (85. Šilhan) - Zachariáš.

Ligovýnováček z Příbrami v přípravném utkání remizovali 1:1 s Ružomberkem,který ve středu zvítězil na hřišti Sparty. Příbram měla k výhře blíž,když po hodině hry střídající Matěj Štochl zařídil vedení. Hosté,vedení od nové sezóny Michalem Bílkem, však srovnali díky Sivčevičovi.

Příbram sehraje další přípravný zápas 9. července s rezervním týmem slavného Bayern Mnichov.

Příbram - Ružomberok (v Písku) 1:1 (0:0)
Branky: 60. M. Štochl - 79. Sivčevič.

SestavaPříbrami: Michalík - Mácha (46. Pleško), Nohýnek, J. Štochl, Mišun -Klesa, Pilík (46. Borek), Tarczal, Hloušek - Huňa (46. M. Štochl),Jirouš.

Fotbalisté Sigmy Olomoucporazili v prvním ze dvou sobotních přípravných zápasů 1:0 druholigovéSlovácko. Od 18:00 hraje druhá část týmu v Nitře.

O jedinoubranku duelu se Slováckem se v Slatinicích postaral Martin Hudec, jenžse prosadil hlavou v 53. minutě po rohovém kopu Melinha. "V prvnímpoločase hrálo několik mladých hráčů, na naší hře byla patrná velkánervozita. Druhý poločas, se zkušenými hráči v sestavě, byl již dobrý.Vypracovali jsme si spoustu šancí, bohužel bez gólu. Ale byly tam jižvidět nacvičené akce," uvedl na oficiálním webu olomouckého klubutrenér Zdeněk Psotka.

Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 53. Hudec. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Marek. Diváci: 200.

Sestava Olomouce:Lovásik (46. Drobisz) - Hrdlovič, Šuškavčevič, Ulma, Heidenreich -Doležal (76. J. Hořava), Melinho, J. Hořava (46. Bajer), Onofrej,Javůrek (46. Pulkert) - Ordoš. Trenér: Psotka.

FotbalistéBohemians Praha úspěšně vstoupili do letní přípravy výhrou 2:0 nadViktorií Plzeň. Oba góly dal ligový nováček na strahovském stadiónuPřátelství ve druhém poločase zásluhou letních posil.

Jižminutu po pauze se trefil bulharský útočník Emil Stojev, gól však nebyluznán pro ofsajd. V 55. minutě už se tým v zelenobílých dresech radovaloprávněně, po centru Martina Zbončáka otevřel skóre belgický útočníkMayola Biboko, jenž nastoupil do druhého poločasu místo jiné posilyBohemians Marka Kincla. O šest minut později se Biboko změnil vnahrávače a Josef Semerák, který přišel z Kladna, zvýšil na 2:0. Vdalších šancích oba střelci už gólmana Ticháčka nepřekonali.

"Bohemkavystřídala dvě jedenáctky, my jsme střídali až v závěru zápasu. Bylo toznát, soupeř byl živější a pracovitější. Chybovali jsme vinou únavy,takové chyby dělat normálně nebudeme," řekl plzeňský kouč JaroslavŠilhavý.

"První poločas byl oboustranně bojovný, ve druhém námpomohla nejen střídání, ale i vítr k výhře 2:0. Každé vítězství potěší,i když raději bych porazil Plzeň až v lize," uvedl trenér vítězů LubošUrban, který poslal do hry osm nových hráčů. "Do dvanáctého července serozhodneme, kdo z posil u nás zůstane," dodal.

Bohemians Praha - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)

Branky: 55. Biboko, 61. Semerák. Rozhodčí: Ochotnický. ŽK: Lencevič (Bohemians). Diváci: 60.

Bohemians Praha:Winter (46. Šimon) - Buryán (46. Janů), Obermajer (46. Dimov), Lencevič(70. Grznár), Grznár (46. Turtenwald) - Adjei Kwame (46. Birhanzl) -Zoubek (46. Fenyk), Galbavý (46. Semerák), Zbončák - Kincl (46.Biboko), Stojev (58. Jandzik). Trenér: Urban.

Viktoria Plzeň:Ilizi (46. Ticháček) - Vaculík, Müller (63. Knakal), Navrátil, Lecjaks- Trapp - Malcharek (80. Staněk), Horváth, Roth (73. Puchmertl) -Varadi, Mlika. Trenér: Šilhavý.

napsal/a: zabak.95 20:45 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář