Trenér španělských fotbalistů Luis Aragonés se po vítězství nad Německem ocitl nad hlavami svých svěřenců.

Trenér španělských fotbalistů Luis Aragonés se po vítězství nad Německem ocitl nad hlavami svých svěřenců.

Prima si pochvaluje, že se jí vysílání EURO povedlo

Vedenítelevizní stanice Prima si pochvaluje, v jakém balení divákům nabídloprávě skončené mistrovství Evropy ve fotbale, kterého se letos ujalopoprvé v historii. Prima prý na Euru neprodělala ani v ekonomickérovině, některé přenosy vrcholných fotbalových bitev jí přinesly téměřrekordní sledovanost a podle jejího generálního ředitele Marka Singeracelkově zvýšily prestiž televize.

2. 7. 2008 15:44 praha

"Cíle,které jsme si vytýčili, jsme v drtivé většině splnili. Když to řeknuobrazně, tak jsme dopadli lépe než náš nároďák, protože nemusíme měnittrenéra," uvedl Singer na středeční tiskové konferenci v Praze.

Šéfovételevize jsou prý spokojeni s tím, jakou práci během mistrovstvíodvedla její sportovní redakce. Zvládnutí fotbalového mistrovství jepro Primu povzbuzením a impulsem, aby se pokusila i v budoucnu vysílatdalší velké sportovní akce. "Jednání probíhají a je pravděpodobné, žese na něčem budeme podílet. O konkrétních akcích je předčasné hovořit,ale měly by být takové, aby tam byl předpoklad komerční úspěšnosti,"podotkl Singer. Jisté ale je, že mistrovství světa ve fotbale 2010 zasepoběží na obrazovkách České televize (ČT).

Předchozí evropskéšampionáty vysílala právě ČT, nyní její hegemonii narušila Prima, kteráza práva na začátku letošního roku zaplatila sumu pohybující se kolemsto miliónů korun.

Prima nebude v červených číslech

Singerodmítl hovořit o konkrétních ekonomických výsledcích, ale Prima podleněj při účtování Eura nebude v červených číslech. V zákulisí se hovořío tom, že Prima měla za reklamní spoty vydělat kolem 150 miliónů, poodečtení nákladů by tak neměla být "škodná".

"Určitě jsme na tomneprodělali, celkově se ale pohybujeme nad nulou. Pohybujeme se naúrovni rozpočtu, který byl už před šampionátem velmi ambiciózní," řeklSinger. Připustil také, že Prima mohla vydělat víc, pokud by český týmneukončil cestu mistrovstvím už v základní skupině. "Z velmiprofitabilní akce se tak stala akce uspokojivě profitabilní. Kdyby sereprezentace dostala třeba do finále, mohlo nás to stát třeba desítkymiliónů, ale to je pouze v úrovni spekulací," upozornil Singer.

Odmítnutá kritika 

Představitelételevize zároveň odmítli kritiku, podle níž bylo při přenosech ažpříliš reklamních vložek. "Renomovené zahraniční televize, rakouská ORFnebo německá ZDF, měly reklamy ještě víc než my, třeba na úkor studií ave vztahu k divákovi byly dále než my," oponoval Jiří Nikodým, jeden zkomentátorů Eura a šéf sportovní redakce na Primě.

Její vedenípotěšily i výsledky analýzy vysílání, v první řadě vysoká sledovanost,klíčový aspekt pro televizní stanice. Například druhý poločasposledního zápasu českého týmu ve skupině proti Turecku, v němžreprezentace v samém závěru přišla o postup do čtvrtfinále, sledovalytéměř dva milióny diváků ve věkové kategorii nad 15 let, třetinu z nichpak tvořily ženy. Více diváků Prima přilákala jen před třemi lety, kdyžvrcholila první série reality show VyVolení. Nedělní finále meziŠpanělskem a Německem si pak nenechalo ujít milión a čtvrt diváků.

napsal/a: zabak.95 20:36 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář