15.Říjen 2007

 

Také jste obdobnou větu, milé dámy, vypustily někdy z úst směrem ke svému partnerovi ve fázi definitivního a „navždy“ loučení? Ptám se z čistého zájmu – jsa inspirován páteční diskusí s kamarádem…

 

Většina z Vás, pokud už disponuje jasněji formulovanou vizí, koho k sobě, uvádí jednu z partnerových požadovaných vlastností (krom toho, aby se neopíjel, byl věrný, tolerantní, byla s ním zábava, myl si nohy a krk; později aby nedrobil na kanape, nenechával v koupelně špinavé ponožky a nezapomněl na výročí seznámení), aby byl hodnej.

 

Nevím, jestli se vaše „ženština“ shoduje s obecnou češtinou ve významu slova „hodnej“. Jestli to znamená, že se (nejen) k partnerce chová slušně a s respektem (v ostřejší verzi: nebije ji a v budoucnu asi ani děti), nebo že je to takovej můj „trouba, celkem neškodnej, bez vlastního názoru, kterej udělá, co mi na očích vidí a neotravuje, když chci jít ven sama s kámoškama, kterého můžu podvádět a stejně na mě zase počká s kytkou po tréninku“. Prostě „hodnej“, protože se o něm nic jiného říct nedá, pokud mu chci polichotit.

 

Jen jsem chtěl znát váš názor.

 

A buďte hodné… :o)