Co pro vas znamena rozchod?

Mam zajimavou otazku - jak berete nebo co pro vas znamena rozchod? Jde o to, ze kdyz se s nekym rozejdu, tak se tip trapim a probiram to jako cvok. Ale vim treba, ze za mamou s tim prijit nemuzu, protoze ta nad tim rozhodi rukama a povi mi, at neblblnu a ze nic se nestalo a kdyz reknu, ze se trapim tak me serve, ze at tedy skocim pod vlak. A kdyz treba reknu, ze musim jit ven to trochu rozchodit a schladit hlavu, tak mi rekne, at se uklidnim a nedelam ostudu. S prvnim klukem jsem chodila 9 mesicu a dostavala se z toho 10 mesicu, s druhym chodila mesic a dostavala se z toho 5 mesicu a s tretim chodila 2, 5 roku a dostavala se z toho taky 2, 5 roku. Dost husty. V prvni chvili po rozchode tomu odmitam verit, rikam, ze se jedna o nejakou krizi, ze to prejde, ze to prece nemuze byt pravda, pak se snazim byt porad v jeho blizkosti, treba jen jako kamaradka a rikam si, ze my se jeste dohromady dame, snad zjisti co stratil a vrati se, obcas si najde realita cestu i ke mne, ale pak tam zase spadnu a maluju si zivot ve vztahu s nim. A tak je to vzdy. Ted jsme znova po rozchodu - je to uz pul roku, porad na nej myslim, porad brecim kdyz si na vsechno vzpomenu a mama uz nevi co se mnou delat, porad mi zakazuje volat mu, nebo ho nejak kontaktovat, ale kdyz to nejde. Vim, ze zase zavolam. A pak si budu nadavat, kdyz z toho nejak sikovne vycouva. Nedokazu se zadneho partnera i kdyz nestal za nic jen tak zbavit. Snad i proto, ze poradneho chlapa dnes je tak tezko sehnat. Ja mam 2 VŠ, tolik skoleni, vydala jsem knihu, pisu druhou - nechci se chlubit, jen se mi stavi do cesty porad jen chlapi s ucnakem, kteri kdyz mluvim o svych zalibach nevedi o cem je rec, nebo alkoholici nebo kurevnici - prominte za vyraz. Anebo knezi a homosexualove - taky nepouzitelne zbozi. Je to tezke se vztahy. Snad proto se bojim vycouvat i z nefunknich vztahu, protoze proste mam strach, ze budu sama a toho se desim. Moc.

16.02.2012 12:13:10
Tak asi je správný čas se naučit žít sama se sebou bez chlapů. Píšeš, co jsi vše dokázala, to je sice chválihodné, ale spokojený život ti to zajistí tak maximálně po materiální stránce. U tebe je někde chyba, ne v těch chlapech. Ty si totiž asi myslíš, že jsi méněcená, když nemáš chlapa, protože tím nemáš všechno. Žádné sebevědomí, co? Na jednu stranu dokonalá, úspěšná žena na povrchu, na druhou stranu malá ustrašená holka. Bohužel ta tvoje maminka ti taky nepřidá.
Tomuhle fakt už nemá cenu volat, protože on tě už nechce. Nemusíš mít za každou cenu někoho, nejsi kvůli tomu horší než ostatní. Jdi do sebe a přesně tobě by pomohlo zajímat se o duchovno k těm všem tvým aktivitám. Ne jen povrch, ale především vnitřek. Až zvládneš sama sebe, najde si tebe někdo sám. Do té doby se budeš plácat v tom, v čem jsi teď, třeba do konce života. Vem to jako další zkoušku, kteoru musíš překonat. A tím sebevědomím nemyslím, ať se staneš nafoukanou pipinkou, ale uvědomění si sama sebe, k tomu patří i pokora a dobrota k ostatním. A přesto nemusíš být zranitelná. Nebojuj, přijímej a měj se ráda, ty za to stojíš. Musíš se naučít být sama, jinak ti nic nepomůže!!
nela
16.02.2012 11:47:32
Zatím jsem nebyla tak bezhlavě zamilovaná, abych rozchod řešila víc než měsíc. Nevím jestli je to dobře nebo špatně, ale rozchody mě sice mrzely, ale nehroutila jsem se. Asi jsem nepotkala takového, o kom bych si myslela, že je ten pravý.
86angelinka86 25
16.02.2012 11:05:25
človek si musí uvědomit, že se ponižuje, pokud toho druhého stále kontaktuje i po rozchodu. Sebrat v sobě věškerou hrdost a jít dál. I když já zažila asi 3 rozchody, první 2 byly na střední a to jsem do týdne byla v pořádku (bylo to jen takové "chození", bez sexu a vyšších hodnot:) Až pak jsem rok chodila s klukem, to byl můj první opravdový vztah a to jsem pak myslela, že mám na hrudníku díru, opravdu jsem jí tam cítila. Ale asi po měsíci jsem si řekla, že to nemá smysl a začla jsem se poohlížet po někom jiném. S tím jsem se dlouho poznávala, asi čtvrt roku a ted už jsem s ním přes 3 roky. I když nevím, jak bych na tom byla, kdyby přišel rozchod teď. Ale razím teorii, že pát týdnů se má smutnit a pak se obklopit přáteli a novými podněty. dělat něco nového. A hlavně neponižovat se. Aspoň ne před bývalým.
Clay 24
16.02.2012 11:04:41
Podle mě to přehánjíš, ale každej je nějakej... ano, "truchlit" je zdravé, ale několik let?? To už mi moc v pořádku nepřijde...
BloodyElf 21
16.02.2012 10:49:59
Když se s někým rozejdu, tak je to snad proto, že to s ním už dál nešlo. Mělo by se ti ulevit, že už nebudeš muset nic řešit, že se nebudeš trápit ve špatném vztahu. Vlastně alias Hrdý Samec: "Navíc jsem miloval ten nádhernej porozchodovej pocit svobody, otevřených možností, snění a napjaté očekávání dalších vztahů." Já to tak vidím taky, protože když se s někým rozejdu, měla jsem pro to pádný důvod, a chci si najít někoho lepšího, s kým mi bude dobře. Ty se trápíš uplně zbytečně, zatímco tví bývalí už dávno loví jinde.
Mis-hell-ín 22
16.02.2012 10:48:00
Řekněme, že vím o lepších zážitcích než je ambulantní trhání srdce z hrudi. Doba rekonvalescence se mi různí podle toho, jak hodně mi na tom záleželo a jak moc jsem věřil, že se konečně sešlo všechno najednou - z jednoho dvouletého pokusu jsem se díky násilně otevřeným očím oklepal snad za měsíc, a naopak po jednom technicky vzato naprostém Nic odehrávajícím se víc v domněnkách než v realitě brzy načnu třetí rok, co jsou pro mě úplně samovolně všechny ženy jen lidé, samička žádná. Věrnost ad absurdum, na vůli nezávislá, má to svůj vlastní život někde stranou, už se tam ani nedívám.
Na strach se vykašli, ten nenasytí, neopřeš se o něj, nech to plynout - vzpomeň si, že to vždycky přišlo jako překvapení, a to se nijak uspíšit nedá.
poprvé dohola
16.02.2012 10:39:11
Každý rozchod ti dá ponaučení.Nikdy si nenajdeš dokonalého partnera-ku a je ho potřeba brát i s jeho chybami.
Já se taky dostával z rozchodu dlouho ikdyž jsem byl inciátorem já,ale vím už vím co chci a budu si dávat pozor,abych se nedopustil stejných chyb.
Když už jsem jednou někoho miloval,tak na něj určitě nikdy nezapomenu.Ale ta vzpomínka se časem mění a zůstává jen to krásný.
Vyfrkanej Jelen
16.02.2012 10:06:02
Vaznilka: jen si myslím, že by se ženská neměl fixovat na to, že nechce chlapa z takovým a makovým vzděláním, vzhledem, světonázorem a že vždycky mezi všema vrstvama společnosti jsou výjimky, který za to stojí (i když teda nechtít homosexuála a alkoholika je určitě normální :D)
mysshka123 22
16.02.2012 10:04:06
Zatím mám za sebou dva větší rozchody a jeden takovej menší, spíš formální. Byl to spíš takovej volnější vztah. V podstatě se dá říct, že jsem je nijak neprožívala, ale ten poslední, skoro tříletej, jsem prožívala trochu víc, prostě jsem se z toho nějakou dobu nemohla vzpamatovat a vlastně dodnes mě to bolí. Milovala jsem ji.
Ono je vždycky důležitý si o tom s někým popovídat, teda mně to aspoň pomáhá. Matce nic neříkej, když je na tebe taková.
Slečna Důležitá 19
16.02.2012 09:55:48
mysshka 1234 - pardon, tady zas nejde o to, ze pohrdam muzi s ucnovky, ja vim, ze kdekdo z ucnaku je nekdy lepsi nez ten z VS. Uz jsem slysela o tom, ze si i docentka brala elektrikare, ktery byl nahodou velmi inteligentni, jen proste v rodine vzdy chybeli penize a nezbylo na lepsi vzdelani. Ale ja to mam tak - treba neni to tak davno jsem mela rande s jednim klukem (shodou nahod taky ucnak) a ten snad po 5 minutach chtel, aby jsem mu slibovala lasku az za hrob. A kdyz jsem mu rekla, ze ja za tak kratky cas nemuzu byt zamilovana, tak se ptal kolik jich mam rozdelanych a kolik percent ma on. Dalsi, ten me a ted si nedelam srandu zadal o ruku za jeden den a kdyz jsem mu rekla, ze je to velmi ale opravdu velmi brzy, tak se divil jak to myslim, ze brzy on me dokonale pozna, miluje me a to staci. Taky byl z ucnaku, byl hezky, to se musi nechat a moc, ale jen to. Takze proti chlapum z ucnaku nic nemam, vim, ze je tam kopec hodnych kluku, ale co to me potkalo s nima, tak to not comment. Ale zase s mysshkou souhlasim naprosto v tom, ze pokud neni ve vztahu alkohol, nevera, tyranie, nebo uplne rozdilne nazory na spolecny zivot, tak pak je rozchod fakt v nekterych pripadech jen rozmar nebo prehnane naroky, nebo nevim co. Snad prave proto rozchody tak prozivam a rikam si, ze vlastne o nic neslo. Jinak - muj prvni kluk byl z ucnaku a vztah s nim me opravdu bavil. Sice byl tak trochu zaostalej, ale zas delal takové veci pro mne, ze jsem radosti div nebrecela.
Vaznilka
16.02.2012 09:53:38
Ono zalezi, jak se ten moment rozchodu vezme a jake jsou okolnosti. Muze to byt jen takovy zoufaly vykrik, ze ten dotycny uz nevi, jak dal - par se z toho vypovida a zase jede dal (ovsem narusena stabilita vztahu uz je patrna...)
Pokud je to definitivni - tak to umi byt poradna rana. Jak to kazdy zvlada - je hodne individualni a opet zalezi na okolnostech.
Z posledniho rozchodu jsem se vzpamatovavala temer 2 roky. Rozum vedel, ze je dobre, ze uz spolu nejsme, ale srdci proste neporucis. A to uz jsem pak mela i jineho partnera (po roce od rozchodu), lepsiho, bajecnejsiho...ale stejne jsem jeste s tim rozchodem nebyla uplne vyrovnana.
hodne mi pomohlo se vyhnout jakemukoliv kontaktu s nim. Facebook, mobily..vsechno. I akcim, kde mel byt on jsem se vyhybala, prestoze jsem si ho moc prala videt. Proste jsem vedela, ze by me to mohlo vratit zase zpatky, ze bych tyrala sebe a sveho soucasneho partnera - a to jsem proste nechtela. Casem to odeznelo.

Kazdej to snasi jinak, zalezi i jak k rozchodu dojde. Jestli se na tom vzajemne dohodnete - ze vam to proste spolecne nejde, nebo se dockas akorat podrazu od toho druheho. Ja byla ten druhy pripad a prave mozna proto jsem se s tim vyrovnavala tak dlouho. Nakonec se mi podarilo sama sebe presvedcit, ze proste byl fajn, ale neslo by to dlouhodobe. A hodne me to zmenilo. V pristupu ke vztahu, k pristupu k sobe same. Takze naprosto uspokojivy zaver, ktery z toho vseho mam je, ze DIKY, ze to tak cele dopadlo a ze pro me tim podrazem udelal mnohem vic, nez si mohl vubec myslet (v dobrem slova smyslu). :-) Opet se mi potvrdilo pravidlo, ze vsechno zle je vzdy pro neco dobre.
Ovocná chuť 25
16.02.2012 09:47:43
mysshka1234: no já s tebou zas nesouhlasím. Nevím, proč by měl být hloupý a povrchní člověk, který prostě nechce dělat tolik kompromisů jako ty. Osobně by mi dost vadilo chodit s někym omezeným, s tendencí generalizovat a s kterým nemůžu diskutovat o řadě témat.

Vaznilka: Z tebe dost vyzařuje citová labilita a malé sebevědomí. Vrháš se do vztahů s chlapa, který ti nevyhovujou a pak ještě na nich visíš. Být sama není špatné, je to rozhodně lepší než s někým chodit za každou cenu.
vlkous 24
16.02.2012 09:35:07
Zatím jsem měl rozchody rád, je to prdel ;-))) Vždycky jsem se dobře bavil tím, jak ty holky hysterčily, dolejzaly, rvaly si vlasy a zoufaly :-)))) Navíc jsem miloval ten nádhernej porozchodovej pocit svobody, otevřených možností, snění a napjaté očekávání dalších vztahů.
Teď mám ale fakt skvělou holku pro život a rozchod by byl výjimečně kontraproduktivní.
Hrdý samec 40
16.02.2012 09:34:40
mysshka1234
Tady není co dodat, řekla jsi ok :o)
Death is love
16.02.2012 09:25:21
Poprvý musim souhlasit s mysshkou, přítel má taky učňák a i když máme dost odlišný pohledy na různý věci a nemůžu s nim určitý věci řešit, je to ten nejlepší chlap na světě. Není hloupej, ale občas mi přijde trochu omezenej (posledně se mě bezelstně zeptal, co je imunita - doufám ale, že si dělal prdel).

Jinak co se týče rozchodů, myslím že takhle dlouho se z toho dostávat není normální. A na zpovědnici to nevyřešíš. Navštiv psychologa. (Tyvole, jestli tohle budu řikat každýmu, tak sem pak nikdo nebude chodit)
Hildegardinka 20
16.02.2012 09:18:02
jo a když jsem to dočetla- tak asi jsi prostě hloupá a povrchní, protože já mám chlapa s učnákem a je to skvělej chlap sice občas nemá rozhled a jeho názory jsou omezený na já a můj otec si myslíme tohle a v jinou pravdu nevěříme, ale když se člověk povznese nad pár hloupých narážek na líný vysokoškoláky a nebaví se s ním o politice tak je to skvělý a udělá pro mě první poslední co mi vidí na očích
mysshka1234
16.02.2012 09:15:37
nevim, neznám
je mi líto lidí, co jsou po rozchodu, ale občas si říkám, že skoro nic není důvod k rozchodu, že kromě fyzickýho týrání, alkoholismu, fetu a podobných extrémů se dá překonat společně úplně všechno (mám vztah 7 let a nic nám nebylo důvodem k rozchodu)
ale do budoucna mě děsí, nevěřím na pohádky a vztah až na věky nebo až do smrti, takže trošku i strašák co bude po něm
mysshka1234
16.02.2012 09:11:32
Tak především tvoje matka je děsná kráva, jak se k tobě chová. Co ti má co zakazovat? Vubec se s ní nebav a normálně ji pošli do prdele. Když má kecy, tak jí nic neřikej, tyhle věci si musí každej vyřešit sám.
je to piča

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy