Depresivní život 16 letého kluka

Ahoj, chci se jen trochu vypsat. Přemýšlel jsem o psychologovi, ale tohle mi připadá snadnější. Doufám, že mě neodsoudíte.
Takže, jmenuji se XY a je mi 16 let. Můj život doprovází spousta náhlých záchvatů sebezpytování. Když večer uléhám do postele, tak se nemůžu zbavit myšlenek na budoucnost. Co se mnou bude za 10 let, za 20, 30...Mezi mé největší aspirace patří založit rodinu, zabezpečit ji a mít svobodu. Jenže můj život se odehrává strašně stereotypně. Ráno škola, dojdu domů a kouzlím (má obrovská vášeň), trochu se nachystám na zítřek a spát. Prostě večer jsem člověk plný těchto "stavů", naopak ráno velmi energický, ve škole velmi kamarádský. Jsem hrozně citlivý, tak mě dokáže pořádně pokazit den i sebemenší narážka (a těch není málo). Kamarádů mám dost, ale za nimi nechodím, protože se bojím urážek, a vůbec, nikam nezapadám, s nikým si neumím opravdu pokecat (i když to tak ve škole vůbec nevypadá). Nemám rád svou generaci, která se baví pouze rýpáním do ostatních, alkoholem a cigaretami. Vůbec takový nejsem. Často slýchám, že se chovám jako holka (někdy, že i jako holka vypadám, což je ale hloupost). Navíc nenávidím ty řeči o tom, jak všichni spolu š*k*jí, a když je někdo v 15, 16 letech panic, tak patří na okraj společnosti. Jsem si jich, že nemálo z nich o svých "zkušenostech" moc pravdiví nejsou :). Mimochodem, já panic jsem a připadám si, jakoby mě všichni za to opravdu odsuzovali. Co je na tom, že je mi 16 let a jsem panic? No, a právě večer si všechno shrnuji a přemýšlím nad tím, co ostatní vůbec řekli, jak to mysleli atd. Ano, jsem samotář, a tak se bojím, co opravdu za těch 10 let bude...Kdoví, jestli neskončím sám, nezaložím rodinu, budu žít stejným stereotypem jako doteď...Mám velmi dobrou fantazii, někdy si představuji, že odjedu pracovat do zahraničí, učím se slušně, AJ mi jde. Co bude za 10, 20, 30 let? Kdo mi pomůže? Vím, že jsem byl předurčen stát se tím nejlepším alkoholikem na světě (předpoklady na to mám), ale na alkohol a cigarety, natož tak drogy, jsem v životě nesáhl, nikdy jsem se neopil, kvůli čemuž mě také ostatní odsuzují. Zkrátka se bojím, že v životě zůstanu naprosto sám. Nevím, jestli to zvládnu.

Jsem opravdu divný, nebo je to jen "puberta"?

Děkuji moc, že jste to četli ;)

18.01.2012 06:44:39
Eh... No...
Já to mám taky tak, i když ve třídě jsou samí slušní lidi.
Já k tomu mám ještě další problém - s nikým se nedokážu spřátelit. Ano, pokecám, řeknu vtip, zasměju se, poslechnu si cizí problémy.... Ale víc neumím. Někdy mě z toho k večeru přepadá smutek, který zaháním psaním povídek.
Kateshow 16
17.01.2012 23:04:09
No to je právě ten problém. Je to fajn mít v hlavě srovnáno, nepít, nekouřit (a hůř), ale horší je to, že se podstatně snižuje okruh lidí, se kterými si můžeš rozumět. Já jsem měla naštěstí štěstí na kamarády a našla jsem si celkem dost těch, co smýšlí stejně.
Nad otázkami typu co budu dělat v budoucnosti, bych nechala plavat, ono se ti jednou všechno vyjasní.
fkdanickname 17
17.01.2012 22:16:12
mám stejný problém....až na to, že teda já si našel slečnu... ale už jsme se dávno rozešli a od tý doby se mi tyhle problémy zvětšily... když přijdu domů, tak mám hrozný depky atd....popravdě.... jestli by chtěla nějaká slečna pokecat i se mnou, tak bych byl rád....
NicMoc
17.01.2012 21:15:39
To jsme na tom podobně a nepotěším tě, za 4 roky to budeš mít ještě horší. :-( Jinak kouzla? Teď přemýšlím, kdo z nás je na tom hůř, jestli já jako matematik nebo ty jako kouzelník. :-)
*War* 20
17.01.2012 21:07:06
Takhle presne si predstavuju sveho budouciho partnera. Odkud jsi?
QWERANA 16
17.01.2012 20:55:29
ZDRAVÍM NEZNÁMÍ,ALE INTELIGENTNÍ PODLE MĚ JEN MÁŠ DUŠEVNÍ POTÍŽE ..TROCHU MI PŘIPOMÍNÁŠ MĚ OSOBNĚ.. SAMA MÁM STRACH ŽÍT SAMA,OSAMOSTATNIT SE A POSTAVIT SE NA SVÉ NOHY. JENŽE NIKDO TĚ TAKHLE DLOUHO ŽIVIT NEBUDE..A ZA 2 ROKY BUDEŠ PLNOLETÝ A JÁ BYCH MĚLA PRO TEBE RADU ABYS ODEŠEL OD SVÉ RODINY TŘEBA SE TO ZDÁ SOBECKÝ, ALE JE TO TAK JAKO SI NAPSAL ŽE NEPATŘÍŠ K TÝ TVÉ GENERACI TAK TO JE JEDINĚ DOBŘE!! a já ti fandím moc, a to že jsi i panic v tolika letech..hochu ani nevíš co jsi.. v dnešní době je tolik kluků a holek co to mají dávno za sebou a slušnýho kluka najjít je ted' fakt problém... bud' rád za to co máš, a co pro ženský(slušný) jsi!... a strach,že jednou budeš sám fakt neměj..ty určitě ne.. :) hodně štěstí..a nepodceňuj se.. nejsi ty ryba??.. :)
Sárai
17.01.2012 20:52:50
Ahoj,jsem ráda že na tomhle světě nejsem sama,kterou zrovna něják nezajímají ''problémy'' vrstevníků tykající se chlastu,sexu,cigaret atp...až na to kouzlení (u mě je to hudba) jsme si velice podobní :) Kdybys měl zájem můžeš mi třeba napsat na mail nikdynespim@seznam.cz , opravdu ráda s tebou pokecám :)
nikdynespim
17.01.2012 20:35:32
Kdyz to vydrzis a budes na sobe pracovat tak ti svet muze drive ci pozdeji otevrit dvere.Kdyz to nevydrzis a zacnes pit alkohol,brat drogy,stykat se s parchantama atd. tak dopadnes jak ja a ty dvere se zamknou a pak je muzes jen zkusit vyrazit,ale dolames si nohy a ruce.Tak na ne kasli.
Ntmnt
17.01.2012 20:18:34
Nebudu ti lhát. Ano jsi divný. Ale to neznamená, že je něco špatně. Musíš se v první řadě smířit sám s sebou a přestat řešit, co si myslí ostatní. Už jenom to, jak se s nimi srovnáváš svědčí o tom, že ti jejich názor není ukradený.
A pak je tu ještě druhá možnost... přestaň si hrát na kouzelníka, začni pařit a vojeď nějakou mlaďounkou husičku. Nicméně to se pak asi budeš cítit ještě hůř, protože si uvědomíš, že zrazuješ své vlastní hodnoty jenom kvůli tomu, aby ses necítil "mimo" a stejně se tak budeš cítit.
Prostě vydrž pubertu, teď se bude všechno měnit.
A k tomu stereotypu... Ve škole je to ještě dobrý, počkej, až začneš pracovat ;)
lvl16 20
17.01.2012 20:17:16
počkat tak to že jako přemejšlim..to znamená že jsem v pubertě? pořád? to snad ne:D Jinak teda čekam kdy se to srovná protože přemejšlim téměř stejně... takže klid... třeba si fakt jeden z mála "normálních"
bikerXC 18
17.01.2012 20:16:41
Opravdu vám všem děkuji. Vážně se mi odlehčilo. Žijte v míru.
KillJoy
17.01.2012 20:10:58
Proč by tě měl někdo odsuzovat? Za co? Že cítíš určitou nechuť k dnešní pozérské mládeži? K těm co chlastaj, hulej atd? To je snad normální zdravý myšlení a svědčí to o tvé dobré etice. Nechceš, tak to prostě neděláš a jestli se setkáváš za to s narážkami, tak na to kašli, ty máš silnou vůli, jsi sám sebou tak na ně jednoduše kašli. Časem si najdeš holku, zbavíš se panictví atd.
Že žiješ stereotypem? Co chceš v 16? Věř tomu že se to všechno změní, to že už teď přemýšlíš o rodine o něčem svědčí nemyslíš? Poukazuje to na to, že jsi vyspělý a máš tedy nějaké vyšší cíle než chlastat, brát drogy a neustále střídat partnery...Jsi prostě normální inteligentní kluk. To že nad vším moc přemýšlíš je opravdu pubertou, tím si prošel každý. Takže přeju mnoho zdaru do budoucího života a nenech se ničím otrávit!
Rotvajler
17.01.2012 20:05:47
Nejsi určitě divný a jsi fajn normální kluk, opravdu věř mi. Jen si holt vyspělejší a máš to v hlavě srovnaný mnohem dřív než tvoji pubertální vrstevníci. Jdi si za tím co chceš a věřím že ti to vyjde.
sarka 28
17.01.2012 20:01:03
Ahoj, je vidět, že jsi inteligentní a to je dobře. A taky vím, že asi nebudeš chtít slyšet, že to přejde, ale opravdu to je jen puberta. Otázky typu kdo jsem? Co se mnou bude? Jaký je smysl života? Jaký budu za pár let? prostě k tomuhle období patří. Stereotypu se neboj, i ve chvíli, kdy budeš pracovat, to bude stejné, ne-li horší. Do práce, z práce a tak pořád dokola... Přesto je v našich silách ten stereotyp čas od času nabourat.
juuahelle

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy