Elektřin komplex

Podělte se o názory na věc. Je normální, že holkám líbí starší, vyspělí, zkušení muži (pravda, často jednou nohou v hrobě nebo alespoň s lopatou v ruce a ve výběru obleku rakve...) nebo se to dá považovat za takovou malou, ale přece poruchu, komplexík?

Já jsem dost živým příkladem toho, že na tom asi něco je. Můj otec byl od mých jedenácti let v zahraničí a postrádala jsem ho v nejkritičtějších letech svého dospívání. A pravda, ani v mém dětství roli otce dvakrát nezastával. Je pro mě trochu těžký si to připustit, cítím se naprosto normálně a v pořádku :))

21.02.2012 02:20:13
mlčkdyžvíšhovno: přeháním speciálně kvůli polotovarům jako jsi ty, šetří to vysvětlování, jak jsem co myslel. A díky.
poprvé dohola
21.02.2012 02:16:37
No podívej, jak se to vezme, jak se to vezme, v každém případě hledejme v takovém vztahu z dlouhodobého hlediska nevyváženost gygantická, vysvětlím, takže:
1. elektřin komplex, ano, absence otce, jo to může být příčina, hledání tatínka

2. ženy často mluví o zkušenostech, galantnosti, o tom jak starší muž dokáže ocenit mladší partnerku, to je to jejich kouzlo - přeloženě imponuje jim postavení partnera, zajištěnost partnera, hledají jistotu, chtějí být tou opečovávanou květinkou a teď dvě varianty:

2.1. jsou psychicky narušené, nesamostatné, úzkostlivé, bojí se budoucnosti, nedokáží se o sebe postrat.

2.2. jde jim především o to materiální zabezpečení.

V těchto příkladech se schová většina takových vztahů - a teď to úskalí, dříve či později na to ty ženy dojedou, partnerovi o generaci starší dojdou síly, jim bude třicet, muži padesát, přicházejí projevy stáří, potřeba klidu, usazení se, žena chce žít, muž chce mít už ten svůj klid, ani ta erekce už není co bývala, a to je pořád ještě dobré, taky se může stát, že muž zůstane zpola ochrnutý a žena s malými dětmi se o něj musí/měla by postarat. Pokud ten muž byl výrazně finančně zajištěný je to jiná věc, ale pokud to byla jen vyšší střední třída, pak taková pětatřicetiletá vdova s dvěma dětma ve školce, hypotékou na satelitním domě a nulovými pracovními zkušenostmi dostane toho, čeho se nejvíc bála - nejistoty, dojede na svůj strach.

Vztahy, kdy partner je o pár let starší jsou i z hlediska dlouhodobého výhledu perspektivnější, to si ženy neuvědomují. A už vůbec nemluvit o tom, že starého psa novým kouskům nenaučíš....
likalala
21.02.2012 01:59:06
Teď jsem si naběhl. Samozřejmě je to základ, ale v jiném smyslu než zmiňoval stohodinový pracant všeználek.
mlčkdyžvíšhovno
21.02.2012 01:56:40
poprvé dohola, Učebnice psychologie pro blbečky by pro začátek mohla stačit. Psychoanalýza základ, Freud černokněžník. He he. Něco tak blbého se může vidět jen na Zpovědnici.
mlčkdyžvíšhovno
21.02.2012 01:47:10
mlčkdyžvíšhovno: důkaz místo keců, nebo ten hnojník zavři, ževěsto
poprvé dohola
21.02.2012 01:45:06
poprvé dohola, to víš že jo, základy. Ty se vyznáš úplně ve všem, viď? Jenom v tom o čem meleš ne.
mlčkdyžvíšhovno
21.02.2012 00:53:31
Tak je normální, že holka si hledá o pár let staršího kluka, ideálně tak do věkového rozdílu 5 let, ale rozhodně není normální, když dvacítka chodí se čtyřicetiletým. To jsou oba padlí na hlavu, ona má Elektřin komplex a on je pedofil. :-)
*War* 20
21.02.2012 00:31:24
Oshii: přesně (Freud), to byl skoro středověký černokněžník - položil základy, ale víc bych mu asi nepřipsal
poprvé dohola
21.02.2012 00:26:35
Oidipus, nebo elektra. Je docela bezne, ze kluk se setkava s prvni zenou jako matkou, nebo zena s otcem. Zvlast v momente, kdy se sexualni pud probouzi k zivotu. Takze dle meho ta naklonnost k rodicovskym archetypum bezna. Aspon ze zacatku.

Ale nejvetsi pacient byl dle meho freud, kterej byl schopnej vymyslet veci jako "kastracni uzkost" a u zen "zavist penisu" :D Se dodnes divim, ze se nad tim nekdo nepousmiva a musi vznaset namitky :D
Oshii 32
20.02.2012 23:41:36
Jeden známý, charakterem těžký debil, žije s holkou o 17 let mladší, mají spolu dítě (jeho druhé, její první) a ta je opravdu Elektra jako vyšitá - a on potřebuje cítit nadřazenost i v práci mezi muži, a to i kdyby si ji měl vydupat - oblíbený není nikde a ona vedle něj taky nevypadá dvakrát vesele.
A jeden kamarád žije s dcerou svého známého, věkový rozdíl 21 let, ale ani jeden mi nepřipadá nijak hnutý, prostě se to stalo jako obvyklé klišé - nastoupila k rozvedenému podnikateli jako jeho osobní asistentka, smáli se stejným věcem, o dětech nemluví ale jistě na ně dojde, jestli jim to půjde. Nevím nic o tom, že by tento pár řešil nějaké neobvyklé partnerské problémy, spíš bych řekl, že jim to klape skvěle, a na rozdíl od holčiny výše ona není v pozici malé holčičky, která musí poslouchat, aby neměla doma dusno.
Názor? Co se týče ostatních, nemám žádný, je mi to jedno. Osobně si spíš představím čtvrtý rozměr, než partnerku mladší o víc než řekněme 10 let - nechci říkat "nikdy", aby se mic Bůh moc nesmál, ale pohled na mladice mám zhruba stejný jako na polní květiny - jsou pěkné, ale pro mě nerostly.
poprvé dohola
20.02.2012 23:37:21
Taky jsem nevyrůstala s otcem a později jsem s ním neměla moc dobrý vztah, a přesto se mi starší chlapi nikdy nelíbili. Už i o 10 let starší chlap je pro mě starý.

Spíš mi přijde, že chlapi jsou úchylní, že si hledají partnerku skoro ve věku své dcery :-) Chceš-li udělat ze starého muže blázna, dej mu mladou ženu :-D Ženské jsou v tomhle alespoň racionální - často jim jde o love :-)
bye-bye 25
20.02.2012 23:18:03
Taky se mnou táta nebyl v dobách mého dospívání a starší muži mi fakt moc přitažliví nepřijdou (maximálně 30letý a i to mě nějak neláká).

Ale přijde mi zajímavé, že chlapy jsou spíš pedofilní nebo hebefilní a ženský gerontofilní.
Pegasis
20.02.2012 23:05:41
Já bych to komplexem nenazývala. Osobně na tom nevidím nic špatného, pokud to oběma partnerům vyhovuje.
Ewangelle 20
20.02.2012 23:02:30
Tak komplex se tomu asi říká z nějakýho důvodu, že :)
xZdenish

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy