Já Vš, on zámečník ?

Potkala jsem kluka, je ve všech ohledech fajn, je moc pohledný, vtipný....ale je vyučený. Vím že bych to neměla řešit, vypadá to že jsem na peníze či co...tak to není. Ale nevím jestli takový vztah může fungovat. Je dost možné že až školu udělám celou (zatím dodělávám Bc.) tak budu brát dvojnásobek a nevím jak to unese jeho mužské ego a jestli to nakonec nezačne vadit i mě. Časem..zatím ho skoro neznám...bych se ho třeba zeptala jestli neuvažuje o dodělání si maturity...ale nechci ho tlačit někam kam nechce. Máte někdo zkušenost?

17.02.2012 17:34:55
Tady máš tu zkušenost v praxi, přeju ti, aby ten tvůj nebyl podobnej blb, co ti bude zakomplexovaně hustit do hlavy, jak jsi jako vysokoškolák vlastně úplně naprd:-D :-D

Jinak tvoje obavy mají svoje opodstatnění, ale v praxi záleží vždycky na konkrétním člověku a myslím, že než tu školu doděláš, tak budeš vědět líp, jak na tom s tím svým jsi, průběžně si ho oťukávej, všímej si, jak se k tobě chová jako k ženské, jak bude snášet, že máš zkouškový a musíš drtit, jak se bude chovat, když budeš někde na brigádě atd. a o budoucnosti se taky můžete bavit průběžně, abys byla v obraze...
divnýkavárenskýtypy
17.02.2012 16:51:14
Pan Klobouk: To jistě je, povyšování se všeobecně je laciné a hloupé, jen mám pocit, že autorka zpovědi se nijak nepovyšovala. ale každý si tu musel trochu odplivnout. ;)
DumSpiroSpero 21
17.02.2012 16:45:01
Nezname jeho ani tebe... A tak to nemuzeme posoudit. Intelekt se neda pomerovat vzdelanim, stejne tak vyse platu...
Bud ho mas rada a v tvych predstavach, kde mas vysoky plat a titul, se delite rovnym dilem a neresite, kdo vydelal kolik. On se muze podilet na vedeni domacnosti i jinak nez financne, treba svou zrucnosti, pomahat ti starat se o deti. A nakonec souziti s nim muze byt vice naplnujici a pohodove nez s nejakym vysokoskolakem, ale nemusi... ale to zavisi jen na tom, jaky je on clovek.
Konec koncu maturitu si prece muze dodelat, pokud bude chtit.

Pokud mas nekoho opravdu rada, nezalezi ti, kolik ti vydelava, ale jaky je a jsi rada, ze muzete byt spolu. Navzajem si budete oporou a podporovat se. Ve vsem.

Muj tatka mel kamarada, ktery byl taky zamecnik a rozumel pocitacum (skladal je), dokazal opravit kde co a jeste navic byl sectelejsi nez kdejaky vysokoskolak. Mel mnoho konicku, takze mluvit se s nim dalo o vsem. Navic byl zvykly tvrde pracovat. Takze tohle, co pisu vys, nejsou jen slova vycucana z prstu ;).
XyZa
17.02.2012 16:18:42
Přesně tak! Z těch lidí, co ti sem napsali bych řekl, že 95% má pravdu akorát to každý napíše jinak a já taky. Můžu ti o tom napsat 10 stránkovou seminárku a stejně pokud budeš přemýšlet tak, jak teď už v samotném začátku vašeho vztahu nic ti to neřekne! Já tu zkušenost mám. Se svou manželkou jsem se seznámil už na základce a byl jsem spíš takový ten frajírek, který se do učení moc nehrnul a samý kamarádi, akce atd. Z devítky jsem se hlásil na strojní průmyslovku a ona na ekonomické lyceum. Co ti budu povídat, po půl roce bylo jasné, že dokončím rok a půjdu na učňák, protože to nebylo nic pro mě. Samé teoretické sračky a skutek utek, říkal jsem si jako 16letý kluk a chtěl co nejdříve vypadnout ze školy a makat. Když jsem končil třeťák a vyučil se ona dodělala prvák vysoké ekonomické školy a já už dál nešel. Vyučil jsem se kuchař-číšník. Nevděčná práce za ty prachy. Vzal jsem si půjčku,koupil jsem si za 10000,- auto za 25000,- motorovou pilu a šel do lesa. Nikdy jsem nic podobného nedělal a jako každé začátky nic moc. Byly to tvrdé čtyři roky,než se to trochu uklidnilo a mezitím ona dodělala školu. Každý si mohl říct. Hm..inženýrka a dřevorubec to je dvojka..a co. Nikdy nic takového neřešila a dodnes jsme spolu. Už 10let. Já do začátku vydělal nějaký prachy za který jsem koupil náš první byt a zbytek zainvestoval do nově vznikající firmy, ve které jsem zároveň pracoval. Rizikové kácení. Není to mega vývar, ale můžu ti říct, že firma je dnes moje. Pod sebou mám 17 lidí a měsíčně cca 45000. A moje kočka? Je chytrá, je milá, je krásná, každému pomůže, inženýrka a je ráda, že má v dnešní době práci na městském úřadě za 16000,- čistého. A to může být ráda, že už máme jednu malou princeznu na světe, protože jí neberou jako mladou potencionální matku. Ty mají plat od 10000-14000,-. Takže zámečník, nezámečník, důležité je na kolik si jeden druhého vážíte a jak si rozumíte!!!
Dřevorubec
17.02.2012 16:10:48
můj přítel je také jen vyučený a vydělává si opravdu hodně peněz, jelikož podniká. Tohle škatulkování podle toho, co máš za školu mě vážně rozčiluje...je to o člověku. můžeš mít padesát vysokých škol, ale když nejsi šikovný a cílevědomý, práci si nenajdeš. Je to individuální...aby ses jednou nedivila, kolik si bude vydělávat on a kolik ty...jestli si totiž myslíš, že s VŠ na Tebe někde čekají s otevřenou náručí, tak se šeredně mýlíš...stejně tak nechápu, kde bereš tu jistotu, že si budeš v budoucnu vydělávat hodně peněz....
kdoasi
17.02.2012 15:52:07
Špatný je, že nemá ani maturitu. To by mohl být v budoucnu velký problém. Nemyslím pro váš vztah, ale pro hledání zaměstnání. což se vlastně následně může promítnout do vašeho vztahu. Je důležitý, aby jste byli na stejné vlně a mohli si povídat o všem a rozuměli si. Jak už tu určitě někdo psal, tak i člověk s nižším vzděláním může vydělávat více než vysokoškolák. Souhlas, ale základní vzdělání mi přijde málo. Leda by se vrhl do podnikání. šikovné české ručičky se cení:)
Já jsem měla pouze jeden vztah s kuchařem (a maturitou) a jinak s vysokoškoláky. Ten můj první zmíněný vztah ztroskotal spíš na našem mládí, ale musím říct, že ke mě vzdělanější lidi sedí líp..jsem takový filosof. Ale jak říkám, je to člověk od člověka, navíc obdivuju lidi, kteří umí své řemeslo, myslím, že to má budoucnost.
Clay 24
17.02.2012 15:26:51
To jestli to bude fungovat bude záležet jenom na vás dvou a tom jestli budete a nebo nebudete chtít a jak se k sobě budete chovat.
Pokud mu budeš neustále předhazovat, že on je "hlupák" a ty "ta chytrá" tak to nejspíš brzy skončí, ale pokud se budete snažit, nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat.
Zkus do toho jít a jenom čas ukáže, jestli si budete rozumět a nebo ne.
Ewangelle 20
17.02.2012 15:19:24
Já VŠ on se zš vzděláním. Přítel se bohužel vykašlal na maturitu, nijak to dohnat nechce, je hezký, že mi říká, že nás v budoucnu (myšleno, když budu na mateřské) uživí, ale já se toho bojím. Ne z důvodu, že nemá maturitu nebo celkově papír o vzdělání z nějaké školy, ale spíš kvůli budoucím zaměstnavatelům, kteří na hodně pozicích chtějí nějaké vzdělání, krom základního. Momentálně si vydělává 17 000 měsíčně, což je krásná částka, ale bojím se budoucnosti, jinak intelektově si myslím, jsme na tom stejně, zájmy máme většinou taky stejné:-)
peťule
17.02.2012 15:14:24
DumSpiroSpero: Povyšování se někoho kdo studuje VŠ nad obyčejný "póvl" je laciné a hloupé. Teď už to vím, taky jsem si tím ještě na vejšce prošel.
Pan Klobouk
17.02.2012 15:13:02
Seš si opravdu tak jistá že s Bc. budeš mít dvakrát větší plat?? Myslíš že by mu maturita pomohla k většímu výdělku?? Neřešíš to trošku předčasně když ho ani neznáš?? Většina studentů žije trochu mimo realitu.
97EA
17.02.2012 15:05:04
Nezáleží ani tak na vzdělání, ale na tom, jaký ten kluk je. Aby vám to nedopadlo tak, že si s ním nebudeš mět o čem povídat. I zámečník může být fajn, ale jak jsem už napsala, každý je jiný. U vysokoškoláka je pravděpodobnější, že má o všem větší přehled. Jedině toho kluka poznat blíž a uvidíš.
Metuje 28
17.02.2012 14:51:24
Máme tu chvilku nadávání na nafoukané vysokoškoláky nebo co?

Já mám popravdě kamarády řemeslníky, kteří by inteligencí strčili mnohé vysokoškoláky do kapsy. A zase jiné, co sice umí, ale přehled nemají. Je to dost individuální.

Hlavní je, aby tam nebyla nějaká velká inteligenční propast. O tom, at si říká, kdo chce co chce. Ale když má jeden široký rozhled a druhého nic nezajímá a teoretické myšlení ho moc nebere - tak z toho harmonický pár nevznikne. Pokud si ale už ted bez problémů povídáte a tahle věc tam není znát, navíc máš doma šikovnýho chlapa, je to super.

S čím bych ale v komentářích souhlasila, at peníze řešíš až posléze. Muži jsou ješitní, ale i kdybys to s ním řešila už ted, kam to povede, nikam? Akorát budeš působit namyšleně.
DumSpiroSpero 21
17.02.2012 14:49:27
Já zase tazatelku chápu - vzala to za špatnej konec, ale rozdíly (hodně markantní) ve vzdělání a rozhledu můžou být ve vztahu opravdu problém. Chápu, že je tendence to bagatelizovat, ale ruku na srdce, ti dva si opravdu často nemají co říct...
Freddie
17.02.2012 14:43:44
Podle mě víc než peníze se tam začne časem projevovat odlišnost prostředí a životních cílů. Rozhodně to nemyslím tak, že by byli "jen vyučení" nějak méněcenní, ale ty se tím studiem "někam posuneš", zatímco on už je "hotovej". Plus on už třeba bude chtít brzo založit rodinu, zatímco by máš ještě před sebou školu a pak si budeš chtít ještě "užít života" bez dětí... Nebo třeba on bude chtít jet o víkendu na výlet, ty se budeš muset šrotit nebo sepisovat diplomku... A on pro to nebude mít pochopení, protože pro něj škola skončila výučákem... A další a další situace... Tohle možná do budoucna bude větší problém, to kdo bude mít většího "pindíka" v podobě platu, je ve světle ostatních potenciálních třecích ploch IMHO docela druhořadé...

A ano, ostatní ti to tady píšou správně - opravdu to NEFUNGUJE tak, že někde zamáváš diplomem, předáš něco, kde budeš mít napsaný VŠ titul a všichni se z tebe posadí na prdel a začneš na platu 40k čistýho :-)
Freddie
17.02.2012 14:43:19
Tak prachy jsou to poslední, co bych řešila. Starosti by sis měla dělat spíš s tím, že si nebudete mít co říct. Vlastní zkušenost.
Nejde tu o nějaké pohrdání řemeslem, ale o rozdíl v zájmech.
pohlednice
17.02.2012 14:42:08
Máš tam spoustu kdyby. Nejdřív bys musela mít jistotu že tu školu doděláš a seženeš práci za kloudné peníze. Bakalářů (obvykle s notně zbytnělým sebevědomím o vlastní nepostradatelnosti) je dnes taková hromada že personalisti by potřebovali štěrkové vidle na přehazování CVček. A do té doby než doděláš školu, seženeš slušný flek a dostaneš se k dobrým penězům, může mít šikovný řemeslník slušně zavedenou živnost či dokonce firmu. Úředníků s Bc. jsou třeba na úřadech celé zástupy a v penězích se podle mzdových tabulek rozhodně netopí.
Když bude mít přítel maturitu, budeš si ho víc vážit? Holka, být jím tak jdu rychle od tebe.
pan Klobouk
17.02.2012 14:37:48
kvitko123: Pipinky ty jsi nechutně na penízky, proto se takovým jako ty říká zlatokopky. Nedivím si že vás nikdo nechce.
Higgsuv boson 10
17.02.2012 14:32:43
Řemeslo se cení víc než nějaká VŠ. Až budeš vydělávat, tak má smysl to řešit! Takže teď tu nevykládej, že budeš brát dvakrát co on. Znám spoustu lidí, co mají VŠ a berou tak málo, že kdejaký vyučený má víc. Takže asi tak. VŠ není jistota vysokého příjmu.
tygřík nilský
17.02.2012 14:26:14
Nemluv o platu, který ještě nemáš a příště se aspoň pokus o psaní čárek ve větě, nepotrpím si na pravopis, ale tohle tříská do očí. VŠ sama o sobě dnes nic neznamená, protože se na některé dostane i cvičená opice. Osobně bych sama do takového vztahu po předchozí zkušenosti šla jen velmi opatrně a při prvním náznaku, že bude mít partner s tím vzděláním ,,problém," bych začala hodně rychle couvat. To mužské ego se totiž většinou projeví ještě před tím, než nějaký vyšší plat vůbec budeš mít.
LIvon92 19
17.02.2012 14:23:26
řemeslo má zlatý dno a v době krize ty budeš na dlažbě, kdežto řemeslníka dělající svou práci poctivě si vždycky lidi najdou
podruhé dohola
17.02.2012 14:19:24
I dobrý zámečník může vydělávat více než trojitý vysokoškolák. Věř mi. Není důležité co za školu máš, ale co opravdu dobře ovládáš.
Ferda JEJ
17.02.2012 14:16:46
Nevím proč si předem děláš starosti z jeho egem, když sama zatím vyděláváš prd. Nech naněm ať se projeví, než předsudečně vykládat o možném riziku. Znám několi párů, kde žena má lepší vzdělání i vídělek než muž a jsou spolu spokojení.
Death is love
17.02.2012 14:14:40
A si si istá, že budeš mať taký úžasný plat alebo je to len Tvoja predstava? Ináč podľa mňa je otázka skor to, či si rozumiete a máte si čo povedať (čo samozrejme u VŠ a vyučeného nemusí vždy byť jednoduché), než to, čo robí za prácu. A samozrejme, ako tu už padlo, šikovný chlap, ktorý si zarába rukami na tom finančne vobec nemusí byť až tak zle.
sophiesxoll 24
17.02.2012 14:12:54
Ja myslim, ze casem poznas, ze ti nevyhovuje ani inteligencne, ani povahove. Precijen jako VS budes mit predpokladam zajem o cilevedome lidi a to clovek, ktery je spokojeny s ucnakem nebude. Navic brzo narazis na jeho inteligencni limity, coz neznamena ze musi byt nutne hloupy, ale jednoduse nemuze mit takovy rozhled jako ty.

Ale treba v tvem veku od pritele tyto veci nevyzadujes. Co se financi tyka, tak VS ma dnes kde kdo, rozhodne ti to zavratne prijmy samo neprinese a pokud je sikovny, urcite na tom nebude spatne.
KKKlll
17.02.2012 14:11:12
Jinými slovy - TOBĚ to vadí už teď - a to ještě nevyděláváš a jeho ses neptala. V mužském světě by to byl blázinec jako stavěný na placenou pouťovou atrakci.
poprvé dohola
17.02.2012 14:10:50
fejk a PRO
pizzaboy 24
17.02.2012 14:09:57
viz ich. zajímalo by mě, co studuješ, že máš takové sebemínění.
38C
17.02.2012 14:09:39
:-D za prvé, nikde není psáno zda to doděláš, za druhé zámečník s praxi nebo vůbec zručný chlap vyučen může vydělat víc peněz. Pokud se nepovyšuješ, ebude to dělat problém, ale když o tom přemejšlíš už teď tak to asi zahoď...
*chivavinka 21
17.02.2012 14:08:29
Zkušenost mám takovou, že na mateřské většinou zůstávají ženy a když se pak ke své kariéře vrátí, už jsou s partnerem srostlé dost na to, aby nějaké moje/tvoje přestaly tak řešit.
poprvé dohola
17.02.2012 14:06:51
Aby ses ještě nedivila. Dobrý zámečník s dlouhodobou praxí vydělává víc než leckterý vysokoškolách.
To, že někdo m VŠ neznamená automaticky vysoký plat a taky ani to, že si z něj někdo bude sedat na prdel. :)
ich

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy