Jak často pijete alkohol?

Jak často pijete alkohol? Pijete pravidelně? Pijete tvrdej alkohol nebo pivo? Třeba já jsem abstinent a vim, že alkohol způsobuje nevratný změny na mozku. A ne zrovna pozitivní. Nevykládejte si to špatně - chlastejte jak je libo klidně každej den, ale aspoň se zúčastněte tohohle tématu a zkuste se pro jednou držet reality. Samozřejmě, kromě těch co ještě teď ležej nachmelený u poblitýho záchodu. Ty jsou omluvený.

Řekněme, že pijete pravidelně každej pátek. Umíte si představit, že byste si jeden, dva nebo dokonce tři tejdny nedali? Jak byste u sebe objektivně zhodnotili míru závislosti na stupnici od jedný do deseti? Koukněte se na sebe OBJEKTIVNĚ.

Znam holku, která je nemocná na žaludek a stejně jde o víkendu s kámošema do baru a pije. Sakra proč??? Potom celej tejden brečí, že jí neni dobře. Jak se chovaj ožralí lidi? Buď se chtěj prát, vysypávat koše a rozbíjet výlohy anebo bulí nad svym bídnym životem ....nebo se naopak smějou jak smyslu zbavený těm nejtrapnějším vtipům......... Lidi pijou ve skupinkách i o samotě. Nevim co je horší. Tyhle bezmocný alkoholici dobrovolně konzumujou jed, kterej ničí jejich tělo i duši.

Jak jste na tom s alkoholem vy? Chápete ( stejně jako já ) zbytečnost chlastu anebo jste závislí a lemcáte chemicky destilovaný vody a hrajete si přitom na štěstí?? a ty nejlepší se potom ještě chlubí, kolik toho "vydrželi".

Myslim, že obzvlášť tady na zpovědnici bude samej alkoholik a alkoholička. Přeju vám dobrou chuť a před smrtí co nejmíň trápení s cirhózou jater, kterou určitě dostanete.

SXE !! STRAIGHT EDGE !! SXE

20.02.2012 20:40:03
Piju jen, když jsem na party. Někdy jsem tam každý pátek, jindy jen jednou za měsíc. Co piju? Morgana a colu. Doma nepiju, ve smyslu, že bych si sama otevřela lahvinku. A kupodivu ani na rodinných oslavách ne. Nebaví mě popíjet, když se jen sedí. Ráda popíjím a jsem u toho na parketě, nebo "lítám" po hospodě, dávám se do řeči nebo stojím u baru a kecám s barmanem. Nebaví mě sedět a pít. ;)) A proč piju? Říkám tomu restart mozku. Pořád přemýšlím, všechno rozebírám a dokážu vypnout jen díky chlastu. Být spontánní. Kamarád říká, že chlast ve mě spouští extroverta. Jinak jsem mlčenlivá, ale jakmile se napiju (do nálady, né do bezvědomí což je rozdíll!) jsem ukecaná a jak jsem zjistila, spousta lidí mě má takovou rádo. A já samu sebe taky... Je to hrozně ubíjející být tou stydlivkou,a le bez chlastu se uvolnit neumím.
wewe
20.02.2012 20:29:40
No už "nepiju" (tzn. nedávám obligátní skleničku vína před spaním atd..) celkem dlouho, na to, jak jsem dřív pila (jako duha). Naposledy jsem teda na Valentýna vypila láhev rumu s kamarádkou.. Ale to jen proto, že rum mi dělá dobře na žaludek i na duši :))

Vlastně taky nevím, co člověka k chlastu vede. Ani nevím, proč jsem pila tak často já. Vždyť to ani není dobrý - cola je lepší (asi) :)
Amparka Aluminiová 21
20.02.2012 19:22:17
Serme na alkohol podme se radeji zhulit ;)
A Abych nebyl uplne OT.
Nepiju nak casto a pravidelne vubec ne. Nedela mi moc dobre pit malo takze kdyz uz tak poradne. Vetsinou vodka. Mam rad potom tu "skupinovou agonii". Tak 1x 2x mesicne.
hjklasdfgoriginal
20.02.2012 19:21:13
Nepiji vůbec - zásada č.1.
Neutrino 20
20.02.2012 18:24:54
A zkusil sis někdy popít v partě přátel jen tak příjemně do nálady? A naopak ze všech stran tvrdí, že alkohol v malých dávkách je prospěšný. Já piju tak jednou týdně a to vypiju většinou dohromady tak dvě skleničky vína, občas samozřejmě i víc, ale to je spíš dost výjimečný. Nepotřebuju se ztřískat do němoty, na tom už opravdu není nic moc hezkýho ani příjemnýho.

Takže na tvé otázky:
Jak často pijete alkohol? Cca jednou do týdne či dvou týdnů
Pijete pravidelně? Spíš ne, než jo. Ale třeba pravidelně každý rok na Silvestra nebo na narozeniny piju.
Pijete tvrdej alkohol nebo pivo? Ani jedno, dávám přednost vínu.

A neměla bych nejmenší problém být měsíc (nebo třeba 9 měsíců i mnohem víc) bez alkoholu.
Sépie z hlubin 21
20.02.2012 18:03:11
Jak často pijete alkohol?
Skoro vůbec. Beru léky, na který pít nemůžu a potom taky skoro nechodím do hospod a tak podobně, já radši čajovny.
Pijete pravidelně?
Ne.
Pijete tvrdej alkohol nebo pivo?
Když už piju, tak si většinou dám vodku s džusem, víno nebo i třeba tequilu. Pivo mi moc nechutná.
Efča333 18
20.02.2012 17:59:05
Piju jenom při nějaké společenské události, což není nijak extra často, ale vždy si dám za večer maximálně tři piva nebo 3 skleničky vína, v létě si dávám koktejly (ty jsou dobré)... neopíjím se. Alkohol mi nějak extra nechutná, stojí to (pro mě) zbytečné prachy a má to spoustu prázdných kalorií. Musí na to být příležitost, abych byla ochotna pít :-)
bye-bye 25
20.02.2012 17:27:00
Jsem abstinent, alkohol mi prostě nechutná. Nejsem proti němu, ale když ho zkouším pít, zvedá se mi žaludek. Vím, že je to tak možná lepší, občas je mi to ale líto (mé okolí se na mě kvůli tomu dívá jako na zásadovou nudnou slušňačku, která se ani na pivo pozvat nedá).
Sii
20.02.2012 17:24:06
Teď v postatě mám alkohol v každém víkendu. Teď o víkendech bývají hlavně plesy, když nejsou, tak hospoda a nebo posezení s kámoškama doma (tam bylo minule taky vínko). Občas se ale taky ještě objeví víkend, kdy nikam nevyrazím. Je ale pravda, že takových víkendů je málo. Dřív to bývalo naopak.. No, minule jsem udělala výjimku, navštívila kámošku v půlce týdne a popily jsme spolu vínko.

Piju hlavně pivo, mám ho nejradši. Tvrdej nepiju. Pila jsem jednou a není to nic pro mě. Takže když už panáka na nějaký akci, tak třeba zelená nebo Jelzin.

Určitě si umím představit, že bych si nějakej ten víkend nic nedala. Ale nemám k tomu důvod. Nevidím nic špatnýho na tom, když si na akci budu popíjet pivo.
lisseta 21
20.02.2012 16:39:18
Jo a nenapsal jsem že pohrdám abstinenty :D
Filda568 21
20.02.2012 16:36:48
Hlemcám každý druhý den. O víkendu pivo i destiláty. Přes týden jen pár pivč. Na stupnici od jedné do deseti? Tak 8. Když si nedám pivko týden, jsem neskutečně nervózní. I 'm alkoholic and I know it ...
Filda568 21
20.02.2012 16:29:23
Když jdu na nějakou společenskou akci, dám si alkohol. Někdy je to jen sklenička vína, jindy je to trochu víc panáku nějakého tvrdého alkoholu (taková akce je ale většinou jednou za několik týdnů). Někdy si dám malé pivo. Většinou jsou to víkendy.

Na alkoholu závislá nejsem, klidně jdu i do hospody a dám si čaj, nemám s tim problém. Co jsem tak vypozorovala tak mi rozhodně nedělá problém nepít pár týdnů v kuse.
Ale většinou s tím mají problém osatatní lidé. A proč nepiješ a proč si s náma nedáš a neni ti něco. Abstinentům tahle společnost nepřeje...:)))
Purpura 27
20.02.2012 16:25:56
Nikdy jsem alkohol nepila a nikdy pít nebudu. A odsuzuju lidi, kteří se opíjí.
Diamond vampire 17
20.02.2012 16:25:32
bledě... teda podle mojí babky jsem kvartální alkoholik což v překladu znamená ožere se 4x do roka jinak abstinuje, ale stojí to za to- často jsem byla v bezvědomí, měla jsem okna, míchala pátý přes devátý, jednou jsem se vyspala s tragédem jindy jsem se vzbudila v nemocnici... ale to bylo spíš takový zoufalý bouřlivý mládí (i když brek po alkoholu byl u mě skoro standard a někdy to byly fakt hnusný nenávistný záchvaty na celej svět)

ted piju jenom v klubu a z prostýho důvodu- teda z toho stejnýho důvodu jsem pila i předtím jen jsem neznala míru a měla jsem problémy s jídlem a prázdnej žaludek plus chlast rovná se morální sebevraždě

proč teda piju- prostě si nevěřim a mám strach se nějak projevovat, chce se mi tancovat (poslední dobou se možná zlepšuju protože kolikrát podupávám do rytmu i v obchodáku když hrajou energickou hudbu) ale jako malá jsem neměla absolutní cit pro rytmus a hráli jsme rodině divadelní představení- vždycky jsem zrežírovala pár scének- něco bylo divadlo, básnička, taneční vystoupení, zpěv, moje zesnulá babička tyhle naše divadla milovala a nás to bavilo (já brácha, bratránek, sestřenice) a já se tak realizovala.... jenže jsem si naordinovala nějakou písničku a solo taneční a teta s mámou se mi děsně tlemily až z toho brečely a ve mě zůstal asi blok a bojim se tancovat a když jsem střízlivá a někdo mě tahá na parket tak se vztekle bránim nebo rezignovaně jdu a i když ten rytmus už cejtim (chodila jsem kvůl tomu na roztleskávačky pak na aerobik a nakonec na zumbu abych se naučila trošku hejbat) tak stejně jenom podupávám do rytmu a s horní polovinou těla nedělám nic... cejtim se jak robot a pořád přemejšlim- sakra hejbej se víc dělej to a to... a pak když mám v sobě pár panáků tak jsem rozjetá a myslím že tancuju i celkem pěkně možná někdy až moc vyzývavě ale baví mě to nestydim se za sebe.... (a ještě něco když jsem byla hodně malá tak mě fascinovaly tyčový tanečnice a chtěla sjem být jednou z nich) pak pro mě bylo ohromný zklamání že na to nejen nemám tělo ale ani pohybovou a rytmickou výbavu
prostě tanec miluju, ale stal se mi noční můrou
a proto vyhledávám kluby abych si ho mohla užít ale tam piju a dokud nebudu mít sebevědomí a nenaordinuju si nějakou intenzivní terapii na překonání týhle fobie a rozhejbání se stejně i bez chlastu tak to tak asi bude
jinak nemrzí mě ani tolik ty hnusy co cpu do těla ale spíš ty útraty- na zpovědnicovým srazu jsem trhla rekord a utratila jsem 1400 za večer a je mi z toho doted zle
mysshka123 22
20.02.2012 16:20:06
piju každý víkend s přáteli, prostě si užíváme a tvrdý a pivo :))
summerloving 23
20.02.2012 16:19:53
piju akorát víno a to při různých rodinných oslavách, což je každý měsíc
getoutofmyway
20.02.2012 16:14:54
Hodně příležitostně, průměrně tak jednou za měsíc, většinou víno nebo Frisco, nebo nějaký koktejl(třeba v létě Mojito) a takovýhle věci. Teď v zimě třeba medovinu na trzích, na zahřátí. Bez alkoholu bych se obešla.
Bystrouška 19
20.02.2012 16:10:07
Už to není co to bejvalo, za mlada jsem měl pár poměrně intezivních chlastacích období, ale teď už mi bohatě stačí zajít na pivo tak 2-3 za měsíc. Manželka mě stejně častějc nepustí. :)
jezevec střízlivý
20.02.2012 16:09:43
Tak 2-4 dny v měsíci a někdy ani to ne. Pivo, víno nebo nějaká míchačka. Moc mi to neleze:)
Lucianna 25
20.02.2012 16:09:22
Pivo jsem pil docela dost (prostě mi chutná), tak dvě oběd a dvě večeře, asi. Tak dva měsíce to omezuju (čistě kvůli hubnutí, bohužel je fakt, že se po pivu tloustne), dám si tak maximálně jedno večer, ale taky třeba pět dní nic. No a jednou za deset dní si jich dám víc.. Jsem spokojenej, dobrej rum je taky parádní věc.
kokosák 26
20.02.2012 16:08:37
Já nepiju skoro vůbec. Jen když je nějaká rodinná oslava, tak dám, ale jen trochu. Pokud jdu někde s kamarády tak taky jen trochu. Kdybych to měla shrnout, tak se napiju asi tak jednou za 2 měsíce. Po jedné špatné zkušenosti vím, že není o co stát.
Sněhulka99 17
20.02.2012 16:08:25
Pivo nepiju. Jednou za čas si dám něco tvrdého,,, Ale nejraději mám sladké víno.

Ale nějak jsem přestala pít. Nedělá mi to dobře a za tu chvilku "pomíjivého pocitu štěstí" mi to nestojí...
ODI-ET-AMO 22
20.02.2012 16:06:10
Piju o víkendech- pátek, sobota, neděle. O všedních dnech tak jednou do týdne. Piju víno a doma se občas dorazím vodkou, miluju ten pocit.
slečna
20.02.2012 16:03:01
Jak často pijete alkohol?
Jednou za 14 dní.

Pijete pravidelně?
Pokud je jednou za 14 dní pravidelně, tak ano, piju pravidelně :))

Pijete tvrdej alkohol nebo pivo?
Jen pivo. Dám si tak 6-7 a končím. Víc nedám. Panáky nepiju vůbec, je to hnus.

A teď koukám dolů... straight edge... hmmm, tak hodně štěstí, pokud to teda není jen nesmyslná póza, což v hodně případech býva :)
Okurka v láhvi 11
20.02.2012 16:01:04
Alkohol mi nikdy nějak nezachutnal, výjimečně jsem si dala na nějaký oslavě Frisco nebo šampaňský. Teď nepiju skoro vůbec, vlastně ani nemůžu kvůli jakémusi onemocnění mozku, takže se můžu aspoň vymlouvat, když do mě chce někdo alkohol dostat. :)
#adinecka# 21
20.02.2012 15:58:48
tomuhle říkám nezaujatá diskuse :)
prezident všeho
20.02.2012 15:57:00
Záleží na ročním období. V létě piju pivko docela pravidelně ( když jedu na kole tak sem tam zastavím a místo nealka dám orosené pivko ). V zimě alkohol nepiju skoro vůbec, pokud nepočítám svařená vína na vánočních trzích. :) Anebo občas alko koktejl (ale v tom je tolik alkoholu, že by se z toho ani morče neopilo).
ich
20.02.2012 15:55:42
Alkohol pijem pár krát do roka (väčšinou víno), aby sa nepovedalo. Nechutí mi.
sophiesxoll

Ste tu všichni alpy vyprcané :D tak se nedělejte! víte o tom všichni kulový :-)

Miluju pivo a rad ho piju. Je mi 47 a pivo piju od 15 let. Samozrejme driv jsem ho pil denne ale ted si zajdu tak 2x do tydne. Mimo jine mam rad cervene vino...k jidlu ovsem to si dam tak jednou za 14 dni lahvinku. Mam problem s alkoholem kdyz se rozpiju..to nevim kdy prestat ale ne ze bych se nekde valel. Ziju ve spanelsku a stravuju se vice mene zdrave a lidi mi ani tech 47 nehadaj. Mam rad alkohol ale myslim,ze jeho otrokem nejsem

Přidej komentář

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy