Jsem snad bulimička?

Od malička mám problém z váhou... ve čtrnácti jsem to dokonce dohnala do stádia, že sem vážně vypadala jako vepř.. na tehdejšíh cca 168 cm jsem vážila přes 80kg. Hormonama, ale taky svou snahou jsem se postupně dostala na 68kg (při 168cm)- čili dnešní stav (ráda bych měla o deset kg méně)
Pořád jsem v hubnoucím kolotoči. Nikdy mi nijak výrazně zhubnout nejde, jelikož nemám šanci dodržet správný jídelníček - i kdybych chtěla. Žiji s rodičema a ti sice o mých problémech ví, ale neřeší je... sežer to co je a nekecej.
Takže mé snažení (cvičení) spíše jen vyvažuje abych nepřibrala, ne abych zhubla. Téměř denně cvičím za dobrého počasí obden běhám... (ted v zimě ne, nechci si uhnat zápal plic).
Zdálo by se to celkem normální, ale začínám si uvědomovat, že nejspíš nejsem zas až tak úplně normální.... pět minut tomu jsem zvracela... ne poprvé a nejspíše né naposledy. Pomazala sem si banán nutelou a snědla... mňamka, ovšem pak se dostavily výčitky a já si šla strčit prsty do krku a šlo to i s ostatním jídlem ven. V tom by taky nebyl ten klíčový problém - problém je v tom jak se teď citím... cítím se skvěle.. ano zní to divně, že ano? Ale cítím se tak lehká, tak... štíhlá. Ovšem v hlavě mi semtam zabliká výstražné světélko, že tohle není správné, není to dobře.

Co já mám proboha ze sebou dělat...
PS: Text je nejspíše chaotickým... omlouvám se, potřebovala sem se jen vypovídat

22.01.2012 18:13:05
Tak takovéhle chudinky nesnáším.
Já žeru jak prase :D (ale slušně) a nepřibírám, skoro spíše naopak. (jde o to, si Nedovolit ztloustnout - zase ta psychyka)
Onemocnět? Proč jako chcete onemocnět? Nedávno jsem byl 3 hodiny venku, sněžilo, já jen s rozeplou bundou a co jako? Mám snad proto, že jsem se třásl a byla mi trochu zima onemocnět? NE DÍKY!

...omg ta vaše psychyka mě někdy dovádí k šílenství ...
good luck all
22.01.2012 18:01:57
rad by som poukazal na to, ze ked nebudes jest, tak neschudnes ale priberes (je to ako ked nepolievas kvetiny prilis casto...zacnu si uchovavat ziviny tak aby vydrzali bez vody co najdlhsie...a tak isto aj tvoje telo - teraz to vyvracias, ale len co sa zase najes tak sa to zacne ukladat vo forme tuku, cize vysledok je to ze priberies...alebo ked budes jest malo a popri tom cvicit, tak ostanes tam kde si teraz, len nebudes mat energiu)

a vzhladom k tomu, ze mam pocit ze to vyvracas preto aby si nepribrala, pripadne schudla, tak si len v zacarovanom kruhu....nemyslim si ze si bulimicka

PS: jedz vela ovocia, zeleniny a pi vela vody...
noway2die 20
22.01.2012 17:40:42
Zkus se poradit s odborníkem.
Jsem vysoká jako ty. Měla jsem 58 kg a byla jsem hrozně nešťastná, teď mám 49 kg a nic jsem nevyřešila...asi tak.
PetraVOlakova
22.01.2012 17:37:49
Zdravim, ne jednou jsem uz resil problem anorexie a bulimie v mem okoli (ja sam jsem jimi netrpel). Jedno vim jiste, lecit nadvahu bulimii a anorexii je jako lecit jine problemy alkoholem. Zprvu se to muze zdat jako ucinne, ale je jasne, ze problem se tim nevyresi, ale naopak jeste zhorsi a to tak, ze hodne.

Mas 17 let. To je dost na to, aby si mohla jist co chces. At si rodice rikaji co chteji, jez jen to co ti prospeje, myslim, ze vis co to je. A jez pravidelne, snidej, pokracuj ve cviceni.

Dalsi vec, bulimie ti urcite ke krase nepomuze. I kdyby se ti povedlo snizit vahu na pozadovane cislo, tak telo bude navykle na to, aby si uchovavalo vetsinovou cast nutricnich hodnot, hlavne tuku. Takze budes mit tukove polstare v oblasti boku, bricha, zadku atp.
ssssss
22.01.2012 17:35:09
jo, jeste jsem chtela doporucit server www.idealni.cz
tam najdes spoustu informaci
Otrokyně 22
22.01.2012 17:34:25
ahoj, tady ti nejspis kazdy napise, za jsi bulimicka a ze by ses mela jit lecit, takze si usetrim praci a napisu ti neco z osobni zkusenosti.
zvracela jsem od 16ti cca 4 roky. s psychologem jsem to nikdy neresila, ale docela dlouho mi trvalo uvedomit si, ze to fakt nesmim delat. pokud to jeste nevis, mnohym bulimickam se muze zastavit srdce. treba i pokud zvraceli jen parkrat. to neni nic, cim te chci strasit, sama jsem byla pak s odstupem (kdyz jsem zvracela "jen" 2x mesicne) na ruznych vysetrenich kvuli tehdejsi zaludecni viroze. zjistili mi, ze mam uz dlouhodobe horsi srdecni obraz. timto jenom chci rict, ze bys mohla za sve blbosti zaplatit zivotem.

zvraceni je jako zavislost. mnoho ti da, mnoho ti sebere. da ti zejmena ten psychicky pocit, co citis ted. casem ale prijdou deprese. durazne doporucuji skoncit s tim ted, protoze jeste nejaky cas bude trvat, nez ti to pujde. a nez se do tech depresi dostanes; pak budes mi jen ten kolotoc deprese-jidlo-zachod.

jeste bych chtela rict, ze je lepsi pribrat (docasne), nez zvracet. po zvraceni se mimoto nehubne, to jen zkraje to tak vypada, ale ve skutecnosti se po nem velice pribira, takze by ses ze svych (nevim kolik mas) mohla dostat na vahu, kterou jsi mivala driv. cili nema to zadny prinos v tomto smeru.

doporucuju neodpirat si touhy po jidle, ale delat neco jineho, zamestnat se necim jinym a nemyslet jen na vahu a jidlo. pokud to dokazes se aspon na neco soustredit, mas napul vyhrano. pak by nebylo od veci rict, ze pokud ti bude blbe z prejezeni, vydrz to. existuji travici enzymy, ktery ti dopomohou s bojem proti teto nemoci. doporucuji baleni po 100tbl. napr. firmy Solgar (je to opravdu kvalitni znacka), rozhodne se vyvaruj jedle sode. ta je sice levna, ale oslabuje tvorbu zaludecni kyseliny, takze muzes mit problemy s travenim v budoucnosti.

jeste me napada rict, ze cistit si zuby zubnim kartackem hned po zvraceni neni dobry napad. radeji pouzij hodne mekky kartacek nebo ustni vodu. pepsin ze zaludku narusuje zubni sklovinu. a co nejdriv s tim prestan, jinak budes mit i ty zuby v prdeli.

tak, a preju hodne sily. vsichni ji obcas potrebujeme. neboj se, stihlost neni vsechno. to jen media se to tak nekdy snazi prezentovat. zdar.
Otrokyně 22
22.01.2012 17:28:00
Zásadní otázka není co máš dělat, ale jestli s tím chceš něco dělat. Pokud ano, tak si zajdi na nějakou konzultaci k doktorce (klidně obvoďačka, ale jsou i různí specialisti), tam ti poradí co a jak, popřípadě tě přesměrujou k psychologovi, k dietologovi, kam bude potřeba. Podle toho co píšeš máš na bulimii minimálně solidní náběh (spíš bych řekla, že ji prostě máš) a jestli nechceš skončit bez zubů, bez vlasů, s roztřepenýma nehtama a selhávajícíma orgánama, tak bys proti tomu měla začít nějak bojovat.
Slintoidní chlupatec

Jak dlouho po převedení vracite a kolik po tom přiberete?

Přidej komentář

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy