Mám ještě šanci začít znovu?

Situace se má tak, začněme rokem 2010, kdy jsem pokračoval v relativně slibné kariéře obchodníka v Praze. Plat kolem 25000 čistého, něco málo našetřeno, závazky plněny bez problémů, jsem relativně skromný člověk a takhlemi to stačilo. Zpočátku jsem se krizi vysmíval, než přišla zčistajasna výpověď. Byl jsem tedy nezaměstaný, což není nic hrozného. Hned druhý den jsem si sehnal práci na DPP, ale lepší než parazitovat na pracáku. Jednalo se o prodávání energie a zvonění na zvonky, což mě nijak nenaplňovalo,ale výsledky jsem měl nadprůměrné, tak jsem držel hubu a krok. Poté se mi ozvala kamarádka z dávných dob, jestli nehledám práci ve finančním poradenství. Protože jsem měl s předešlou činností nejen morální pochybnosti, rád jsem její nabídku přijal a pustil jsem se do podnikání. Nebudu popisovat průběh, ale celkem záhy jsem zjistil, že jsem na tuto činnost moc "hodnej" a příliš se vciťuji do rolí klientů (budoucnost mi dala za pravdu, když i ti klienti ztratili práci a nebyli by tedy schopni splácet závazky, ke kterým by se mi "upsali"). Tedy jsem byl spíše na straně klientů a touto metodou jsem si vydělal cca 20000 za půl roku. Postupně se mi pochopitelně ztenčovaly úspory a naopak narůstaly neuhrazené závazky. Na přelomu roku jsem ukončil podnikání a šel do telemarketingu, se kterým jsem už měl zkušenost, přestože jsem věděl, že je to jen překlenovací činnost. Od léta minulého roku dělám řidiče a skladníka v jedné menší firmě za 20 000 hrubého a splácím asi 70000 dluh. Teď žiju skromně, nikam nechodím a poctivě splácím. Naučil jsem se lépe hospodařit a více myslet na budoucnost.

Napsal jsem to sem proto, abych se s vámi podělil o svůj osud. Někoho to poučí,někomu zvedne náladu. Jen jsem chtěl sdělit, že na chyby má právo každý, jde jen o to je včas rozeznat a ještě rychleji změnit směr, pokud se řítíte do propasti.

Dneska je začátek roku 2012. Mé dluhy se pomalu ztenčují a já začínám vidět světélko na konci tunelu. Občas se i porozhlédnu po nové práci a nabídky se zase začínají objevovat.

A to je vlastně jediný dotaz,který pro vás mám. Mám po tom všem ještě pokoušet štěstí a zkoušet něco nového, nebo si mám raději počkat, až budu mít vše splaceno? Rád bych občas někam zašel a rád bych své dluhy splatil co nejdříve.

Je mi 35 let, jsem momentálně bez partnerky (která by mě teď chtěla?), bez závazků, bez lidí.
Můj život je teď především práce a nic jiného se neumím soustředit, dokud nebudu mít čistý stůl.
Za předešlé 2 roky se mi podařilo zbourat, co jsem několik let předtím budoval. Mám ještě šanci, že se vrátím do života a ještě něco dokážu?
Zadluzenec 35 VYMAZAT

Zaslaná rozhřešení
Chceš dnes udělat dobrý skutek ? Pomoz výše uvedenému hříšníkovi tím, že mu dáš nějaké rozhřešení! Můžeš mu ho poslat na e-mailovou adresu, kterou uvedl u zpovědi, nebo napsat veřejně vyplněním formuláře na konci této stránky. A jestliže nechceš, aby pod tvou přezdívkou mohl vystupovat ještě někdo jiný, zaregistruj si ji ZDE !

17.01.2012 21:56:32
Nez zacnu, tak rovnou reknu, ze rozhodne zadny ztroskotanec nejsi. Jses mladej, dluh mas minimalni, neco umis, takze penize vydelat taky umis, jak jsi v minulosti dokazal, .... ted mas proste jen takovy horsi cas, ale ono se to srovna.

Na otazku, jestli zustat v soucasne praci nebo ji zmenit, bych doporucoval zmenit. V soucasna praci moc nevydelavas a v minulosti jsi dokazal, ze umis vydelavat vice. Rychleji splatis dluhy a o to drive budes zpatky na koni. Take se ti zvedne sebevedomi a s tim prichazeji dalsi uspechy.

> Na konci roku 2009 jsem vyhrál 2 výběrová řízení dohromady za 3,5 mega a neviděl jsem z toho ani korunu prémií, protože jsem za 2 měsíce dostal padáka. Práce mě bavila a šla, že jsem narazil na zaměstnavatele vyčuránka je věc jiná.

V teto informaci je hned dokonaly napad na podnikani. Proste zaloz firmu, vyhravej vyberova rizeni se svoji nabidkou a pak ji preprodej firmam jako byla tvoje puvodni (najmi je na realizaci projektu) . Jake jsou vyhody? Vzdycky si budes moct ponechat svoji provizi nehlede na to, jaky vycuranek dany zamestnavatel je.
Starsi
17.01.2012 16:45:12
cau "kolego" sem na tom podobne, akorat ze sem jeste vice zajebanej, jestli chces,pisni na attoss99@seznam.cz
sem na tom podobne
17.01.2012 14:59:30
Sanci urcite mas, vzdyt pises ze poctive splacis a nejsi zadnej blb. Rekla bych ze jsi na tom jeste dobre. Znam lidi ktery jsou zadluzeny tak ze nemaj sanci to splatit do konce zivota
Balea 24
17.01.2012 13:04:07
Chces zmenit zamestnani, ale poloz si otazku, jestli mas vubec moznost ji zmenit.. chtej te nekde? mas uz neco vyhlidleho? uprimne si myslim, ze z pozice skladnika se bude hur hledat lepsi misto, nez jsi mel predtim..

btw: bud rad, ze jsi si prosel touhle zivotni krizi a v podstate ji zvladl, pze mnohe to semlelo..
Kšandy máš pěkný
17.01.2012 11:00:51
Jj, byli to Partners, ale ono je to skoro jedno. Vsechny tyhle MLM instituce pracují stejně a náklady jsou minimum asi 4000 měsíčne na zdrav. a soc. pojištění. Já jsem to právě splácet nemohl tak to splácím doteď. Hrozně záleží, komu se dostaneš do skupiny a taky je to o štěstí na klienty. Nicméně já jsem tomu přestal věřit, měl jsem takovou naivní představu jako 86angelinka86, také jsem chtěl lidem pomáhat, ale poradci jsou živi z provizí, takže buď klienta přitlač, nebo jdi o dům dál. Tak jsem šel i když jsem mohl o trochu dřív.

Já jsem díky tomu ztratil důvěru ve finanční sektor, protože jsem např. jeden dluh splácel třikrát, takže jsem bance "daroval" asi 40 000, které jsem pak splácel znovu s novými úroky.

Jediná výhoda je, že jsem do toho pronikl a vím jak to chodí, a proto jsem tomu přestal věřit.
Zadluzenec
17.01.2012 10:24:30
86angelinka86: Jeste horsi nez OVB jsou Partners, protoze ukradli OVB Know How a tvari se jako ceska firma, ale je to to samy, navic maji omezeny pristup a nektery smlouvy maji blokovany, napr. Uniqua. V Partners jsou jeste brutalnejsi, nez v OVB a to jsem na skolenich v Holesovicich exceloval a mel jsem skvele vyhlidky. Pro poctivce ani nahodou, jen pro lidi, kterym nevadi, ze ziji z nestesti ostatnich.

Zadluzenec: Udelal jsi dobre, ze jsi to rozpoznal vcas a jak vidno, mnohemu te to i naucilo.
Partners for life
17.01.2012 10:04:00
35 je v pohodě věk. A 70 000 je sice nepříjemný, ale pokud splácíš, tak se toho brzo zbavíš. Rodinu můžeš založit klidně ve 40. Ale asi bych se být tebou do ničeho nepouštěla (asi myslíš novou práci), dokud to nesplatíš. Pokud máš jistou práci a příjem, zůstaň než se zbavíš dluhu. Najít přítelkyni asi není snadný ve tvojí situaci, ale pokud jsi fajn chlap a ona by viděla, že ten dluh je malej a brzo se ho zbavíš, nevidím problém, proč by zrovna kvůli tomu odmíla s tebou být. Samozřejmě by musela být soběstačná, když narazíš na holku co hledá akorát živitele, tak je jasný, že tě nebude chtít.

Co se týká toho poradenství.. OVB, ne? Tahle firma dělá poradcům špatný jméno:-(( Správný poradce má lidem pomáhat, šetřit jim peníze, udělat levnější pojistku, poradit výnosnější investici. Pokud by někoho dostal do dluhů, tak ta pojistka stejně spadne, o provize tudíž přijde a navíc nedostane doporučení na další klienty. Vím o čem mluvím, začínám s tím. Sice si jako jistotu držím administrativu na krátkej úvazek, ale poradenství mi přijde jako příležitost. A ne, není to OVB.
86angelinka86 25
17.01.2012 10:02:10
Mít dluhy je dnes normalni (hypoteky,uvery) ma kazdy druhy.Hlavni je,ze je z ceho splacet.
Ntmnt
17.01.2012 09:52:48
V patek jsem cetl rozhovor s Kulinskym a ten zacina v 52 letech, takze ty jsi jeste v predstihu . :)
Kojkolatokol 23
17.01.2012 09:52:23
co chceš dokazovat? najdi si hlavně přátele. držím palce.
Ššš
17.01.2012 09:37:58
Děkuju za upřímné rady, jen upřesním, že navzdory práci, kterou dělám mám ukončené středoškolské vzdělání v Ječné a pak 2 semestry na FELu, angličtinu v současné práci využívám dost, protože často jednám s klienty v zahraničí. V roce 2010 jsem měl začít studium na jedné VŠ, ale podtlakem okolností jsem nenastoupil.

jedenchlap: Pro mě to byla vynikající zkušenost, kde jsem mohl využít svůj údajný talent. Na konci roku 2009 jsem vyhrál 2 výběrová řízení dohromady za 3,5 mega a neviděl jsem z toho ani korunu prémií, protože jsem za 2 měsíce dostal padáka. Práce mě bavila a šla, že jsem narazil na zaměstnavatele vyčuránka je věc jiná.

Budoucnost se může vylepšit. Teď mi po splacení všech závazků zbýva na měsíc asi 3000, takže investuju opravdu jen do nejnutnějšího.

Proto váhám, zda mám zkoušet štěstí i jinde.
Zadluzenec
17.01.2012 09:30:43
Nevidím tam nic, kde bys musel "začínat znovu," nepřipadáš mi jako ztroskotanec.
Oriq 27
17.01.2012 09:25:25
Nevidím problém proč bys nemohl začít znovu, 35 není věk kdy by sis nemohl založit rodinu a 70 000 není 7000, ale při pravidelném splácení se toho dá zbavit.
rozbita solnicka 30
17.01.2012 09:23:34
Zadluzenec: slibná kariéra obchodníka :D......spíš ti jenom nedocházelo, co děláš :D, až s těmi energiemi ti to došlo :D....70 000 nic není, dá se to srovnat v klidu za rok. A ženské? Co si budeme povídat. Když z tebe neucítí korunu, tak jsi špatná partie, zvlášť v Praze.
jedenchlap
17.01.2012 09:23:32
Zdravím, vlastně není co dodávat. Ty už jsi se do normálního života vrátil, nebo lépe řečeno, byl si v něm pořád. Nastaly potíže, ale tys je zvládl (představa života bez potíží je nesmyslná)! Postavil ses k nim čelem. Z věku bych obavu neměl - 35 let je skvělý věk. Jen bych byl opatrnější - doplať, co máš a vytvoř si alespoň malou rezervu. Proč se pak do něčeho nevrhnout? Jen bych už byl opatrnější ve výběru profese. Chtělo by to hledat stabilnější místo a to nynější opouštět už s nějakou jistotou. A jeden návrh: aby to nebylo pořád jen o práci, zkus zařadit studium nějakého jazyka (nemusíš přeci hned do jazykovky; lze to dělat i tak, že budeš samouk a jednou za čas si zaplatíš na hodinu lektora, aby ti vysvětlil, čemu nerozumíš) a zkus si najít alespoň jednu zálibu na jeden večer v týdnu, kde je více lidí (a ženské především :-) ) - nějaký spolek atp. (nakonec to může suplovat i ta investice do jazykových kurzů; dobře se tam seznamuje, protože o čem by se člověk nakonce bavil než o sobě)
159C
17.01.2012 09:11:20
Me se to keca, ale myslim ze jo. Co je dneska 35 a co je dneska 70 000?
Kojkolatokol 23
17.01.2012 09:06:02
Drž se chlape. To zvládneš. Za čas to splatíš a budeš mít klid.

Já třeba taky nejsem povaha na "finančního poradce" či jak se tomu nadává. A i když jsem byla taky lanařena na tuto pozici tak jsem odmítla. Jelikož o sobě vím, že jsem na takové pozice velký cíťa.

Držím ti palce. Práci máš, tak už to půjde lépe.
ich
17.01.2012 09:02:10
To není skoro nic.Mně je 24 a mám skoro 300 000 ale bohužel né kvůli své hlouposti, ale kvůli tomu že jsem chtěl pomoct a neměl bych na to poslat své rodiče někam.Jinak moje familly dluží skoro 3 000 000.TO je terpve pohoda když víš že tě celý život budou doprovázet jen hovna.
Jojojo
17.01.2012 08:56:34
Máš.
Marti nka

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy