Mimina v aubuse

hned na začátek bych ráda ujasnila, že se chci bavit o dálkovejch autobusech, ne o MHD.

inspirovala mě nedávná cesta se Student Agency, kdy jsem měla to "štěstí" že vedle mě seděla ženská s miminem. nebudu se rozčilovat nad tim, že To neuměla vůbec zabavit nebo aspoň trochu uklidnit, konec konců byla to jedna z těch kratšich tras a hodina nepříjemnýho hluku se dá přežít snad vždycky. co mi vadilo, bylo že já jsem si poctivě zaplatila plný jízdný, ale stejně jsem většinu cesty trávila podivně vykloubená do uličky, na sedadle sedíc půlkou zadku, protože to mimino prostě nevydrželo bejt chvíli v klidu a společně se svojí matkou to půlsedadlo navíc suše zabrali.

než se do mě pustíte, že děti jsou naše budoucnost a že matky to maj hrozně těžký, tak prosím zadržte. tyhle věci si samozřejmě uvědomuju, ani tomu usmrkanci ani jeho matce nevyčítám, že se neumí chovat v buse (mimina prostě už taková jsou, neuděláš nic...). vadí mi přístup dopravců - děti do 3 let zdarma, bez nároku na sedadlo. nejsem si jistá jak je to u ostatních, jezdim jen s SA, ale myslim že jinde to bejvá stejný.
myslim, že i za mimina by se mělo platit - ikdyž samozřejmě ne plný jízdný. aby měly sedadlo pro sebe. a aby ostatní cestující neplatili vlastním nepohodlím za cizí hloupý rozhodnutí.

souhlasíte se mnou? proč/proč ne?

22.01.2012 18:55:23
Tak tohle je moje noční můra, raději jezdím vlakem abych si mohla když tak sednout jinam. Mimina mimo jiné porušujou přepravní řád kde se píše že cestující nesmí obtěžovat ostatní a nesmí dělat kraval. A nikdo se nad tím ani nepozastaví, naopak mimina jezdí zadara. Taky bych byla pro nějaké klece v zavazadlovém prostoru.
aneta
22.01.2012 18:53:34
Souhlasím s tebou.
Debiiii 20
22.01.2012 18:49:28
Ne nadarmo je autobusová doprava nazývána 'sockou', kdo chce jezdit s větším pohodlím, pořídí si auto.

Útěchou ti budiž, že tady u nás je to ještě docela kulturní, v Mexiku nebo v Indii převážejí nejen ječící děti, ale i kozy, prasata, slepice...
Modrá Svině 46
22.01.2012 18:44:40
"Psi a mimina by měli sedět na zemi." Tak to máš můj souhlas :D

Já bych mimina úplně vyhodila ze všech dopravních prostředků. Nesnáším hlavně když řvou, to mám chuť vstát a jednu jim vlepit. Taky nesnáším když se na mě nějaký malý dítě čumí, to se radši rychle otočím, jinak bych se asi neudržela :/
XCrazySlimeX 16
22.01.2012 18:42:07
moje čubička se každý týden myje (čímž se vyrovnává průměru občanů čr) a je vychovaná, zaslouží si to sedadlo mnohem víc než nějaký mimino, navíc za něj platí!

pro mimina bych udělala odkladiště někde v zavazadlovém prostoru
miss pejsek
22.01.2012 18:39:06
miss pejsek: Psi smrdí, tak by pak smrdělo i sedadlo. Psi a mimina by měli sedět na zemi.
Shogoth
22.01.2012 18:36:24
jsem pro. jednou jsem jela busem se psem, hezky za něj zaplatila poloviční jízdný, čubička vyhupla na sedadlo (v prázdným buse), připravená k cestě jako správný cestující a ten řidič "to si děláte prdel, pes na sedadle?!" tak jsem se s ním hádala, že jsem za ní zaplatila, venku není mokro (bylo léto) tak jí přece nevystrčím z okýnka nebo nepřivážu ke dveřím.
miss pejsek

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy