Morální prasata ve válkách

Co podle vás vede obyčejné vojáky ve válkách k tomu, aby upalovali lidi v domech, znásilňovali ženy, které o pár minut později podřežou, stříleli děti atd.?
Já osobně si myslím, že normální člověk nemůže žádnou holku znásilnit a pak podřezat i při té nejvyšší nadrženosti. Je docela zajímavé, že právě takové morální prasata všichni denně potkáváme, akorát to o nich nevíme, protože nedostali příležitost bestrestně projevit svoji povahu.

22.01.2012 18:41:30
protože neví, který den pro ně bude posledním a všudypřítomné násilí se začíná v mozku člověka normalizovat... taky jako dnes by se kdekdo na ulici roztřepal kvůli krvi od člověka co ho srazilo auto, v době války trocha krve nikoho už nerozhodí

to samé s loveckými psy... můžou tě respektovat jako vůdce smečky ale pokud v zápalu honu někde spadneš, poraníš se a oni ucítí krev, nechají srnu být a vrhnou se na tebe
Tramtadadááááá
22.01.2012 18:27:43
Proč to dělají? Protože mohou (a beztrestně)...
Neutrino 20
22.01.2012 18:06:43
Joanni11: Samozřejmě jsem nemyslel všechny.

Já si nějak nedokážu představit, že bych někde ojel a pak podřízl nějakou bezbrannou holku, ať už bych předtím prožil cokoliv. Je to absolutně proti vrozeným pudům co má každý od přírody. A proto lidi, jako "Jenom"(kousek pode mnou) nikdy nepochopím.
Slovan-Moravák 17
22.01.2012 17:47:26
Ve válce mizí pravidla. Všechno je dovoleno. Proto.
Navajo 22
22.01.2012 17:43:22
Kdybych měl příležitost to beztrestně dělat, tak to dělám taky, mně zase připadá úplnej debil, kdo nevyužije příležitosti. Samozřejmě, že jedinej důvod, proč to teď nedělám, protože nechci mít problémy, ale když je příležitost někomu zaškodit, tak ji využiju.
Jenom
22.01.2012 17:41:12
Jednak úplně každej to taky nedělá/nedělal... Jednak ono po téhle stránce psychicky "okorat" v situaci, že několik měsíců sleduješ, jak se kolem Tebe mění hlavy druhých vojáků na kaši, střeva vyhřezávají z břich a nohy se válejí jen tak okolo, to není až tak těžké. A, jak zmiňuju, přesto každý nedělal to, co vypisuješ; a ono záleželo do značné míry i na tom, jak bylo na tyto věci nahlíženo "shora" - v armádách, kde se na to nehledělo/nehledí, se podle toho jistá část vojáků chová/chovala - že si prostě mohou dovolit cokoli, tak když jim jeden magor ukáže, co všechno se dá dělat, tak proč bych si to já taky nezkusil, že jo, už jen i proto, abych nebyl před těma, co to udělali, za měkotu a aby pak mí drazí spolubojovníci nepodřízli i mne... Ale v některých armádách se tohle už za první či druhé světové dost přísně trestalo (netvrdím, že nebyly případy, kdy se tak nestalo, ale ve většině případů to tak bylo), což vedlo k tomu, že to nebylo rozhodně vnímáno za tak "cool", protože který magor bez jakýchkoli zásad to zkusil, tak pak velmi pravděpodobně sám zařval na šibenici či před popravčí četou, což krapet odradí...
Joanni11 24
22.01.2012 17:37:34
Nezvládnutý pocit moci nad druhými lidmi. Rozhodovat o životě smrti druhých...............některým to dává pocit nadřazenosti. Zabít člověka není to stejné jako zabít kuře. Někteří si pak začnou myslet, že kde je povolena vražda, je povoleno všechno. Posouvání hranic zvrhlým mozkem opojeným adrenalinem a jinými věcmi.
Zkus žít mezi něčím, kde jsou zvěrstva na denním pořádku a zůstat tím nedotčený. Slabé povahy na to nemají a některým se prostě jen nenávratně přetíží řídící centrum.
OutsideLife
22.01.2012 17:30:14
Podle mě to dělají proto, protože prostě můžou. Situace jim to dovoluje. Navíc jsou to často vymytý mozky.
Okurka v láhvi 11
22.01.2012 17:29:26
beztrestně*
Slovan-Moravák

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy