Pes jako hračka

Nesnáším lidi, co mají svého psa jako hračku, nesnáším lidi, co ho strojí do oblečků, kupují mu botečky, mají ho vypaseného jako rouru od záchodu, pes je pes a patří na louky do lesů, kde se může pořádně vyběhat a ne jen na vodítku kolem baráku, pořád semluví o týrání hladovění špatném zacházení, ale copak strkání psa do mašliček, překrmování, nedostatek pohybu není týrání?

15.02.2012 16:26:35
Každého věc ;)
Nikitka98
15.02.2012 12:16:59
Můj pes trpí na bolesti zad. Nesmí mu prochladnout. Takže když je venku pod nulou, nosí obleček.
veselá kopa
15.02.2012 11:16:04
Když je pod nulou (nedejbože s větrem), za týrání mého psa lze s úspěchem považovat procházku delší než 15 minut. Deset a víc stupňů pod nulou automaticky znamená, že se modlím, aby se během těch 5 minut které venku vydrží bez bolesti v nohou stihl vyprázdnit pod obojí.
poprvé dohola
15.02.2012 11:02:04
Já zas nemám ráda týrání lidí - musí sedět 6-8 hodin ve škole již v mládí, plnit nesmyslné příkazy - kdyžby tohle někdo udělal psovi, tak je obviněn z týrání zvířat (samozřejmě oprávněně).

nesnáším lidi, co ho strojí do oblečků,
- to my máme v práci předepsáno, co nosit za oblečení (naštěstí nemusím dodržovat), ale v mnoha zaměstnáních je toto týrání lidí běžné.

jídlo,
- kromě dětí si o jídle rozhoduje každý sám - ale! v obchodech už téměř neexistují jídla bez éček, neozářené atd. Prostě zdravé jídlo již téměř není.

nedostatek pohybu,
- to člověk taky má, když musí třeba ve škole sedět, v dospělosti musí být celý den v práci atd.

Tím neříkám, že to co jsi popsal není týrání - z určitého pohledu je. Pak ale z toho samého pohledu se lidi týrají už od mládí MNOHEM víc!!
katrin
15.02.2012 07:11:28
A já zase nemám ráda magory, kteří nevědí co dnešní pes potřebuje. Všechno má své hranice.

Jsou plemena, která se do zimy strojit prostě musí a upřímě, tomu psovi když je zvyklej je u prdele jestli mu dáš mašli a hlavu, nebo růžovej či modrej svetr. Hlavně, že nemrzne.

Myslím si, že když psa někdo surově bije, nedává mu nažrat a napít vody, že je to teda o mnoho horší než mu dát světřík na ochranu před zimou. Každopádně překrmovat se rozhodně nemají, to opravdu není dobré.
*chivavinka 21
15.02.2012 06:33:06
Tak ono záleží na tom psovi no, kdyby někdo chtěl vlčáka oblíknout do růžovejch šatiček tak s tebou klidně souhlasit budu, ale některý psi si to oblíkání a zdobení vyloženě užívaj. Třeba sousedovic maltézáček z domu nevyleze dokud nemá svůj fešný svetřík (to řikam z vlastní zkušenosti).
S překrmováním a nedostatkem pohybu máš pravdu.
Majami
14.02.2012 23:55:55
Nutno dodat, že jsem mluvil JEN o ochraně před chladem a solí, ne o překrmených prasopsech.
poprvé dohola
14.02.2012 23:51:43
No vidíš to a to je krize, lidi nemají peníze, musejí se zadlužovat, ale vykrmovat a strojit domácí mazlíčky, na to peníze jsou. A dokud se bude jídlo vyhazovat do popelnic, tak o žádný krizi nechci slyšet. Když se jídlo vyhazuje, tak jsme na tom ještě móóc dobře.
Captain Morgan 21
14.02.2012 23:43:43
Tuhle na mě vyštěkl jeden dědek, že svého psa týrám - nelíbil se mu na míru šitý "kabát". Každému nedochází, že některá interiérová/společenská plemena mají srst bez podsady, tedy vlastně jen na ozdobu. Bydlet ve městě, přidal bych i neoprénové botky, kdybych s ním musel chodit někam, kde se v zimě solí silnice/chodníky. Ale nechám si poradit klidně i od cucáků kteří vědí hovno, klidně pokračuj.
poprvé dohola

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy