Politické strany?

Jak se rozhodnout?
Jsem člověk se zájmem o politologii. Do politiky chci vstoupit kvůli prosazování své ideologie. Ovšem, chtěl bych také být slyšet. Nechci se "utopit".
Abych shrnul do jednoho souvětí svoji orientaci (nechci ji zde rozepisovat více)... Jsem liberálně smýšlející, uznávám svobodu jednotlivce, včetně důrazu na volný trh.

Chtěl bych se zapojit do politického dění, protože cítím, že je ve vrcholové politice málo lidí, kterým záleží na ideologii. Mám na výběr ze dvou stran (původně jsem myslel, že ze tří, ale po dlouhém zkoumání jedné nejmenované malé strany jsem zjistil, že to opravdu nebude ideologicky nic pro mě, spíše ji vnímám jako nebezpečí...)

První možnost je jít do ideologicky nejisté strany (i když mi bylo řečeno, že je v souladu s moji ideologií, podle vyjádření konkrétních lidí je to zase jinak, protože se do mnou uznávané ideologie navážejí), která je známá tím, že z ní lidi odcházejí kvůli tomu, že je tam prý hodně lobbistů. Mladí lidé v ní už téměř nejsou. Je to ale strana s nejlepšími preferencemi, tedy větší šance projevit názor na vyšší úrovni, pokud bych se dostal ve straně výš. Nejsem ale jediný, kdo to zkoušel, proto lidé znechucení odcházeli. Prý se tam mladý člověk nemá šanci dostat ke slovu. Stále si ale říkám, že tam může být šance. Líbí se mi navíc to, jak je ta strana rozšířená - má v každém regionu své sídlo, pravidelně umísťuje na internetu záznamy z tiskových konferencí, tak tedy ve shrnutí vím, jaké návrhy přijali a v jaké podobě (kompromis se Senátem a podobně) i s jejich oficiálním komentářem, vyjádření k aktuálnímu dění a aférám apod... Prostě je z té strany taková větší informovanost. Ta strana má zajištěnou definitivní životnost kvůli dlouholeté tradici.

Druhá možnost je jít do relativně čerstvé strany, která se jednotně shodla na ideologii, které se chce držet. I když si říká, že je konzervativní, předsedou je člověk z ODA, což byla zpočátku také společensky liberální strana, která se distancovala od politiky první strany. Navíc, spousta lidí z té strany jsou liberálové s odporem vůči tradicionalismu, což je pro mě sympatický postoj. Ovšem, vadí mi nekritický přístup k EU. Jsem euroskeptik (tedy ne ten paranoidní, co si myslí, že EU je nástroj pro ovládání světa a podobně, ale EU nemám rád čistě z principu toho, že EU omezuje svobodu) a ta strana je eurooptimistická, což není ani liberální, ani konzervativní postoj. Z ekonomického hlediska mi vadí zvyšování odvodů živnostníků na stát nezaslouženého blahobytu. Vadí mi na ní ale také neinformovatelnost na internetu a poměrně dost neobsáhlé stránky o místní organizace z mého města. Takže vůbec nemohu najít sídlo místní organizace v mém městě. Nesehnal jsem člověka, který by mi říkal o vnitřním dění něco negativního, spíše to lidé, kteří z první strany odešli, zmiňují jako "lepší stranu s rozumnějšími lidmi". Otázkou také je, jak dlouho tato strana vydrží. Je to strana, jejíž členové pocházejí i ze strany první. Něco podobného byla i US-DEU, jejíž preference ale rapidně klesly prvním vládnoucím obdobím (což můžou pamětníci roku 2002 vědět :-)) a už prakticky neexistuje (má sice předsedu a sestavuje kandidátky, ale nikde neuspěje).

Přemýšlím tedy, kterou cestu si zvolit. Do politiky nechci kvůli penězům, ale kvůli tomu, abych mohl prosazovat svoji ideologii. Z tohoto hlediska se tedy dívám i na to, kde bych měl větší šanci se prosadit - nikdo nechce, aby jeho myšlenky, které chce sdílet s co největším počtem lidí, nezazněly vůbec nebo jen pro malý okruh lidí. Chci, aby celý národ věděl, že v politice nejde jen o jejich peněženku, ale i o věci, jakou je třeba naše budoucí svoboda (což vnímám jako věc nejdůležitější). Problém v té druhé straně je to, že se zásadně neshodnu na otázce ohledně EU a také se bojím, jak by bylo ve skutečnosti nahlíženo na moji liberální orientaci, když se strana sama nazývá "konzervativní stranou". Setkal jsem se navíc s jedním šíleným tradicionalistou z této strany a jeho smýšlení a obviňování liberálů za veškerou zvrácenost světa a podobně se mi prostě nelíbí. Při rozhovoru s člověkem z první strany jsem nabyl dojmu, že v té by nebylo nahlíženo na moji orientaci nijak negativně. To může být ale jen moje domněnka.

Co byste dělali na mém místě?

PS: Doufám, že mě populisté (ideově prázdní lidé) či socialisté kvůli této zpovědi hned neodsoudí. Pro populisty je slovo "politik" ekvivalentem k něčemu, co to slovo vůbec není. Což je ovšem také důvodem, proč chci do politiky - chtěl bych pořádně zdůrazňovat, co vůbec je smyslem politiky a proč se dělá. Že politika není od toho, aby ji lidé zneužívali pro vlastní obohacení, ale především je to věc pro lepší budoucnost národa. A co se týče socialistů, tak s těmi se pochopitelně ideologicky prostě neshodnu :-)

16.02.2012 15:49:18
Toto už jsi sem psal ne? Nebo to byl někdo jiný, ale dost mi to připomíná. Můj názor je, že je docela jedno, do jaký strany vstoupíš, ať už máš jakékoli ideály v době kdy vstupuješ, po zvolení kamkoli se musíš chovat dost šablonovitě, což zahrnuje i zpronevěření se občanům i sobě.
Theten 18
16.02.2012 11:25:46
Na rozhodování je brzo, pokud je ti vážně 17 let, tak tvé politické názory se budou ještě postupně měnit a současná situace je pro politické strany dosti nestabilní. Jak se jednou přidáš k nějaké straně, tak už ti to nikdo neodpáře, ve tvém věku jim stejně nemůžeš dát víc, než svůj hlas, není kam spěchat.
Fekal
16.02.2012 11:16:35
Jen tak pro zajímavost, živit se chceš čím?
pan klobouk
16.02.2012 10:38:49
Ty nemáš zájem o politologii, ale o politiku.
Afro 1
16.02.2012 10:03:08
V politice můžu řečnit o ideologii a také ji prosazovat v zákonodárství. Nikdy jsem ale neřekl, že politolog znamená politik. Já ale nechci moji ideologii obhajovat stále jen teoreticky na diskuzních fórech či předvolebních meetincích
Velvekilho 17
16.02.2012 09:29:53
To že kladeš rovnítko mezi zájem o politilogii a vstup do politiky je podle mě smutné.
Afro 1
16.02.2012 07:08:24
SSO je právě ta strana, kterou volit nechci. Ona je čistě konzervativní, má hodně blízko k nacionalismu (viz kandidát Bátora) a navíc podporuje paleokonzervativce Rona Paula. Program SSO je sice ekonomicky liberální, ale společensky je to strana řekl bych až ultrakonzervativní. Bavil jsem se s několika jejich členy a ta ideologie prostě není pro mě - toho konzervatismu je tam až moc. Petra Macha mám ale, jakožto zastánce liberalismu z ekonomického hlediska (společensky je konzervativec, je dokonce bývalým předsedou Mladých konzervativců), rád.
Velvekilho 17
16.02.2012 07:03:18
Jsem to celý přečetl třikrát a pořád polovině z toho nerozumim
BHJB
16.02.2012 01:56:06
Jsem také spíš liberál (teď budou asi ostatní překvapeni), i když, kdybych byl u moci, tak by to ostatní nazvali spíš pravicovým extrémismem. :-) Já volím u voleb SSO, třeba tam i někdy vstoupím, i když se to chce pořádně rozhodnout, protože co když vznikne lepší politická strana, atd., to by potom už bylo těžké(nehezké) měnit kabát, byť by se jednalo o stranu s podobným ideologismem. :-)
Máš(mám) ještě dost času. ;-)
*War* 20
16.02.2012 01:41:45
Zasranej zkurvenej kryple pojebanej vomrdanej Havle zmrdskej kokotskej Klausy a syflovatej namazanej chlebem vomrdanej chcípáku s brejlema a utaženou kravatou na čurákoj a bez hnisu v hlavě.Zasranej zkurvenej kryple pojebanej vomrdanej Havle zmrdskej kokotskej Klausy a syflovatej namazanej chlebem vomrdanej chcípáku s brejlema a utaženou kravatou na čurákoj a bez hnisu v hlavě.Zasranej zkurvenej kryple pojebanej vomrdanej Havle zmrdskej kokotskej Klausy a syflovatej namazanej chlebem vomrdanej chcípáku s brejlema a utaženou kravatou na čurákoj a bez hnisu v hlavě.Zasranej zkurvenej kryple pojebanej vomrdanej Havle zmrdskej kokotskej Klausy a syflovatej namazanej chlebem vomrdanej chcípáku s brejlema a utaženou kravatou na čurákoj a bez hnisu v hlavě.Zasranej zkurvenej kryple pojebanej vomrdanej Havle zmrdskej kokotskej Klausy a syflovatej namazanej chlebem vomrdanej chcípáku s brejlema a utaženou kravatou na čurákoj a bez hnisu v hlavě.Zasranej zkurvenej kryple pojebanej vomrdanej Havle zmrdskej kokotskej Klausy a syflovatej namazanej chlebem vomrdanej chcípáku s brejlema a utaženou kravatou na čurákoj a bez hnisu v hlavě.Zasranej zkurvenej kryple pojebanej vomrdanej Havle zmrdskej kokotskej Klausy a syflovatej namazanej chlebem vomrdanej chcípáku s brejlema a utaženou kravatou na čurákoj a bez hnisu v hlavě.Zasranej zkurvenej kryple pojebanej vomrdanej Havle zmrdskej kokotskej Klausy a syflovatej namazanej chlebem vomrdanej chcípáku s brejlema a utaženou kravatou na čurákoj a bez hnisu v hlavě.Zasranej zkurvenej kryple pojebanej vomrdanej Havle zmrdskej kokotskej Klausy a syflovatej namazanej chlebem vomrdanej chcípáku s brejlema a utaženou kravatou na čurákoj a bez hnisu v hlavě.Zasranej zkurvenej kryple pojebanej vomrdanej Havle zmrdskej kokotskej Klausy a syflovatej namazanej chlebem vomrdanej chcípáku s brejlema a utaženou kravatou na čurákoj a bez hnisu v hlavě.Zasranej zkurvenej kryple pojebanej vomrdanej Havle zmrdskej kokotskej Klausy a syflovatej namazanej chlebem vomrdanej chcípáku s brejlema a utaženou kravatou na čurákoj a bez hnisu v hlavě.Zasranej zkurvenej kryple pojebanej vomrdanej Havle zmrdskej kokotskej Klausy a syflovatej namazanej chlebem vomrdanej chcípáku s brejlema a utaženou kravatou na čurákoj a bez hnisu v hlavě.Zasranej zkurvenej kryple pojebanej vomrdanej Havle zmrdskej kokotskej Klausy a syflovatej namazanej chlebem vomrdanej chcípáku s brejlema a utaženou kravatou na čurákoj a bez hnisu v hlavě.Zasranej zkurvenej kryple pojebanej vomrdanej Havle zmrdskej kokotskej Klausy a syflovatej namazanej chlebem vomrdanej chcípáku s brejlema a utaženou kravatou na čurákoj a bez hnisu v hlavě.Zasranej zkurvenej kryple pojebanej vomrdanej Havle zmrdskej kokotskej Klausy a syflovatej namazanej chlebem vomrdanej chcípáku s brejlema a utaženou kravatou na čurákoj a bez hnisu v hlavě.Zasranej zkurvenej kryple pojebanej vomrdanej Havle zmrdskej kokotskej Klausy a syflovatej namazanej chlebem vomrdanej chcípáku s brejlema a utaženou
ans je píča

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy