Profesor němčiny

Ahoj,
chodím do prváku na čtyřleté gymnázium. Všeobecně je známo, že si tohle gymnázium dává přídomek "elitní". Nikdy jsem problém s učením neměla, jazyky mě bavily a i šly nejvíc.
Ale pak jsem na gymnázium "schytala" němčinu, kterou jsem předtím nikdy neměla. Samozřejmě mi na začátku nešla, ani jsem nic jiného nečekala. A můj profesor/třídní (cca 28 let) v jedné osobě, toho využil a začal mě před celou třídou shazovat. Začalo to tím, že mi nedal k prohlédnutí moje opravené testy, ačkoli ostatním ano, měl nemístné poznámky k mým výsledkům, na třídních schůzkách měl ještě horší poznámky i před mojí matkou. Já jsem si řekla, že se (s prominutím) nějakým arogantním idiotem nenchám schazovat. Učila jsem se, kdy to šlo, zanedbávala jsem ostatní předměty, když jsem věděla správnou odpověď, hlásila jsem se a podobně. Ale stále moje známky nebyly lepší než za čtyři. Věděla jsem, že na mojí straně chyba není, takže jsem se pololetní písemku napsala tak, aby tam žádné malicherné chyby nenašel. Ačkoli jsem měla skoro všechno dobře, dostala jsem dvojku, ale byla jsem spokojená - dokázala jsem mu, že nejsem tak blbá, jak tvrdí. Jenže včera přišla konference. Každého si zvlášť volal ke katedře a mluvil s ním o jeho známkách. Mě se zaptal, co bych si dala. Já-s ohledem na poslední test- jsem řekla, že trojku. On mi řekl, že mi chtěl dát čtyřku, ale že mi tedy tu trojku klidně dá. Nepochopila jsem, proč se tak rychle vzdal. Jenže pak on ještě dodal, že já, jakož to začátečník, stejně zase rychle spadnu na čtyřku ne-li pětku, takže je vlastně jedno, co mi dá teď. Měla jsem v tu chvíli chuť mu něco udělat. Přece nemá právo mě takhle urážet! Já kritiku snáším s klidem, ale tohle bylo už i na mě příliš. Ale i přes to jsem zatla pěsti, trhla rameny a šla si sednout. Já jsem takovej vůl. Měla jsem mu říct, že si to už nenechám líbit. Takhle si myslí, že si na mě může dovolovat pořád a já že si nebudu stěžovat...Co si o tom myslíte? Mám s tím něco dělat nebo se dál nechat otloukat a být zticha?

21.01.2012 05:57:21
Zadna hvezda nejses, tak musis drzet hubu a krok. O pisemce pises, ze jsi mela skoro vsechno dobre = dvojka (velmi dobre) je spravne hodnoceni. Mela bys dal pokracovat ve svem usili a ukazat, ze mas na vic. Nejspis je neco podobneho i cilem toho ucitele a on svym chovanim chce jen vyprovokovat, abys makala ...
Damian
21.01.2012 02:46:07
Existovala snad moznost nechat se prezkouset komisi, kdyz zak nesouhlasil s navrhovanou znamkou na vysvedceni.

> professor je človek čo zasvetil život vede, pracoval dlhé roky, vydal vela kníh spravil nejaké objavi

Profesor je AKADEMICKY titul (alespon v CR), tedy oceneni davane za oducene roky na vysoke urovni. Nemyslim, ze nejake objevy nebo patenty v tom hraji roli. Na druhou stranu profesorove jsou vetsinou zaroven uznavani odbornici ve svem oboru. Typicky na kazde katedre fakulty je v prumeru jenom jenom profesor (nekde neni zadny, nekde jsou dva, ale na typicke katedre je jenom jeden. Na druhou stranu je tam spousta docentu - coz je nizsi akademicky titul).
Starsi
21.01.2012 01:23:39
Nemůže ti bezdůvodně dávat špatné známky. Musí být nějaké objektivní hodnocení a v případě testů musí mít stanovený rozsah, za kolik bodů (procent) je příslušná známka. Když tam máš minimum chyb, nemůže ti dát čtverku. Já bych za ním přišla a na tom ukázání testu bych trvala. Tu známku musí umět nějak obhájit a u gramatických testů, které mají přesně dané řešení, je nemožné, aby ti tam našel chyby, které ve skutečnosti nejsou chybami.
Kdyby pořád trval na svém, promluv si o tom s třídní... nech se přeložit do jiné skupiny němčiny, nech se přezkoušet jiným vyučujícím němčiny... A hlavně se jím nenech vytočit, chovej se klidně a pokud bude mít nějaké hloupé narážky, slušně ho s tím pošli do háje.
bye-bye 25
21.01.2012 01:14:56
to je nějakej primitiv léčící si svoje mindráky? Mi to tak přijde. Sakra v 28 by se už taky mohl chovat dospěle a ne jako malé pubertální děcko a chovat se jako učitel a ne zhrzenej milenec, kterýmu nedala.
elektronek
21.01.2012 00:57:42
A ešte si dovolím jedno, nevolaj ho profesor, ja viem že také sú zvyky, ešte mi tu niekto môže hovoriť nejaké veci o starovekom ríme, ale uvedom si že professor je človek čo zasvetil život vede, pracoval dlhé roky, vydal vela kníh spravil nejaké objavi, a za jeho celoživotnú prácu mu prezident republiky udelil titul Professor. Ten chalan je iba učitel nemčiny.
atmel51 21
21.01.2012 00:55:25
Možno to neni tak ako hovoríš, proste sa ti to len tak vydí, alebo je to debil ktorému sa kedysi páčilo bimbo či vyzerá ako ty, ona ho odkopla a vybíja si to na tebe.

Ty poznáš podmienky na škole svojich rodičou a tak, tak len ty najlepšie vieš ako s tým bojovať, u nás na strednej stačilo nahlásiť zástupcovy pre teoretické vyučovanie poprípade triednemu učitelovy (kludne keby proti triednemu niečo mám na drzáka to nahlásim jemu) a podla smerníc sa to muselo vyšetriť, u nás to bolo všetko dosť byrokratické a podla predpisou, takže by sa to vyšetrilo a zjednala náprava, ale zase na kope školách učitelia držia spolu, zametajú pod koberec a podobne, takže vážne musíš vedieť ty, ale tak môžeš si aspoň nahrávať hodiny s ním (teda ak to vnútorné predpisi školy dovolujú).
atmel51

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy