Psychoterapie

Ahojte, mam problem, jeho popisovani je na dlouho, ale vidim, ze sama si s nim neporadim a sestrenice mi poradila, aby jsem zkusila psychoterapii, ze urcite mi pomuze. Ale ja momentalne nemam skoro vubec zadny prijem, nevite, co to stoji? Sestrenice chodila na psychoterapii 3 mesice, kdyz se ji zabil pritel, ale to uz je 7 let zpatky, tehdy stala hodina psychoterapie 500 Kc, ale kdyz prinesla potvrzeni od lekare, ze potrebuje tuto pomoc, tak to vyslo jen na 20 Kc na hodinu, ale ted nevi, ze jak to chodi a je mi blby volat tam a hned sa ptat, jak se to plati.

23.01.2012 12:13:17
Psychoterapii hradí nemocenské pojišťovny, pokud je podle nich indikovaná. Tj. když to doporučí obvodní lékař, je to krok k tomu, aby byla - ale stejně to musí rozhodnout příslušný psychoterapuet - klinický psycholog. Ne všichni mají smlouvy s pojišťovnami - musíš si najít takového, který má.
A i když tu smlouvu má, pojišťovna ho nutí psychoterapii co nejvíc zkracovat, věnovat jenomu klientovi co nejméně hodin. Opět to záleží na něm, co si s pojišťovnu prosadí - může uhádat pár klientů, pokud chce, ale moc ne.
Jsou ale i psychologové, kteří dělají psychoterapii třeba v rodinných poradnách, neziskovkách atd., i když to není jejich původním poslání - a tam by to mohlo být úplně zadarmo nebo za menší příspěvek. Chce to ale zapátrat, není to zase tak časté.

A kromě toho psychoterpie jsou i dost různé, existuje fůra škol a přístupů a každému člověku, na každý problém se může hodit něco jiného. Samozřejmě dobrý psycholog ti může poradit i s takovým výběrem, ale i to má své hranice - každý má svoje preference a jiné oblasti, kterým se třeba radši vyhýbá nebo je vůbec neuznává.
Mimo to je i řada spíš alternativních směrů, které často můžou pomoct i dost efektivně a často i v případech, kdy to oficiální medicína neumí - a ty jsou už (většinou) úplně mimo rámec lékařské péče a úplně mimo rámec nemocenských pojišťoven.
bilej tygr 60
23.01.2012 12:09:51
Pozor, ne kazdy psychiatr ma psychoterapeuticky vycvik. Ti co nemaji, tak vetsinou jenom predepisuji prasky.
Vyhledej psychologa/psychiatra podle toho, zda maji smlouvu se zdravotnou pojistovnou.
A uvaz zda chces zenu nebo muze.
sadaaer
23.01.2012 12:06:00
Ahoj, já jsem se svýma problémama a trablema navštívila a navštěvuju psychiatra. Myslím, že je to fajn věc, pokud potřebuješ pomoct a víš, že to sama nezvládenš. Takže bud si najít na internetu psychiatry (píší i prášky) či psychology s dobrým hodnocením a tam se zeptat, jestli mají tvojí pojišťovnu (to je pak za 0 Kč) anebo zajít ke své doktorce a říci, že by jsi chtěla poradit nějakého psychologa s tvojí zdravotní pojišťovnou, džím pěsti :)
Dája
23.01.2012 12:05:25
běž za obvoďákem, dej mi flašku a řekni, že chceš vyšetření typu K. Sám jsem to tak udělal a dostal jsem se k borcovi, kdybych to měl platit ze svého, nedoplatil bych se. Oni to K nechtějí předepisovat, ale určitě někoho najdeš, kdo ti to napíše. Měj se hezky ;)
masetro

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy