Syndrom vyhoření

Měl jsem před sebou slibnou budoucnost, ano, mohl ze mě být pan programátor. Neskutečné nadšení pro věc, všechno jsem hltal až do toho bodu, kdy jsem začal trochu pochybovat o tom, zda dané věci rozumím, místo toho, abych ji začal řešit jsem začal přemýšlet o tom, proč se to stalo. Problém jsem nevyřešil, postupně začalo opadat nadšení a já se začal ztrácet, následně pak ještě jeden zoufalý a zároveň poslední situaci zachránit, zase nadšení pro věc, chvíli v pohodě a po nějaké době drtivý dopad, klasický syndrom vyhoření.
V té době jsem přemýšlel trochu jinak než teď, byl jsem rozhodnut dělat něco, kde na mě nebudou kladeny velké nároky, kde nebudu zažívat denně stres a kde se budu cítit dobře, bohužel nad budoucností jsem nepřemýšlel. Ano, udělám školu, budu mít maturitu z naprosto nevhodného oboru, se kterým nemám šanci se uživit, můžu jen přemýšlet o nějaké VŠ a radikálně změnit své zaměření.
Momentálně jsem ve stádiu, kdy bych mohl být bez starostí, ale paradoxem je, že si ty starosti dělám sám. Přemýšlím o tom, co začít dělat zároveň při škole, nechci plýtvat časem, kterého mám teď mnoho. Bohužel mě nic nenapadá, cítím se zbytečný a nevím, čemu bych se mohl věnovat – zkrátka skoro zničený život.
Momentálně mám jednu věc, která je také přínosem poměrně dobrých financí, ovšem problémem je, že začínám mít pocit, že vlastně jsou mé služby pro klienty k ničemu, platí mi za ně, dostávám poptávky o spolupráci, ale stačí jeden negativní názor (v celku pravdivý) a zase přemýšlím o tom, zda je dobré to, co dělám a jestli je to užitečné.


18.02.2012 13:11:16
Co mám řikat já po pěti letech u stroje. Neradši bych se na to taky..., ale nemůžu.
pivas
18.02.2012 11:26:26
To si děláš srandu? Nechat se odradit jedním neúspěchem?? Kdyby se každý choval jako ty, tak ještě žijeme v chýších bez elektřiny a bůhví čeho. To se stává, občas se něco nepovede, ale to přece neznamená, že ostatní práce byla úplně na nic? Snad dospěješ...
Deshi 28
18.02.2012 10:41:50
Překonáš to v momentě,kdy se naučíš klást si sám na sebe ještě větší nároky..
Myslím,že máme-my lidé hodně velké rezervy...Jen je třeba se je naučit vidět...
commex

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy