Totálně na dně

čau lidi,
je mi 16 a ze základky jsem šel na učňák na obor, kterej mi nevyhovoval, tak jsem přestoupil na jinej obor. Ten druhej obor je podle mě ještě horší. Jsem totálně na dně. Přijedu ze školy / praxe a je mi na brečení a jsem unavenej z mýho pitomýho života.
Vstávám v 5:00 a vracim se v 17:00cca. Jsme chudá rodina, takže od rodičů až dospěju nic nedostanu. Nemám víceméně žádný kámoše. Rodiče jsou rozvedený.
No a chtěl bych se zeptat, jestli si vyučenej kuchař mohl vydělat nějaký peníze, který by mu stačily na normální život. Jestli nedám ani ten učňák, tak jestli se dá normálně žít a pracovat jen se základním vzděláním.
Přemejšlel jsem o řidiči kamionu, jenže ty papíry stojej kolem 100 000kč, jsem četl, a na to bych fakt asi nevydělal.
Ještě jsem přemejšlel, že bych šel zase na jinej učňák příští rok, ale to by rodiče byli asi nasr*ný...
O sebevraždě jsem přemejšlel taky, jenže na to prostě nemám.
Zbytek dne strávím na pc. Nekouřim, nefetuju, nepiju.
Proč jsem to musel od*rat zrovna já...

22.01.2012 17:58:08
"Jsme chudá rodina, takže od rodičů až dospěju nic nedostanu." A co bys jako chtěl? Domy, auta...

"No a chtěl bych se zeptat, jestli si vyučenej kuchař mohl vydělat nějaký peníze, který by mu stačily na normální život." Samozřejmě, že ano. Pokud bys byl navíc hodně dobrej, tak se dají vydělat velmi slušné peníze.

"Jestli nedám ani ten učňák, tak jestli se dá normálně žít a pracovat jen se základním vzděláním." Se základním vzděláním se dá žít i pracovat, ale je to značně limitující faktor. Kdykoliv by ses chtěl pohnout někam dál, narazíš na to, že máš jen základní vzdělání. A to nejen profesně, ale i ve vztazích mezi lidmi. K lidem s pouze základním vzděláním se váže hodně předsudků.

"Přemejšlel jsem o řidiči kamionu, jenže ty papíry stojej kolem 100 000kč, jsem četl, a na to bych fakt asi nevydělal." 100 000 to není, je to méně (pro představu třeba tady: http://www.ridicak.cz/cenik-rozcestnik.php Ale i tak si to dobře rozmysli. Není to jednoduchá práce. Navíc mnohde i na tuhle práci upřednostňují aspoň vyučení (ano, někde berou i základní)
Webbz 28
22.01.2012 17:56:43
K čemu by mi byly priority? Když jsi blbej, tak je ti všechno k ničemu...
asd
22.01.2012 17:54:01
Měl sis v 9. třídě stanovit priority a jed podle nich.....Jak to čtu tak asi nejsi moc ambiciózní člověk, práci se základkou téměř neseženeš pročti si idnes nebo novinky nedávno jsem tam o tom něco četl, že lidé se základním vzděláním skončí na pracáku....
Hazardak 15
22.01.2012 17:49:32
A ty můžeš být další, nic ti v tom nebrání. Záleží to jenom na tobě. Mysli pozitivně. Když padneš na hubu, tak zase vstaň a jdi dál, to je celé tajemství úspěchu.
přívalový déšť 29
22.01.2012 17:43:25
Jenže to je jeden z kolika tisíc...
asd
22.01.2012 17:41:07
Kuchař je luxusní povolání.

Najdi si a přečti životopis Pohlreicha, to je perfektní motivace. Je to velice chytrej a pracovitej chlap, není to jenom "nějaký sprosťák z televize".
přívalový déšť

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy