Život online

Asi takhle funguju na pc cca 18 hodin denně, 6 hodin spím.

Povídám si s lidma online ať už po chatu nebo klasicky s mikrákem na skypu, vydělávám peníze online, bavím se online(mmorpg a různé hry),obědnávám si věci domů online,čtu si online, koukám na filmy/seriály online. Na záchod a do vany jedině s notebookem.

Vpodstatě ven jdu jednou týdně, nakoupit do nejbližšího obchodu, abych doma nechípl hlady.

Takhle mi to úspěšně funguje 3 roky po tom co jsem dodělal střední školu. Pro nic jiného ven nechodím ,není důvod .

Zajímá mě, jestli by se to už dalo označit za lehkou závislost nebo prostě jen životní styl.
Popřípadě žijete takto? Spousta lidí mi říká jak to můžu vydržet :p) ale mě to příjde vpořádku a zcela normální ..

22.01.2012 07:08:13
White lamb: jako názor ok, ale jako hodnocení - diagnóza jsi často vedle jak jedle
žiju podobně
22.01.2012 05:55:48
tak tohle je dost extrem, na druhou stranu online ted travi vetsi cast zivota skoro kazdej
nevimjakoune
22.01.2012 05:35:36
To, že se bez notebooku ani nevyčůráš, nevykakáš a neumyješ skutečně je atribut závislosti.
Ale ono je úplně jedno, jestli je to závislost nebo ne. Záleží na tom, jestli ti to vyhovuje a ty píšeš, že ano. Takže ti odpadá druhý atribut závislosti a to ten, že závislost svého nositele a jeho životní úroveň a pohodu poškozuje. Což se u tebe neděje.
Samozřejmě to není normální. Zvlášť ve tvém věku. Chápu, že si nedostatek sociálních kontaktů kompenzuješ na netu tím, že máš virtuální kamarády online. Chápu, že si tak supluješ i sexuální život protože jiště také sjíždíš péčko a i masturbace je forma sexu, ale není to normální život a už vůbec ne kluka ve tvém věku.
Mně by hráblo pořád mezi čtyřma stěnama a s notebookem, ale vraťme se k tobě. Asi o lidi moc nestojíš aspoň ne ty o ty reálné.
Čím si kompenzuješ vztah (myšleno to, že nemáš partnerku, slečnu, dívku, milenku, lásku) to je mi záhadou a vysvětluju si to tím, že jsi citově chladný a nemáš citové potřeby a zřejmě jich tedy ani nejsi moc schopen. Nemáš potřebu milovat a být milován. Aspoň zatím ne a nemyslím si, že by se to změnilo, když se to nezměnilo doposud.
Sice jsi mladý, ale ve 23 nejsi zas tak mladý na to abys nepocítil potřebu milovat a být milován, mít vztah případně výhledově rodinu.
Zřejmě jsi asexuál a i asociál protože nepotřebuješ a nejevíš zájem o opravdové vztahy a opravdový sex.
Nedovedu si představit, že takhle dožiješ svůj život a v osmdesáti umřeš se svým notebookem na klíně v posteli nebo ve vaně, kde ho budeš mít položený na desce.
Pokud někdy začneš pociťovat potřebu najít si partnerku, mít rodinu tak budeš mít megaproblém protože po letech se začlenit mezi lidi a dokázat navázat reálné kontakty s lidmi není žádná sranda a často to ani nejde. Trvá to minimálně měsíce, ale spíš roky než se zpátky aklimatizuješ do skutečného života a hlavně do společnosti. Na lidi si musíš zvyknout a oni na tebe, ale víc ty na ně protože to ty možná jednou budeš mít zájem si založit rodinu.
Šance je, že si partnerku můžeš lovit na netu a dneska už to dávno není neobvyklý způsob seznámení. Možná, že už i nějakou pomalu online hledáš, ale z tvého textu to tak nepůsobí.
Jednou po letech vyjdeš ven (nemyslím do nejbližšího obchodu) a zjistíš, že lidé se chovají jinak než před lety. Sice s nimi přijdeš do styku online a čteš si tu zprávy a co se kde děje, ale nemáš s tím reálný kontakt a po pár letech to bude opravdu jiné než jak to bylo když jsi ještě chodil na střední.
Osobně je mi tě líto protože se jedná o zbytečně promarněný zatím mladý život. Ale pokud ti to takhle více vyhovuje a naopak bys v reálu trpěl a z představy toho, že by vedle tebe usínala živá přítelkyně z masa a kostí a držela tě za ruku je tu šoufl, tak je to v pořádku a žij si svůj život tak abys byl šťastný.
White Lamb
22.01.2012 04:52:57
Hlavne si kup odpovidajici ergonomickou zidi. Nejlepsi je pry sedet takhle:

http://www.ergonomicka-encyklopedie.cz/Soubor:Lezet.jpg
Mark Evans
22.01.2012 04:13:23
No standartni vec to teda neni, existuji i kamaradi, atd.. Ale je to kazdeho vec.. jeslti je to zavislost nebo zivotni styl vis jen ty sam, jestli bys bez tohoto si zivot dokazal predstavit nebo ne
HolyKeeper 22
22.01.2012 03:56:53
Zdravím,
mám to dost podobně, ale umím si najít cestu ven kdykoliv. Mám přítelkyni a té to docela vadí, ale chápe to. ;-) Napravuji to hlavně skrz ní... Co se týče nakupování, tak si objednávám jídla domů (pizza, večeře - až k rypáku). Když se někam vydáme s přítelkyní, tak jedině autem (i v zimě na rezervě). :-D

U počítače jsem tak 10 hodin denně. Vydělávám pokerem, což je on-line a co se týče dalšího přivýdělku, tak programuju jak programy, tak webové aplikace. Pořád mám nějaké projekty na starost. Hry zásadně nehraju. Navíc studuji vysokou, takže další věc, co dělám mimo PC.

PC je pro mě jako pro "ajťáka" dost důležitý stroj. :-)
R3PRO

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy