Znásilnil - Mám mu věřit?

Vím, že tohle si musím rozhodnout sama, ale zajmal bymě názor nezaujaté osoby. Jak byste se v této situaci třeba rozhodli vy? Prosím poraďte.

Seznámila jsem se s jedním klukem o dva roky starším. Seznámil nás náš společný kamarád. Hodně se mi líbí, dost to tam jiskří. Je moc hezký a hrozně pozorný, pouští mě do dveří, je prostě takový galantní. Pracuje jako automechanik, je samostatný. Jednou došlo na řeč o rodičích a já se zeptala co on a jeho rodiče a odpověděl že se nestýkají, nechtěl říct proč, ale já věděla že mi do toho nic není a tak jsem se nevyptávala.

S kamarádem, co nás seznámil jsme se bavili a on mi říkal že je to proto, že ho rodiče vyhodili z domu, když ho zavřeli za něco co proved a že se s nimi od té doby neviděl. Ptala jsem se co proved a kamarád mi řek, že když mu bylo 16 byl obvyněný ze znásilnění a šel do pasťáku a když přišli osmnáctiny odpykal si 2 roky ve vězení. Nemohla jsem tomu věřit, že někdo tak úžasný, o kom si myslíte že by mouše neublížil, by mohl něco takového udělat.

Chtěla jsem aby jsme k sobě byli upřímní a tak jsem se odvážila a řekla mu, ž to vím. On se ale s ničím netajil a přiznal to. Prý mi klidně všechno vysvětlí a je jen na mě jestli mu budu věřit. Že má o mě velký zájem a moc se mu líbím, ale pokud mu už nevěřím, tak to pochopí. Nechala jsem si vše vysvětlit a řekl, že s tou slečnou se na sex domluvili, trochu popíjeli a ona si to v tom nejlepším rozmyslela a on už nemoh přestat, poté ho obvinili, protože ona měla přítele a tomu řekla že to nechtěla, takže s toho vylezlo znásilnění.

Jak byste na tohle slečny a kldině i pánové reágovali?

16.02.2012 09:35:59
Voni slecny dokazou bejt taky pekny svine! Buh vi, co se tam stalo...
Zivot je takovej
16.02.2012 07:46:54
Pravděpodobně bych se nezaobírala tím co bylo, stejně jako bych neřešila kolik měl milenek. Lidi se polepšit můžou a nemusí, ale měli by dostat šanci. Pokud by se projevili násilnické sklony, dala bych ruce pryč, jinak bych neměla důvod.
*chivavinka 21
16.02.2012 07:33:06
No, všichni jsou tady chytří, že? Bylo mu 16? Kolikátá to byla holka? Jestli i třeba 1, nebo 2, tak u kluka nacpaného testosteronem je možné pochopit, ale ne schvalovat, že se neudržel. Ti co tvrdí svoje názory, jak je špatný zapomínají, že to posuzují z hlediska dospělého, který se umí ovládat. V 16 je to zcela jiné a chlast, bohužel, nepomůže, spíše naopak. A k tomu, že po pití nestojí, ehmmm, mám asi divné fungování, ale u mě je to opačně. Můžu být jak žok a stejně pořád můžu... Opravdu ověřeno :-) Takže moje rada? Je starší, to, že seděl neznamená, že se něco naučil, ale možná to, že se poučil. Záruku nemáš a mít nebudeš. Ale já by jsem ho neodsuzoval. Kdo je bez viny, ať hodí kamenem. Kdo nikdy nic nevzal, jako dítě? Většina. A jste snad teď zloději? Člověk se vyvíjí a dospívá. Pokud by se toho dopustil jako 20 letý, pryč od něj. Jako 16, to má šanci. Existuje tu možnost, že si ho vyzkoušíš, ale je to na tvé riziko. Mimochodem, líbí se mi, jak ženské komentáře umí posoudit duši a tělo chlapa. Vy nevíte, co se děje v nás a my zase, co ve Vás. Slyšel jsem i komentář jedné profesorky z VŠ, která učí biologii a vážně tam vykřikuje, že není možné, aby chlapa bolely koule, když je nadržený a nemá sex. Že je to jen výmluva kluků, jak dostat holku do postele. No, mě to tedy občas bolí a myslím, že ona to jaksi, nemůže vědět. Je to to samé, jako by jsem zpochybňoval Vaše bolesti při jahodách... Jen tím chci říct, že nikdo tady mu nevidí do hlavy a tím méně dámy. Je to jen na tobě a jestli ti za to stojí, zkus to s ním. Zlehka a pomalu. A zkus s ním popít. Jestli si bude dávat pozor a nebude to přehánět, ví, proč to dělá. A pokud se nalije a bude to ok, má se pod kontrolou. Takže, je to na tobě, ale já mu dávám aspoň 80% na to, že se z toho dostal...
PavelCZ
16.02.2012 03:19:47
souhlas s lixi a ostatnima. kdyby rek, ze si to holka vymyslela, mozna bych mu i verila. ale v nejlepsim si to rozmyslela - promin, ale myslim, ze to s nejvetsi pravdepodobnosti udelal. holka si to rozmyslela v posledni chvili, a mozna to byla trochu kravka, ale erekce neerekce, pokud nerespektoval jeji rozhodnuti, tak je to normalni nasilnik a do nejakej intimnosti bych s nim tedy rozhodne nesla.
kokoska
16.02.2012 01:29:07
Nevím jestli mluvil pravdu, posouzení je na tobě. Jen přihodím trochu vlastních zkušeností z rodiny která částečně pracuje u policie, znásilnění jako takové si minimálně třetina rádoby postižených kravek vymyslí aby se někomu pomstila. Je otázka zda k tomu doopravdy došlo, já jako muž zpitý pod obraz sexuálně nefunguji. Nevím jak je to u ostatních. Vysvětlení je prosté, alkohol roztáhne cévy a s kolíčkem mezi nohama neznásilníš ani pytlík.

Příběh zní věrohodně, já osobně bych nic proti takovému člověku neměl, nikdo neví jak přesně ta dotyčná tehdy protestovala, jestliže v polovině čehosi.. Nebo dokonce lhala.. Nevím.

Stejně rozhodnutí je na tobě ;)
Drod aka Anonymous 22
15.02.2012 23:40:33
Na to budeš muset přijít sama - jediné co můžeš udělat je požádat ho, aby ti ukázal rozsudek (jestli ho už nemá, na soudu mu udělají kopii, je to veřejná listina).
Znal jsem jeden takový případ, a taky jsem to chtěl raději vidět černé na bílém, i když šlo jen o obchodního partnera, chtěl jsem si udělat svůj vlastní obrázek - a četl jsem i protokoly z hlavního líčení - při podrobném pitvání před soudem poškozená dokonce i na otázky "ten anální styk byl váš nápad? a líbilo se vám to?" odpověděla "ano", a přesto ho odsoudili za znásilnění, postaveném na dobrovolně nasazených plyšových poutech které jí sejmul o pár desítek sekund později než údajně chtěla - děvče mělo být na Silvestra doma s rodiči, místo toho jela na chatu s milencem a když přišla až na Nový rok dopoledne a s rozmazaným líčením, nenapadla ji před nasupenou matkou lepší výmluva než znásilnění - ta na sebe jen hodila kabát, odtáhla ji rovnou na stanici a už to jelo. Dostal sice jen podmínku (jak už to u nás bývá, důvodné pochybnosti nevedou k osvobození ale k nižšímu/symbolickému trestu - u nás nemusí soud prohlásit "před soudem bylo prokázáno", stačí kouzelná formulka "soud nabyl přesvědčení") ale málem mu to zničilo kariéru/život.
Buď hodně opatrná, jen tak pro nic za nic se před soud moc lidí nedostane, ale stává se to - tyto věci se často špatně dokazují a nařknout je snadné.
poprvé dohola
15.02.2012 23:13:54
Zdrhej!!!!!!!!!!!!!
pohlednice
15.02.2012 22:24:18
No nevím...asi bych se napřed zajímala o podrobnosti, co jako myslel tím "v nejlepším" a pak taky by nebylo od věci si třeba poslechnout názor té holky, jestli máš možnost...
OneEye
15.02.2012 21:38:45
"Ona si to v nejlepším rozmyslela a on nemohl přestat"? A to jako proč nemohl přestat? Protože mu někdo u hlavy držel pistoli? Podle mého je to jasná definice znásilnění. Udělal to jednou, udělá to podruhé...
Votrapa
15.02.2012 20:57:48
BlackRainbow: je, ale s tebou. Ve svejch letech už bys mohla používat mozek, než něco napíšeš.
william blake
15.02.2012 20:44:56
Divím se, co tu někteří dokáží "vypustit z pusy". Já žila s člověkem, který vyšel z pasťáku 2 roky a kdybych to nevěděla, nepoznala bych to. Dala bych za něj ruku do ohně.

Jestli ten kluk znásilnil, jestli je v tom náhodou nebo jestli si to uvědomil, je to jedno. Každý si zaslouží druhou šanci. Každý se může změnit. Právě životní zkušenosti a přešlapy člověka můžou nastartovat do života.
Musae Boba Marleyho 22
15.02.2012 20:38:57
william blake: tohle je marný...
BlackRainbow 24
15.02.2012 20:36:26
BlackRainbow:

S tou sazbou ti to píšu proto, abys tu nekvákala hovadiny, že za znásilnění u nás jen tak někoho nezavřou. Znova opakuju: jak víš, co tam bylo a nebylo za důkazy ? Víš prd.
william blake
15.02.2012 20:30:45
william blake: tak jaké by ta holka měla důkazy kdyby to bylo tak jak říká? nechápu co mi tu nadáváš a co s tím má společného sazba za znásilnění, ta na to docela sedí. Prostě jí musel dost fyzicky ublížit.
BlackRainbow 24
15.02.2012 20:30:33
já bych mu nevěřila, jestli nemohl přestat... tak to znásilnění je

a právě takoví se chovají jako největší zlatíčka
Milé děvče 21
15.02.2012 20:27:18
BlackRainbow:

Ty asi vůbec nevíš co meleš ? Podívej se kolik je sazba za znásilnění, hlupačko. A bez důkazů ? Ty znáš ten případ podrobně, viděla jsi spis ?
william blake
15.02.2012 20:13:12
Přesně, takový jsou ženský, ona si to v poslední chvíli rozmyslí, anebo ještě líp, ji to dojde až potom, že to nechtěla, anebo málo zaplatil, hehe nojo no ženský ku*vy co dodat.
Jirkass
15.02.2012 20:11:02
nejsme v americe, u nás za znásilnění jen tak někoho nezavřou, bez důkazů a jen podle tvrzení té slečny... já bych do toho nešla, takovou historku by si mohl vymyslet každej, to už by snad bylo lepší kdyby řekl pravdu...
BlackRainbow 24
15.02.2012 20:07:11
I kdyby byl v tom znásilnění nevinně (což není protože nějaké "nemoh přestat" neomlouvá), tak byl v pasťáku a pak ve vězení a to dost dlouho takže tam odkoukal kdeco a je z něj kriminálník jak vyšitý. Z vězení a pasťáku ti nevyjde nikdo normální i kdyby tam jako normální vcházel.
Uvědom si, že ho nepodrželi ani vlastní rodiče. Proč asi? Určitě věděli, proč od něj dávají ruce pryč. Kdyby nebyl problémový grázl, tak by rodiče stáli za ním a věřili mu protože to je takový pud věřit vlastní krvi.
Taky počítej s tím, že tak vysoký trest jako mladistvý neodstal jenom za znásilnění. Zřejmě to bylo ještě něco. Třeba jí bylo méně než 15 a tak dostal vyšší sazbu nebo měl už nějaké drobné delikty před tím.
White Lamb
15.02.2012 19:45:21
Bezradná - na to vubec nekoukej.. kterej kamos zradi kamose pred jeho potencionalni holkou... muj kamos se ma taky k holkam vic jakke svy holce.. me je to odporny.rikal sem mu at mi zadnou neukazuje at si nemusim vymejslet..ze mi je to proti srsti.. a kdyz vidim jeho holku, tak ho nepomluvim a radsi mlcim, protoze jinak je v pohode, ale je to devkar, coz me jako kamosovi je jedno, protoze gay nejsem a je to jen kamos na kteryho je vetsinou spoleh...kdybych ho prasknul, tak co se asi stane... takze nebrat.. ale je to tvuj zviot.. muzes si delat co chces..
lixi
15.02.2012 19:44:26
Lidé co si projdou "školu života" obvykle zprvu dělají dojem svou povahou, empatií, galantností atd jelikož sami dobře vědí, že skrze svoji minulost mají dá se říci menší šanci k úspěchu normální cestou a tak někteří chytřejší jedinci svoje chování velmi promýšlí.
Je to velmi složité, jelikož nikdo z nás mu přes monitor do duše nevidí. Je zde však možnost, že se ke své minulosti bude vracet i v budoucnu..
testujeme 25
15.02.2012 19:42:00
může to být pravda i nemusí, tyhle věci se stávají
Klosinus 27
15.02.2012 19:36:35
*This is the end*: Někomu erekce příliš odkrví mozek. Asi má pak trochu násilné sklony.
Pokud mu nebudeš dělat podobné věci jako ta slečna, nejspíš bude v pohodě. Když navštívíte sexuologa, jistě vám poradí, jak konstruktivně pracovat s jeho agresivitou.
Sta67
15.02.2012 19:36:12
lixi, sambo,: Jenže tu hraje roli ten náš společný kamarád, já ho znám on chce pro mě jen to nejleopší, máme se moc rádi a trávíme spolu hodně času. On mi tvrdí, že by dal za něj ruku do ohně,že možná udělal v něčem chybu, ale je to dobrý člověk, co dnes lituje, že do něčeho takového se vůbec dostal.
BezradnáM
15.02.2012 19:31:45
Jdi do toho:-)
Cítím se jak blázen 20
15.02.2012 19:31:41
Také jsem znala takového "galantního" muže, byl opravdu pozorný, milý, na první pohled taky skvělý a také seděl za znásilnění a je to jeden z největších hajzlů, co znám. Takže bacha.
sambo1987 25
15.02.2012 19:29:26
v tom nejlepsim.. tzn kdyz uz skoro bylo po sexu a melo dojit k vyvrcholeni ??.. tak to je celkem vymluva.. kdyby to bylo tak, tak rodice stoji za nim a brani ho.. a i tak by mel kondoma.. prece jen kazde clovek nemuze verit, ze ma prasky.. tudis musela k doktorovi na "policejni prohlidku" ci jak to nazvat.. aby vec dokazala.. kdyby se to tak stalo, tak holka si spis rekne, ze je blba a nepujde na fizlarnu... ja bych tomu neveril... a sud mu jen tak nedal nalepku... vec setrili,resili a takhle rozhodli.. kdyby to mozna podal jinak, tak by me to doneslo k zamysleni.. ale tohle fakt eee... muze to bejt k tobe pretvarka.. nebyl by to prvni pripad-... chlap dokonale ukryje svoji tvar.. muze to bejt uplne jine jclovek nez myslis...
lixi
15.02.2012 19:28:22
Když zapojim maximum mé empatie... Já bych mu i věřil a myslím si, že trest vězení ho ponaučil (otázkou je, jestli v tom byl opravdu "nevinně"), ale jak mile by projevoval nějaký známky násilí, nedej bože vůči tobě, ihned ruce pryč. Ale neodsuzuj ho, zaslouží si druhou šanci. A když ti i nabídl, že ti to klidně celé řekne a vysvětlí. Je jasný, že to nebudeš přehlížet, a že tě to nenechá chladnou, to on asi dobře sám ví. Ale dej mu šanci. Buď opatrná. A držím palce a doufám, že si to nepokazí.
artynak 20
15.02.2012 19:25:50
Nějak nechápu větu, že "on už nemoh přestat"..?To mu někdo držel pistoli u hlavy s tím,že když přestane,tak je po něm?Já bych se s ním rozloučila a hledala jinde.
*This is the end* 22
15.02.2012 19:25:04
No, jestli se na sexu domluvili, ale ona mu pak dala najevo, že už pokračovat nechce a on i přesto pokračoval dál, tak to už znásilnění je.... ale jestli mu to řekla v polovině jen tak, ale nevzpírala se a dál si to užávala, tak to samozřejmě znásilnění není...
Je to celkem ošemetná situace, kterou ti nezávidím, sama bych nevěděla, co dělat, kdybych někoho takového znala, ještě k tomu, kdyby to měl být můj potencionální budoucí přítel.....
Zkus tomu dát čas a jemu šanci, aby tě přesvědčil, že opravdu neměl zlý úmysl.....
A koneckonců, je to už celkem dávno.... (ikdyž holky mají většinou strach udat nějakého chlapa, když je znásilní...)
Curedu 20
15.02.2012 19:19:43
No, já nevím proč, ale asi mu věřím.. jenže tady sedím pěkně za klávesnicí, být v tvé kůži, asi bych se trochu bála. Nezávidím ti, držím pěsti ;)
můj názor
15.02.2012 19:19:01
Já jsem bohužel taková naivka, že bych mu to asi sežrala a ještě by mi ho bylo líto.
Lívie Olívie

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy