02.Srpen 2008,14:16

Žít bez mobilu? Nemožné!

Pokud se sami sebe někdy ptáte, jak jste vůbec mohli existovat bez mobilního telefonu, jste v dobré společnosti.
2. srpna 2008
Podle dotazníků si to totiž myslí naprostá většina lidí. Mobil je zkrátka nezbytnost současného lidstva. Kdo ho nemá, je považován za exota.

Mění životy
Podle výsledků ankety celá čtvrtina lidí věří, že mobilní telefon změnil zásadně jejich životy. Nejvíce příznivců této technologie je pochopitelně mezi mladými. Dvaačtyřicet procent lidí mezi 16 a 24 lety je zásadně ovlivněno právě mobilem.

Dotazník byl sestavován oblíbeným spotřebním magazínem witch.co.uk. V těsném závěsu za mobilem skončil notebook a MP3 přehrávač.

Digitální fotoaparáty a GPS navigace rovněž potvrdily rostoucí popularitu. Umístily se na čtvrtém, respektive pátém místě.

Televize už neletí
Obsazení dalších pozic je poměrně předvídatelné. Na šestce nesmí chybět DVD přehrávač, následuje pračka, mikrovlnka či herní konzole.

Pokud se ptáte, kde je televize, která by ještě před několika lety jistě skončila na předních příčkách, musíme odpovědět, že se umístila až na devatenácté příčce.

Ne všechny lidské vynálezy ale naše životy opravdu zlepšují. Například lázeň na nohy byla ohodnocena jako nejzbytečnější ze všech.

Jen o něco málo hůře dopadly elektrické krájecí nože, odšťavovače na pomeranče či přístroje na výrobu vlastního chleba, případně zmrzliny. Řada lidí je sice má, ale používá je zcela výjimečně.

Neuvěřitelné množství

Telefony jsou ale skutečně nezbytné. A nejen pouze jako přístroje, které vás udrží na příjmu. Jeden z dotazovaných například vypověděl: „V mobilu mám celý adresář, všechny kontakty, kalendář i programy na synchronizaci s počítačem.“

Mobilní telefon je zcela jistě jedním z celosvětově nejrozšířenějších přístrojů. Na světě už je přes 3,3 miliardy exemplářů. V České republice vychází jeden mobil na člověka.

Důkazem toho, že je o mobily opravdový zájem, jsou například fronty, které byli lidi ochotní vystát, aby dostali jeden iPhone 3G.

„Zapomeňte na televizi a herní konzole, mobily mění lidem životy. A ty multifunkční, jako iPhone, stojí za to, aby na ně lidi stáli fronty kolem celého bloku,“ říká editor stránky Jess Ross.
 
vložil: -belatrix-
Permalink ¤


0 Komentáře: