Jak vytvářet vztah podle svých představ

autor: Bata-91 | 19.Červen 2009

I když se láska na počátku zdá tak krásná, nestačí na budování opravdového životního partnerství.

Příjemný vztah je umění, kterému se musíme naučit. Potřebujeme poznat zásady, dle kterých jej můžeme rozvíjet.

Život každého člověka se utváří dle nastavení, které nosíme všichni v sobě. To, co vidíme a snažíme se řešit, je již výsledek tohoto nastavení. Připadá nám normální, neustále řešit své okolí, ale to je k ničemu. To, co jsme doposavad vytvořili, odráží naše vnitřní naprogramování. Tyto programy jsou vkládány během dětství a v kritických životních situacích.

Pokud máš pocit, že jsi stále ve vztahu nespokojený, že stále proti něčemu bojuješ a že se ti opakují stále ty samé okolnosti, pak máš tu čest vidět jako v zrcadle svůj vztahový termostat.

Je proto nesmírně důležité zjistit, jaké to naše nastavení je. Jsme nastaveni pro úspěch, průměrnost, neúspěch a neustálý boj o přežití? Máme nastavenou hlavu na příjemný nebo nepříjemný vztah?

Na jedné straně vidíme mnoho lidí, kteří chtějí a touží, ale jejich výsledky jsou zcela jiné. Sebevětší touha i úsilí jsou k ničemu, když máme svůj vnitřní termostat nastaven jinak než vědomě toužíme.

Podobně jako termostat v pokoji bývá nastaven na 22 stupňů, dá se očekávat, že i teplota v místnosti bude 22 stupňů. Můžete si přát, aby bylo tepleji, lítat kolem kotle a úpěnlivě myslet na teplo. Nic se však nezmění. Jediné, co je zapotřebí je zvýšení teploty na termostatu. Stejně tak musíme změnit své vnitřní nastavení.

Je úplně jedno o jakém vztahu sníte, vždy skončíte pouze v takovém, který odpovídá vašemu nastaveni.

Podívej se kolem sebe v jakých vztazích jsi byl? Jaké partnery jsi kolem sebe měl? Jaké byly jejich opakované vlastnosti? Vidíš již obraz svého nastavení?

Pro mnohé jejich vnitřní termostat zůstane skrytý do konce jejich života, pokud ho neobjeví a nenastaví na jiné hodnoty. Na našem semináři se naučíte přesně to. Naučíte se poznat své vnitřní programy a dozvíte se jak tyto programy změnit.

Komentáře

« Domů | Přidej komentář

cool_moravak 19.06.2009 23:28:38

Velice pěkně okopírované z
http://www.mujvztah.cz/seminare/vecerni-pankrac.htm

Jen tak dál ! ;-)