11.Prosinec 2010,11:24
Tento článek je přiřazen k tématu týdne Fantasy.
V první řadě, zajímalo by mě, jestli každý kdo hlasuje pro nějaké to téma má jasnou představu co o tom napíše? A jestli vůbec má v plánu něco psát? Jakým způsobem hlasujete pro téma týdne? Nevybíráte si náhodou jen to slovo, který se vám nějak líbí, zamlouvá atd.?

Jasně těch pár lidí, co píše fantasy se vyřádí. Ale viděli jste první dva články co se na téma objevily? První off topic. Druhý jedna věta "fantasy je fajn téma protože bla bla." Opravdu článek jak noha. A takových tu ještě bude.
Ale zpátky k tématu.
Když se řekne fantasy?
Vybaví se mi Pán prstenů, Harry Potter, Svět Čarodějnic a Terry Prachett.
Vybaví se mi brána do jiného světa, únik ze stereotypu. A hlavně knížka. Moje milovaná kniha. Kolikrát jsem chtěla být čarodějkou, upírem či jen prostě obývat Úžasnou Zeměplochu? Tolikrát jsem se nořila do stránek knihy abych se vžívala do rolí všech úžasných osob, tvorů nebo jen jejich okolí. Abych se protloukala báječným světem promyšleným do každého detailu (věděli jste že Tolkien měl vymyšlenou i Elfskou řeč?).Abych se pak mohla zase zklamaná vrátit zpět do reality a těšit se na chvíli, kdy si zase budu moct snít svůj sen spolu se stovkami a snad i tisíci dalších čtenářů. A nebo mít ten jen svůj, který možná časem budete číst právě vy, čtenáři mého blogu.
 
 
kategorie: Jak to vidím já...
vložil: Bublinka.Mandelinka
Permalink ¤


0 Komentáře: