20.Prosinec 2010,12:01

Tak jsem si trošku ulítla na knížkách Lenky Lanczový. Já nevím, asi v jednadvaceti letech už jsem stará na dívčí četbu, ale co... mě je to buřt:D. Já ty její knížky dokážu přečíst na jeden zátah (=za noc x za den) i teď. Třeba tahle patří k mým oblíbeným.


Hořká chuť lásky

Vypráví příběh Nely Fišerové, sedmnáctileté studentky sociální školy. Která na výletě, při útěku před exhibicionistou potká sympatického a pěkného kluka Tomáše Koubka. Začnou spolu randit a později i chodit. Jenže Tomáš se svojí lehkomyslnou a nezávislou povahou se o Nelu připraví. Všechno se zvrtne, když s ní nechce jet country festival, kam Nela jede s kamarády a sám jede na "pánskou jízdu". Nela se tam setká s druhým z dvojčat Koubkových, s Ondrou. Nejdřív si ho splete s Tomášem a je z toho parádní trapas, který je nakonec zblíží. Nic nemůže být snadný, Ondřej je už v té chvíli ženatý a má dcerku. Nele domluví brigádu v kuchyni na skautském táboře, kam jezdí jako vedoucí. Nela si totiž potřebuje naplánovat co nejvíc aktivit na letní prázdniny. Nemá se kam z privatu na kterém bydlí s dalšíma dvouma holkama kam jet a sama tam zůstat nechce. Místo které by jí mělo být domovem okupuje macecha, která dělá všechno proto, aby Nelu odřízla od táty a hlavně jeho peněz.

Po návratu z festivalu Nela cítí, že se od Tomáše vzdaluje a vztah dosahuje bodu mrazu. Může za to Ondřej. Na táboře se vše zvrhne. Když za Nelou přijede na návštěvu Tomáš a Ondřej na ně narazí, kdy si Tomáš na Nele snaží vynutit sex násilím a bratři se poperou. Všechna dobrá předsevzetí vezmou dávno za své. Najednou se nela dostává do situace děvčat, která odsuzovala.  A s Ondřejem si začnou prožívat svojí velkou lásku, která však po návratu z tábora bude komplikovanější, než si oba mysleli. I manželství z povinnosti je taky manželství. A malá dcerka je závazek. Ke všemu Ondřej pracuje ve firmě svého tchána, takže je permanetně pod dozorem. Když si ti dva dovedou utrhnout chvilku času, je to zázrak. Všechno skončí jednoho dne, kdy se Ondřej náhodou nevrací autem s tchánem, ale jede sám. Proto si utrhnou chvilku na menší výlet. Při návratu vběhne do cesty pes a Ondřej strhne volant a vybourají se. Nele se nic nestane, ale odnese to Ondřejova noha. Milenci se musí rozdělit. Nelu nikdo nesmí vidět, musí utýct. Ondřej skončí v nemocnici s poměrně komplikovaným zraněním nohy. Když za ním Nela přijde uvidí na pokoji jeho manželku Denisu a pochopí, jak moc ho Denisa miluje. Po jejím odchodu se Nela s Ondřejem rozejde. To už tuší, že není tak úplně sama, ale že se vší pravděpodobností čeká potomka některého z bratrů Koubkových...

Tahle knížka se mi asi zatím od Lenky Lanczový líbila nejvíc ze všech. Nela je mi hrozně sympatická myšlením, a vůbec s tím jak se pere se svým osudem a všema karambolama.

 
kategorie: Knížky
vložil: Bublinka.Mandelinka
Permalink ¤


0 Komentáře: