03.Prosinec 2011,19:15

 Globální bestseller - vychází ve 34 zemích - dosud prodáno více něž 6 000 000 výtisků. Novinář Mikael Blomkvist má za úkol vyšetřit starý kriminální případ: Harriet Vangerová, vnučka průmyslníka Vangera, zmizela beze stopy téměř před čtyřiceti lety. Blomkvist se seznámí s Lisbeth Salanderovou, mladou svéhlavou ženou, nepřekonatelnou hackerkou, která se stane pro jeho pátrání nepostradatelnou. Blomkvist a Salanderová tvoří neobvyklý pár, ale dokonalý tým. Společně začnou brzy rozkrývat temnou a krvavou rodinnou historii. Trilogie Milénium nové hvězdy švédské kriminální literatury Stiega Larssona sklidila ihned po svém vydání mimořádný úspěch u čtenářů i kritiky.


Je to už pár týdnů, kdy jsem si tuhle knížku mohla přehodit na databázi knih z právě čtených do přečtených.

Jak mi bylo prorokováno zhlatala jsem ji jednim dechem. Teda až potom co jsem se překousala přes prvních 100 stránek. Pak už jsem se nebyla schopná odthnout až po nějakou 400. stranu, tam už přišlo vyřešení případu a nechápala jsem proč mám číst dalších 100 stran, když už vím, kdo je vrah. Ze setrvačnosti jsem je "dojela" do konce a už teď se těším na další díl.

Na nějakém blogu jsem četla, že u knížky někdo zvracel. No některé scény byly poněkud ehm ...hnusné (nechutné), ale na to jakej já jsem cíťa, přežila jsem to:D. Jen se potom docela bojím filmu.

Co mi chvílemi dělalo problém bylo zorientovat se ve velkém množství jmen, hlavně v klanu Vangerových. Chvílemi jsem si připadala jako ta blondýna co si v knihovně půjčila Zlaté stránky a vrátila je, že ta kniha má moc postav. Ale po chvilce jsem se vždycky nakonec dokázala zorientovat.

Asi jsem si nejvíc zamilovala Lisbeth Salanderovou, byla to skutečně neobyčejná hlavní hrdinka a oblíbila jsem si i starého pana Vangera, to mě ale později přešlo i když narozdíl od Mikaela jsem mu byla ochotná odpustit.

Uvidíme, jestli se dokopu k tomu abych napsala konečně něco i do čtenářskýho deníku. Abych řekla pravdu, moc se mi do toho nechce.

Knížku bych doporičila všem, co mají trošku silnější žaludek a rádi se ponoří do děje a to ani nemusí být detektivky jejich šálkem čaje.

 
kategorie: Knížky
vložil: Bublinka.Mandelinka
Permalink ¤


0 Komentáře: