08.Září 2010,08:47

Kamarádka se už pákrát účastnila jako komparzistka natáčení seriálu ČT Vyprávěj, když jí zvali na nové natáčení vzala mě s sebou na kostýmovou zkoušku, aby jsem se ukázala v agentuře.

Nakonec z okukování byla kostýmová zkouška i pro mě a pozvání na nedělní posunuté natáčení.

Kostymérky měly problém, protože jsem se jim se svojí výškou a vůbec postavičkou ve všech kostýmech ztrácela. Nakonec vybraly hnědé "šaty" s barevnými kruhy a bílé lodičky. "Šaty" v uvozovkách proto, že to bylo v podstatě tričko s dlouhým rukávem. Nátáčet se měl říjen roku 65, oblečení bylo teplé a některé pěkně kousalo. Při zkoušce jsme se zapotili, v těch dnech vystupovaly teploty na 30°C. A docela jsme se děsili natáčecího dne, až v těch "super" oblečkách budeme smažit 12hodin. Moje zelené gelové nehty byly okamžitě zakázany. Nehty musely být buď přírodní nebo červené. Rozhodla jsem se je zkusit přelakovat, než abych je strhávala. Hned druhý den mi na jeden spadla krabice v Lidlu a nehet se odebral kamsi za chladící box.

O víkendu jsme byli na chatě, kde jsem si u grilu pěkně mezi jídlem a obracením brambor přelakovala nehty, lak vůbec nechtěl schnout a taky to strašně vypadalo. Aspoň, že druhý den jsem byla pochválena, že jsem to přelakovala.

V neděli jsme si ráno přivstali, já se stihla vykoupat, umýt si hlavu a nalíčit se a vyrazili jsme směr KC Kaštan v Břevnově. Ke všemu jsem si spletla čas, tak jsme na místě byli o hoďku dřív, ale alespoň jsme s přítelem dojeli vyměnit auta, aby se mohl vrátit na chatu. Cestou zpět mě tedy konečně vysadil na Břevnově a já se sešla s Martinkou, naštěstí jsme měly obě hrát návštěvnice klubu Magie, tak jsem si měla s kým mezi natáčeními povídat. Převlékly jsme se do kostýmů a čekaly až na nás vyjde řada s líčením a česáním. Mezitím na mě navěsily nějaké příšerné korále a takový ty přicvakávací naušnice. Martinku pěkně načesali i nalíčili i když držkovala že je to hrůza=o). A když jsem přišla na řadu já, tak prohlásili, že jsem moc hezká na to aby mě líčili (mám spíš dojem, že s tím mým xichtem už prostě víc udělat nejde, než jsem zvládla sama ráno) a chtěli mi udělat jen cop. Cop nakonec taky nebyl, asi jsem vypadala jak selka, natupírovali mi vlasy a vznikla taková ta vlna v půlce hlavy, což se mi docela líbilo.

Naše obavy ohledně horkého počasí a toho, že by jsme se upekly se nenaplnily, spíš naopak, v minišatičkách jsem pěkně mrzla a nadávala, trochu se oteplilo až kolem pátý. Při natáčení bylo naopak horko i když člověk seděl, ale nejvíc času jsme trávili venku pokuřováním a popíjením kávy nebo čokolády.

V "klubu magie" jsme se s Martinkou usadily k úplně nejvzdálenějšímu stolu od podia, kde měl vystupovat kouzelník, kterému jsme měli tleskat. Naneštěstí mě tam někdo vyhmátnul a usadil vedle dost nemluvnýho kluka a rovnou před jednu z kamer, bezva =o(. Začly dost nepříjemný chvíle při natáčení, kdy jsme se měly "jako bavit" a to když já řeknu, že mi bylo trapně, to je už co říct! Časem mě to už přešlo, takže jsem už byla v klidu. Jen si mě furt museli kameramani někam šoupat, protože hlavní dění se odehrávalo hned dva stoly za mnou. Když natáčeli z druhé strany podia tak by jim Martinka překážela, takže se neúčastnila a já se tam pekla sama.

Při natáčení odchodové scény jsem jim tam málem sejmula stolek. Ale nikdo si toho nevšimnul a stejně to byla scéna, kterou herci pořád kazili=o). Takže jsem si na svojí nemotornost už příště dala pozor a dokonce jsem s sebou ani nikde nešlehla. Mezi záběry ke mě furt musela běhat chudák maskérka, protože se mi ten můj účes stále rozpadal, já jí ale varovala, že si moje (podle ní krásné) vlasy žijí vlastním životem. No a jeden z herců, teď už vím, že to byl T. Töpfer mi příšerně vadil, furt jsem si ho prohlížela, protože mi byl povědomý, ale nebyla jsem si ho schopná zařadit k nějaké roli nebo aspoň filmu a on koukal na mě, nebo jsem byla tak paranoidní a on mě jen vždycky nachytal? Nevim, bylo to divný=D a pak mi ještě mrsknul do vlasů vypálenou sirku, to jsem měla vážně "radost".

Nakonec jsem natáčení přežila ve zdraví, nikde jsem se nepřerazila a neutrhla si ostudu a myslím, že se komparsu určitě ještě někdy zúčastním.

Bubl@jZz

 
kategorie: Diary
vložil: Bublinka.Mandelinka
Permalink ¤


0 Komentáře: