23.Září 2010,18:11

Tak tu máme první podzimní den. Ráno nás uvítala mlha nebo snad smog? Každopádně nebylo vidět z Krče nic. Jo vlastně jedna budova na Pankráci vidět byla. Ale Žižkovská věž vidět nebyla. Pěknej začátek.


Venku je pěkně, já sedím doma. Hlava mě bolí už osmým dnem, dneska mě začaly bolet záda. O víkendu pojedeme na chatu. Asi si tam poležím, ale doufám, že čerstvý vzduch mi třeba pomůže.

Ale zpátky k podzimu. Máte rádi období, kdy je všechno barevné? Když má vzduch takovou krásnou, zvláštní  a těžkou vůni a když se začne barvit listí? To je krásná doba, hlavně když je ještě teplo. Jenže je hrozně kraťoučká. Takže listí rychle opadá a zhnědne. Ale když zasvítí sluníčko a člověk prochází spadaným listím, které šustí pod nohama, to je taky paráda.  Několik let po sobě pro mě příchod podzimu znamenal jednou týdně dostat do rukou hrábě a hrabat, hrabat a hrabat. Jenže se mi na praxi taky stalo, že jsme hrabali listí i v lednu =o).Další co k podzimu patří jsou kaštany. Asi navrhnu Lukáškovi, že by jsme si mohli pár kaštánků nazbírat a vytvořit klasická zvířátka. Jo, těch jsme se na praxi taky nasbírali. Aby nehnily a nebo neklíčily. Samozřejmně, že jsme je po sobě házeli a mistrové na nás křičely.

Pamatujete si jak se kreslily obrázky podzimních stromů ve škole? Měly všechny podzimní barvy. Ale všimli jste si, že to tak ve skutečnosti není u všech? Americké duby červenají, břízy jsou žluté, a javory barví rudě, žlutě, zlatě, prostě podle kultivaru, ne jak když ho někdo postříká vodovkami.

 
kategorie: Diary
vložil: Bublinka.Mandelinka
Permalink ¤


0 Komentáře: