blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
20.Srpen 2007,17:46
Mágové ohně
Tábor Starý tábor

Vrstva společnosti druhá nejvyšší
Vlivní mágové ohně Corristo, Milten



Mágové Ohně jsou nejmoudřejšími obyvateli celého Starého tábora. Sice jsou jako vrstva až pod samotnými bossy tábora, jako je např. Gomez a Raven, myšlenkovitě jsou daleko nad jejich tvrdohlavostí. Problém ale je, že Gomez má všechny mágy na háku a ti tak skáčou podle toho, jak on píská.
Chcete-li se připojit k mágům, musíte vykonat něco speciálního, nebezpečného, něco co nikdo jiný ještě v minulosti pro Starý tábor nevykonal. Přesněji řečeno musíte zabít královnu důlních červů ve Starém dole. Pak vám bude umožněna volba mezi strážcem nebo právě mágem Ohně.

Mágové Ohně jsou klenotem Starého tábora. Ten si na ně dává řádný pozor. Jejich lóže jsou hned vedle Gomezoveho domu ve vnitřním okruhu. Kolem jejich budovy se pohybuje spoustra stráží, ale dovnitř ani jeden z nich nesmí. Stejně tak jako vy, pokud nejste v jejich komunitě.
Mágové Ohně jsou následovníky dobrotivého boha Innose. Upřednostňují pravdu, světlo a spravedlnost. Dennodenně jsou zavření ve svých temných studovnách, kde pročítají nové magické spisy. Někteří tvoří magické runy, jiný zapisují kouzla do svitků. Další zase míchají z různých bylinek léčivé lektvary, které pak venku prodávají.
Mágové nikdy nevystrčí paty ze svého sídla, a tak je logické, že potřebují nějaké kurýry. Vždy když potřebují doručit někomu diskrétní zprávu či podobnou věc, pověří tím některého ze svých kurýrů. Ten za úspěšné doručení získá bohatou odměnu a také jejich ochranu, díky níž si na něj nedovolí nikdo sáhnout.
Nejsympatičtějším mágem Ohně je bezesporu Milten, který stráží vchod do rezidence mágů.
 
vloženo Corristo
Permalink ¤