blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
20.Srpen 2007,17:39
Mágové vody

Tábor Nový tábor
Vrstva společnosti nejvyšší
Vlivní mágové vody Saturas, Cronos



Mágové Vody tvoří společně s žoldáky nejvyšší vrstvu Nového tábora. Prakticky ale nejsou s žoldáky rovni, nýbrž jsou o trochu výš. Žoldáci totiž (jak už podle názvu vyplývá) pracují pro mágy Vody jako bodyguardi. Za což dostávají v podstatě žold. Mágové je povolávají k různým úkolům. Někdy však potřebují vykonat něco speciálního.
Své studovny mají mágové Vody v těch nejstřeženějších místech tábora. Ve velké jeskyni musíte nejdříve projít skrz žoldáckou čtvrť a také musíte znát vstupní heslo, jinak vás k nim stráže nepustí. Je to v podstatě jediné místo v táboře, kam se jako obyčejní bojovníci nedostanete.

Mágové Vody v podstatě nemají ani trošičku volného času. Všechen jej totiž zasvěcují svému bohovi Adanovi a studiu prastarých knih, kde hledají další magické vědění. Někteří se specializují na výrobu lektvarů, které pak dávají žoldákům, za jejich zásluhy.
Jako asi jediní v Kolonii se mágové Vody také zabývají otázkou zničení Bariéry. K tomuto účelu shromažďují na spodu velké jeskyně obrovskou rudnou haldu, kterou chtějí odpálit. Její nesmírná magická síla by pak Bariéru měla definitivně zničit, aniž by někomu v Kolonii ublížila.
Dostat se mezi mágy Vody je celkem složitá záležitost a nepůjde to tak rychle. Pokud se přidáte k Bratrstvu, dveře mágů Vody vám zůstanou navždy zavřené. Hrajete-li za Starý tábor, ochotně vás přijmou po vyhazovu z tábora a přinesení ohnisek. No a za Nový tábor musíte počkat také až do ohnisek.
 
vloženo Corristo
Permalink ¤