blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
20.Srpen 2007,17:38
Žoldáci
Tábor Nový tábor

Vrstva společnosti vyšší
Vlivní žoldáci Lee, Gorn



Žoldáci jsou společně s moudrými mágy kruhu Vody nejvyšší vrstvou společnosti v Novém táboře. Do jejich řad bývají přijímáni jen ti nejlepší bojovníci, kteří disponují velkou silou a obratností v boji.
Vznik žoldákům dali mágové Vody, kteří si najímali bojovníky pro svou ochranu v době studií magických knih. Za to jim patřičně platili, od čehož se pak odvodilo jméno žoldáci (=žold). Ruda, kterou dostávají, ale nesahá do nějakých ohromných výší. Spíše to jsou skromné dary. Jeden z hlavních důvodů, proč žoldáci pracují pro mágy, je slib, že je mágové dostanou z Kolonie. K těmto plánům shromažďují velké množství magické rudy v jádru velké jeskyně. Žoldáci musí tuto rudnou haldu neustále střežit, aby ji nějací nenechavci potajmu nevyprázdňovali.

Všechna ruda, která je shromažďována do oné haldy se těží ve Svobodném dole za Novým táborem. Pracuje tam plno kopáčů a i ti potřebují nějakou jistotu, že někdo jen tak nepřijde a nezabije je. Proto se kolem potlouká spousty žoldáků. Ale kromě takových rutinních úkolů se občas stane, že mágové potřebují vykonat nějaké speciální úkoly. Jedná se například o obstarání nějakého magického artefaktu či jiných důležitých věcí. Pro tyto úkoly jsou pak vybíráni ti nejlepší z nejlepších, jelikož mágové nějaké selhání netolerují.
Žoldáci jsou vesměs fajn chlapi. Nejsou to náfukové jako banditi a znají své meze. Rozhodně největším sympaťákem je Gorn, svalnatec s obrovskou sekerou. Stane se z něj váš velmi dobrý přítel, jenž vám ve hře kolikrát pomůže. Dalším takovým může být třeba vůdce žoldáků Lee.
Žoldáci si jako svůj domov zabrali jižní svah velké jeskyně. Na samém vrcholu tohoto svahu má svůj příbytek samotný Lee a naproti němu jsou studovny mágů Vody, jež jsou velmi dobře střežené.
 
vloženo Corristo
Permalink ¤