mno tak co jsem napsat!! jen asi to aby se vam muj blog líbil a aby se vam líbily mééé články!!! to asi vše!!!
Publikováno: 10.Červen 2008
v 18:34



Autor: D-E-N-C-A

komentáře (1)
RADA O AKNÉ

Jak se zbavit akné?

Léčba aknédnes nabízí několik možností, jak se tohoto nepěkného onemocnění kůžezbavit. Existuje léčba hormonální, antibiotiky, nebo i zlepšenouživotosprávou a životním stylem. Lehčí formy akné, kterými v mládíprošli všichni, se dají poměrně snadno zvládnout různými doplňky výživy.

Máte-lilehčí akné, můžete vystačit s používáním vhodné léčebné kosmetiky asprávným režimem péče o kůži. Léčebná kosmetika se od běžné liší tím,že obsahuje prověřené účinné látky. Na trhu je až nepřehledné množstvírůzné kosmetiky "na akné". Je těžké se v takovém množství orientovat,proto je na těchto stránkách seznam produktů, které jsou ověřeny pozitivními zkušenostmi.

Jako základní si můžete koupitčistící pleťový roztok či u vysloveně suché pokožky s akné pak čistícípleťové mléko. Pro aknózní kůži jsou to lihové, resp. alkoholovéroztoky často s dezinfekčními či bylinnými přísadami (australskýčajovník, přeslička, dýně, aloe, lékořice, aj.). Pro citlivou kůži jetřeba zvolit již speciálnější prostředky, bez alkoholu. Výborná jenapř. řasa Chlorella.

K němu si můžete pořídit eventuálně podpůrně léčebný krém, které byměl mít charakter pleťového mléka nebo řídkého krému (aby neucpávalpóry). Tyto krémy obsahují protizánětlivé, olupující a dezinfekčnípřísady (LHA=lipohydroxy kyseliny a AHA=alfahydroxy kyseliny, zinek,aj.). Obvykle se používají na noc a na den se použije pouze korektor (tyčinka k zamaskování červených projevů akné).

Dlouho se o akné tradovalo, že jej mohou způsobovat i některépotraviny. Například čokoláda nebo hodně kořeněná jídla. Nic z tohovšak nebylo vědecky prokázáno. Nicméně zdravá výživa a zdravý životnístyl mohou projevy akné zmírnit.

Některé projevy akné se zlepšují v létě či po pobytu v slunečnýchoblastech. Mírné, rozumné slunění vede jednak ke kosmetickokamuflážnímu efektu - kůže pigmentuje, opaluje se. Dále dochází kpřirozenému peelingu, tj. olupování povrchních vrstev pokožky a iurčitému snížení množství mikroorganismů na kožním povrchu. Ale pozoraž u 20% lidí se naopak při slunění akné zhoršuje - hlavně při zvýšenémpocení, horkém, vlhkém počasí a často v kombinaci s nánosy opalovacíchkrémů (tropická akné, Mallorca akné).

Komentáře

« Domů | Přidej komentář

sarka 06.07.2008 14:15:17

Denco, je videt, ze Tu bolest asi znas.
Mas nadherne clanky.Opatruj se a pokracuj

O autorovi

Autor blogu
Autor: D-E-N-C-A
Region: Praha
O mně: no tak co jsem osobe napsat,težko říc? lidi se musej poznavat a tohle muže byt priležitos poznat nove zajimave lid.rada se seznamin s kým koliv tak napiste??
Můj profil

Archiv

Přátelé

Poslední návštěvy

tomhasnapiku (3x)

Credits

Template e grafica by
IN ARIA... & kiocciola

Risorse grafiche by
Lunarea's Graphics

Distribuito su
IN ARIA..., kiocciola, NST & GRAFICA DI STILE