04.Červenec 2007
Jméno: Michael Shawn Crahan
Přezdívka: "Clown"
Pozice: Perkuse
Číslo: 6#
Datum narození: 24. září 1971
Výška: 180 cm

INFO: Je to nejstarší člen skupiny SlipKnoT. Shawn o sobě jednou řekl: "Jsem perfektní otec a z*urvený pychopat". Kromě SlipKnoTu hraje i v To My Suprise, se kterou nyní pracuje na novém CD. Má přezdívku "Clown", kdysi "Kong". Clown protože nosil masku klauna a i když ji už teď nenosí, tak mu ta přezdívka zůstala. Jeho bývalé povolání je svářeč, usvářel své i Chrisovy bubny, ale teď už mají oba koupené. Občas něco zavříská do mikrofonu nebo nějakou pasáž zabubnuje, ale většinou na show dělá jenom bordel. Kozel, který se objevuje ve videu Left Behind je jeho domácí zvíře. Zvuk rozbíjícího se okna, který se ozve na konci písně The Heretic Athem, to jen Shawn prohodil mikrofon oknem. Má plno zdravotních problémů, které si způsobil hraním ve Slipknot. Rád se zraňoval a mlátil hlavou do zdi, ale s příchodem posledního alba se už trochu zklidnil. Velmi často se na show mlátí se Sidem. Jeho manželka se jmenuje Chantal a vyhrála boj se zákeřnou Crohnovou chorobou, má čtyři děti, dva kluky a dvě holky. Jeho nejstarší dítě už chodí na koncerty, ale zdá se mu to moc hlasité. Všechny jeho děti zbožňují Coreyho. Prohlašuje, že Mudvayne jsou jediná hudební skupina, kterou by nechal hrát si s jeho dětmi. Dělá nejvíce interviews ze všech, s oblibou je zahajuje frází "Chceš se bít?". Na koncertě jednou zmlátil jednoho fanouška. Často říká "Když na mě někdo civí, jak jdu na stage, neuhnu pohledem a čekám, až ho to pustí". "Chceme vládnout světu !! Slipknot není jen hudba, ale taky způsob života! SPRÁVNÝ ZPŮSOB života!! Když jsme na stage, zabíjíme tím všechny předsudky!". Shawn jednou našel na zemi mrtvou vránu, tak ji dal do velké zavařovací sklenice a brával ten sajrajt na show dokud se to totálně nerozložilo a neshnilo. Na jedné show tu sklínku otevřel a z toho smradu začal zvracet. Když se ten zápach donesl k fans, začali skoro všichni zvracet taky. (No, není se čemu divit, když si člověk vezme, že v tom bylo plno bakterií, červů a já nevím jakých živočichů.) Později se to prý rozložilo na jakousi hnědou vodu. Shawn to vzal na nějaké interview do rádia a tam to prý otevřel a rozcákal to po stěnách. Shawn taky vlastnil krátký čas Safari Club v Des Moines, klub kde se hrál většinou Punk a Metal. Do skupiny přišel, aby zabil zbytek světa.

MASKA: Shawn Crahan

SlipKnoT: V tomto období nosil velmi starou Klaunskou masku, kterou si koupil, když byl ještě malý. Druhá maska byla velmi podobná, akorát měla naštvaný obličej a vypadala celkově víc hrozivě. Třetí masce oddělal vlasy a už se objevila i nějaká ta krev na obličeji.

Iowa: Znovu to byla Klaunská maska, ale tentokrát měla přes obličej vyrytý pentagram a na čele číslo 6, nos už nebyl červený, ale hnědý a z hlavy trčel kus mozku, který si vždy polil červenou barvou. Podle mnoha lidí to byla nejlepší maska, kterou kdy měl.

VOL.3: Klaunská maska obvázaná ovazem a s trčícím mozkem. Před Subliminal Verses Tour ji ale změnil, nabarvil si ji na černo.

Vložil: DarkDeath ¤