Řídís a jedeš si sám(a) v aute. Je noc a venku je hrozná bouřka. Právě projíždíž kolem autobusové zastávky a vidíš tam stát hlouček lidí:1. Starou paní, která vypadá velmi nemocne, tak ze jí do smrti chybí snad jen pár minut.2. Starého prítele, který ti jednou kdysi zachránil zivot.3. Perfektní zenu, o kterém jsi celý zivot snil.

Koho by jsi vzal k sobe do auta, s tím,ze tam más místo jen pro jednu osobu? Pred tím nez budes císt dál, zamysli se nad touto otázkou. Je to morálne/etické dilema, které bylo jednou pouzito jako cást prijímacího pohovoru do zamestnání.

Muzes nalozit starou paní, protoze umírá, a proto by jsi ji mel zachránit jako první. Nebo muzes nalozit s sebou starého prítele, protoze ti zachránil zivot a ty mu to muzes splatit. A nebo se ti uz nikdy v zivote nepodarí najít perfektní milenku.

Kandidát, který vyhrál pohovor (z 200 uchazecu) nemel problém s odpovedí.

Co rekl?..................................................................................................................................................................................................................

Jednoduse odpovedel: Dal bych klíce od svého auta nejlepsímu príteli a nechal by jsem ho odvézt nemocnou paní do nemocnice. Zustal bych na zastávce a cekal bych na autobus se zenou svých snu.

Nekdy doopravdy získáme víc, kdyz jsme schopní vzdát se nasich myslenkových omezení. Nikdy se nezapomen dívat na veci ZVENKU.

napsal/a: DawsonX 18:33 | Moudra Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář