12.Únor 2009
Turnovers

Turnovery...tak to v americkým fotbalu je něco jako otočení hry a tady myslím že díky turnoveru z obrany začnete  útočit. Tak a jak se toho dá dosáhnout??? Tak jako první tady zmíním INTERCEPTION ( čti intersepšn ) To znamená že obrana zachitila přihrávku protějšího quaterbacka. V tomto případě obránce který chití tuto přihrávku má ještě možnost s balonem běžet vpřed dokud ho hráči protějšího týmu nezastaví, a pokud má hodně místa může s balonem doběhnout až pro touchdown.

Další turnover je FUMBLE ( čti fambl ) To znamená že hráči který mněl balon v ruce, tak mu ten balon vypadl na zem. Tím pádem se z balonu stává volný míč a kdo ho první chytne tak může utočit.

Další z turnoverů je tzv. SAFETY ( čti sejfty ). Toho se dosáhne když bránící tým složí utočníka s balon v jejich endzoně. Automaticky tým který složil utočníka dostává 2 body a tým který byl složen v endzoně ještě vykopává balon z ruky.

No a pak je tu turnover, který se hraje tak že tým který by mněl při čtvrtém downu odkopávat míč tak ho zkusí hrát normálně a pokud se nedostane za 10ti jardovou lajnu tak má míč bránicí mužstvo a rozehrává z místa kde naposledy rozehrával druhý tým.

Tak to bylo něco málo o turnoverech.


Kategorie: Americký fotbal | vložil: DeepMasta ¤