09.Únor 2009
Americký fotbal

No já jsem docela blázen do sportu a to skoro každýho ať už se jedná o šachy nebo fotbal. A baví mně na sport jak koukat tak i hrát. A americkej fotbal je hodně skvělej sport. Je sice pravda že někdo může říct že to je ragby a američani z toho udělali hroznou hovadinu ale to já si nemyslím. Podle mně to je hra na kterou se dobře kouká a pokud člověk vydrží i nějakou tu ránu tak i hodně zábavná a struhující hra na hraní. Ovšem co se týká pravidel tak tam je to trošku složitější. Takže to tady trochu objasním, aspoň takový základ.

Takže, hrají dva týmy proti sobě. Vždy po jedenácti hráčích na každé straně. Tým se musí dostat do endzony druhého týmu která se nachází na konci hřiště. Vždy má čtyři sady rozehrávek aby přešel deset jardů. A když sonese míč do endzony je to touchdown za 6 bodů a po něm následuje ještě potvrzovací kop za 1 bod. Hřiště má 100 jardů.

Tak toto je velmi stručný základ pravidel amerického fotbalu. Je to hrozně zjednodušený. Ovšem v dalších článcích začnu tuto hru rozebírat od losování týmů až po závěrečný hvizd rozhodčího. :)


Kategorie: Americký fotbal | vložil: DeepMasta ¤