05.Únor 2009
Blinds and Dealer Button

V návaznosti na předchozí článek bych chtěl ještě vysvětlit funkci  Blindů a dealer buttonu.

Takže začneme malým blindem ( small blind ).

Small blind je malá slepá sázka která se dává ještě před rozdáním karet. Je to polovina Big blindu. Od malého blindu se začíná každý Hand ( hra ). Tato sázka po každém odehraném handu posouvá o jednoho hráče směrem vlevo. Jak malý tak i velký blind se postupem hry zvyšují. A proč se vsázejí blindy?? Je to pojistka aby bylo o co hrát.

Big blind je velká slepá sázka která je vlevo od malého blindu. A z jeho výše se počítá půlka a to je pak malý blind. Tato sázka se také po odehrání několika handů zvyšuje. A po každém odehraném handu se posouvá o jedno místo směrem vlevo. Od velkého blindu se taky na začátku každého handu rozdávají karty. Ovšem sázení začíná od malého.

Dealer button je žeton označujícího dealera ( týpka co rozdává karty ). Většinou v kasínech je dealer samostatnej člověk který nehraje. Ovšem pokud třeba u vás v hospodě nikdo takoví není tak rozdává ten hráč který má dealer button před sebou. Jinak dealer button je také označení hráče který dává poslední sázku na stole pokud ho někdo nenavýšil. Dealer button má hráč který sedí v pravo od malého blindu.

Antee ( čti Entý ) to je sázka která se dává při větších turnajích, aby bylo v kratší době vyhozeno víc lidí. Tuto sázku dává každý hráč u stolu nezávisle na tom jestli má malí nebo velký blind. Tato sázka je vždy měnší než malý blind.

Tak to je něco málo o sázkách a buttonech před rozdáním karet

Více na mé stránce o Hold´em pokeru     http://mbtpoker.webgarden.cz

vložil: DeepMasta ¤