05.Únor 2009
Jak začít hrát Texas Hold´em poker

Když sedíš s kámošema třeba v hospodě a už tě nebaví den co den probírat stejný věci, pak není nic jednoduššího než vzít karty a zkusit si zahrát poker. A proč??? Na to je jednoduchá odpověď. Znáš to, prší je ohraný a stejně tak i jiný karetní hry ale poker to je něco jinýho. Je to hra která tě donutí přemýšlet, počítat a odhadovat protihráče aby si co nejvíc vyhrál málo prohrál. Je to hra při který se skámošema pobavíš tak jak si to u prší nikdy nezažil. Je to hra kterou chceš hrát.

A jak na to??

Je to dost jednoduchý. Stačí ti na to balíček pokerových karet. Což můžeš mít i když vezmeš půlku Canastových karet a odebereš žolíky. A pak už to jde samo.

Hra začíná tím že ještě před rozdáním karet se vsázejí dvě sázky small blind a big blind ( malá slepá sázka a velká slepá sázka) při čemž small blind tvoří půlku big blindu. Tyto sázky se točí po každé odehrané hře kolem stolu. poté se rozdají karty, každý hráč dostane 2 karty. Po razdání karet zbytek stolu dorovnává sázky, pokud na to samozřejmě má karty. Pokud né tak je může zahodit :)

Když skončí toto první kolo sázek spálí se jedna karta z vrchu balíčku tzv. burn ( je to jenom obrazně řečeno, kartu dej pouze někam bokem nemusíš ji zrovna zapalovat :-D) a po něm se na stůl dají tři karty které vidí všichni hráči a jsou pro všechny společné tzv. FLOP. A rozjíždí se druhé kolo sázek. Po ukončení sázek ( když hráči dorovnají nejvyšší vsazenou sázku) dává se další burn a po něm další karta pro všechny společná tzv. TURN. A po něm přichází na řadu třetí kolo sázek ve stejněm stylu jak dvě předchozí kola.     Spálí se další a zároveň poslední karta. A na stůl se taky dá poslední karta pro všechny společná tzv. RIVER. Poslední kolo sázek. A po něm hráči ukazují karty a vyhrává ten který složí ze svých karet a z karet na stole nejlepší pětikaretní kombinaci.

A jaké že jsou ty kombinace???

1. Vysoká karta: Pokud na stole nemá nikdo žádnou kombinaci vyhrává ten co má na ruce nejvyšší kartu třeba krále nebo eso atd.

2. Jeden pár: Jsou to dvě karty stejné hodnoty například král a král nebo 7 a 7. pokud jsou dva hráči kteří mají stejný pár rozhoduje tzv. KICKER což je druhá karta na ruce hráče.Kdo má vyšší vyhrává.

3. Dva páry: je to kombinace kdy máte na roce 2x 2 stejné karty např. dvě devítky a dvě pětky. Pokud je shody rozhoduje opět KICKER

4.Trojice: To jsou tři karty stejné hodnoty. Třeba tři Qeeny

5.Postupka: Ta se skládá z pěti za sebou jdoucími kartami... nemusí být všechny karty ve stejné barvě. Postuka je třeba A1234, nebo 10JQKA. V těchto případech se Eso počítá jako nejvýšší a zároveň nejnížší karta

6.Flush Draw: Pět karet ve stejné barvě. Například pět karet v srdcích.karty nemusejí jít za sebou.Může to být jaké koli karty ve stejné barvě např. 2678A. Pokud má více hráču barvu rozhoduje nejvišší karta. Pokud mají hráči i tuto kartu společnou je to SPLIT POT a bank se rozděluje

7.Full House: Je to dvojice a trojice např. 55999

8.Poker: To jsou čtyři karty stejné hodnoty např. QQQQ

9.Straight Flush: To je postupka v barvě. Pět za sebou jdoucích karet ve stejné barvě

10.Royal Flush: Královská postupka. Nejvyšší postupka v barvě.Třeba v listech ale musí to být 10JQKA

Tak toto byly kombinace.A když by ste chtěli znát ještě nějakej ten pokerovej slang tak tady mám pár slov který se používaj po celém světě ( téměř, ale jistej si tím nejsem)

Bet - Je to první sázka na stole (ovšem tato hláška se moc nepoužívá, většinou se pouze zahlásí výše sázky)

Call ( čti kól ) - To se hlásí při dorovnání sázky

Reise ( čti rejz ) - Navýšení sázky hráče před vámi

Check ( čti ček ) - To se používá pokud před tebou není žádná sázka a ty nechceš nic vsadit, pokud zahlásíš check tak přechází hra na hráče který hraje po tobě. Ovšem pokud před tebou sázka je nemůžeš zahlást Check

Fold - zahození karet

All-in ( čti ól-in ) - To znamená že vsadíš všechno co máš ( mám namysli třeba žetony. Ne že vsadíš dům aouto mobyl přítelkyni atd. :-D)

Tak jsem tady napsal základ pro hru Hold´em poker. Doufám že se to dá pochopit.

Pokud chceš vědět víc o této hře mám stránku na netu přímo o Hold´em pokeru.

http://mbtpoker.webgarden.cz

vložil: DeepMasta ¤


Komentáře (1):