08.Únor 2009
Strategie při pokeru

Tak když už je známo jak se hraje poker Hold´em, tak bych ještě mohl říct jak hrát aby se taky vyhráli nějaký prachy. Je hodně strategií jak hrát a všechny je tady vypsat by chvilku trvalo. A z vlastní skušenosti vím že je lepší když si každý hráč najde vlastní strategii. Taaaakže tady napíšu jenom nějaký základy a především pár chyb kterých by se mněl každý hráč vyvarovat. Protože když hraju s méně skušenýmy hráči ( a tím nechci říkat že jsem nějakej profík  ), tak mně občas hlava nebere to jakým stylem hrajou.

No jak bych teda začal? Asi tak že bych řekl jakým spůsobem a kdy by se mnělo nebo nemnělo sázet.

Samozřejmě hráči s blindem mají povinou sázku s tím nic neudělají a většinou hráči s dealer buttonem mají poslední slovo na stole takže pokud jím ho chcete vzít ať už máte dobré nebo špatné karty není nic jednodužšícho než reisnout velký blind nebo rerejsnout ( rereise je navíšení rejsu ) hráče který vsadil před vámi. Tím pádem celý zbytek stolu bude muset dorovnat vaší sázku, a většinou hráči se špatnámy kartami zahodí a na stole spolu s vámi zbydou hráči který mají aspoň něco hratelného na ruce. Po flopu pokud máte něco hratelného vsaďte tak aby zahodily ti hráči kterým nic nepřišlo nebo ti hráči který se chtěli podívat na flop a zkus nějaký blaf. Pokud máte málo žetonů a máte na flopu nějakou dobrou kombinaci tak vsaďte all - in to už vám dorovná opravdu jen hráč který něco má. Protože jenom blb by dorovnával nějakej all - in když nic nemá. Ovšem i to je možné viděl jsem to na vlastní oči.

Dále bych chtěl říct aby ste nedělali takovou chybu jakou s oblibou dělá můj bratr. A to, že vsadíte a něž udělá něco hráč hrající po vás tak zahodíte karty. To je blbost kterou u opravdovejch profíků neuvidíte a neměli by ste je vidět ani u nováčků protože vsadit a okamžitě zahodit to jsou zbytečně vyhozené prachy.

Pokud vám příjdou karty třeba jako Q4 v barvě tak můžete zkusit vsázet na to že vám příjde barva, a pokud vám během všech pěti karet na stole barva nepříjde a ste stále ve hře tak pak už jde o to jestlí mluvíte první. Pokud ano, tak já bych doporučil vsadit tak aby hráč po vás nemohl nebo nechtěl dorovnat. Pokud máte málo žetonů tak bych vsadil all- in při nejhorším prohrajete :) to prostě příště zkusíte znovu. Ovšem jestli hrajete až jako druhý nebo poslední na stole a nemůžete složit žádnou kombinaci a máte už v potu naházeno hodně žetonů tak bych jenom dorovnal a doufal že nikdo nemá nic a já abych vzhrál třeba na vysokou kartu.

A jeden strategickou třešníčku na dortu. Můj kámoš hraje tím stylem že pokud má dobré karty tak nic nesází, jenom checkuje a nebo maximálně dorovnává. A když nemá vůbec nic tak sází jak o život a vždycky to prohraje. To takovouhle strategii vážně nepochopíte. Takže moje rada z tohohle případu je že pokud něco máte tak sázejte a pokud se bojíte že ostatní hráči zahodí tak sázejte tak málo jak jen vám to karty dovolí aby vám ostatní hráči něco dohodily a pokud stejně zahodí tak se nic neděje protože vždycky vyhrajete minimálně blindy.

Pokud chcete o pokeru vědět víc koukněte na moje stránky   http://mbtpoker.webgarden.cz/

vložil: DeepMasta ¤


Komentáře (1):
  • 17.09.2009 19:02:03, marrshal

    Aha takže my budeme hrát Q4 suited na to aby nám ta barva došla a když nám dojde tak budeme vsázet tolik, aby nás nidkdo nedorovnal. To je opravdu chytré. Jen by mě zajímalo, jak chceš vyhrávat peníze, když ne hitnutou handou.