15.Prosinec 2013,15:39

Jak připravit bylinkovou  koupel na vlasy?

Jejich příprava je velmi jednoduchá. Pro každý typ vlasů se hodí určité bylinky, které jim prospívají.  Připravujeme je ze 100 g bylinek, které zalijeme vroucí vodou. Po vyluhování a vychladnutí scedíme přes jemné síto a umyté vlasy oplachujeme. Vlasy po bylinkových nálevech nikdy neoplachujeme vodou, léčivé látky bychom znovu spláchly.

Druhy vlasů a co jim prospívá


Normální vlasy jsou zdravé a po celé délce neporušené. Prospívá jim odvar z heřmánku, přesličky, rozmarýnu a šalvěje. Těmto vlasům prospívá zábal z vaječného žloutku, olivového oleje a citrónové šťávy.

Mastné vlasy - jejich příčinou je nadměrná produkce mazových žláz. Tu můžeme odstranit pomocí bylinkových oplachů.  Na takové vlasy jsou dobré odvary z kopřivy, březového listí, heřmánku, šalvěje, fenyklu, řebříčku a chmelových šištiček. Vlasy můžeme oplachovat také pivem. Záleží jen na vás, kterou bylinku si vyberete. Březové vody omezují tvorbu lupů a mastnoty. Citrónová šťáva pomáhá zabraňovat tvorbě nadměrného mazu ve vlasové pokožce a dodává vlasům lesk. Navíc se může pochlubit mírným tužícím a zpevňujícím účinkem. Odvar z kořene lopuchu je vhodný na nadměrně se mastící vlasy a lupy. Vlasový zábal na mastné vlasy: citrónová šťáva s medem a žloutkem je výborná na takový druh vlasů. Všechny uvedené suroviny smíchejte, naneste na umyté vlasy a nechte 20 minut působit. Poté důkladně umyjte vodou. Můžeme si také připravit žloutkový zábal, žloutek smícháme s kapkou lihu a vody. Účinný je také zábal z droždí, které rozpustíme v trošce vody a přidáme do ušlehaného bílku. Mastným vlasům prospívá  zábal z tuhého bílkového sněhu.
 
kategorie: Odvary s bilinek
vložil: Diiamond
Permalink ¤


0 Komentáře: