13.Prosinec 2013,00:34
Med
Med je výborný k zafixování účesu. Lžičku medu rozpustíme v 250 ml teplé vody. Přidáme kapku ovocného octu a vzniklou tekutinou naplníme rozprašovač. Umyté, ručníkem vysušené vlasy postříkáme a vmasírujeme až ke kořínkům vlasů. Poté vysušíme fénem a finálně upravíme. Ocet navíc vlasům dodá lesk, takže se budou přirozeně lesknout.
.

Med - elixír na vlasy  

Na všechny druhy vlasů můžeme použít med, který vlasy pěkně vyživuje. Medový oplach si připravíme ze tří lžiček medu, který zamícháme do jednoho litru teplé vody. Na masáž vlasové pokožky je výborná medová kúra. Med smícháme s několika kapkami olivového oleje. Vmasírujeme do pokožky a necháme 20 minut působit. Pak důkladně opláchneme vlažnou vodou. Vlasy budou zdravější a lesklejší.
Pivo
Pivo je asi nejlepší tužidlo, pevně drží, navíc po zaschnutí není vůbec cítit. Pracujeme stejně jako s gelem.

Žloutek
Chcete mít hebké vlasy? Tohle je přesně pro Vás! Dva žloutky spolu s dvěma lžícemi rostlinného oleje rozšleháme. Poté naneseme na umyté, jemně vysušené vlasy. Asi po 90 minutách pořádně vymyjeme. Tento zábal je vhodný používat 1-2x týdně.

Olivový olej
Trápí Vás roztřepené konečky? Můžete jim pomoci touto maskou. Přiměřené množství olivového oleje vmasírujeme do konečků vlasů. Pokud máme vlasy hodně vysušené od sluníčka nebo častým fénováním, aplikujeme na celou délku vlasů. Vlasy zabalíme do fólie a necháme 30-60 minut působit. Důkladně poté opláchneme. Za týden zábal zopakujeme. 
Olivový olej je bohatý na vitamín E, vlasy vyživí a dodá jim vláhu a poddajnost.

Citron
Citron je výborný pomocník v boji proti lupům a také zabraňujeme maštění vlasů. Vymačkáme 2 čerstvé citróny a jejich šťávu vmasírujeme do pokožky hlavy. Vlasy dobře pročešeme a po 20 minutách působení dobře opláchneme. Stejný postup zopakujeme za 2 týdny. Pozor, pokud máte roztřepené konečky, vlasy rozčesávejte pouze do poloviny délky vlasů.
 
kategorie: Péče o vlasy
vložil: Diiamond
Permalink ¤


0 Komentáře: