28.Červenec 2009
Autor: GameWorld v 16:31

Cryostasis

Onewinger


Dnes si už mnoho hráčů myslí že hororové hry jsou OUT, že už vyčerpaly všechny zápletky atd. Ale nová ruská hra Cryostasis přinesla zase něco nového.


Popis hry

Píše se rok 1981 a ruský meteorolog Alexej Nesterov je vyslán k Polárnímu kruhu, najít zmizelý ledoborec Severní vítr. Ledoborec objevil, ale z počátku se zdálo že je prázdy a vylidněný což není až tak úplně pravda.


Po rozkoukání ve hře zjišťujeme dva nové prvky ve hře. Tím prvním je doplňování tepla, stačí chvíli postát pod žárovkou nebo u generátoru, zahřejete se a můžete pokračovat ve hře. A tím druhým prvkem je tzv. Mentální echo. Je to něco jako 6. smysl, díky kterému můžete prožít pár posledních minut života mrtvoly, kterou najdete.


Dále ke zbraním ve hře. K puškám a samopalům, kterých je ve hře pomálu, se dostane až někdy v první třetině hry. Ze začátku vám musí postačit řetězy obmotané kolem ruk. A nedostatek zbraní autoři vysvětlili tak "Snažili sme se udělat tímto hru co nejreálnější." A něco k zaměřování. Je skoro nemožné něco trefit od boku ! Musíte vždy zaměřit a to bohužel někdy déle trvá. A škoda je neumožnění používat věci co se válí na lodi jako např. lopaty a jiné.


Nepřátelé jsou v Cryostasis velmi odolní, radiace z lodi a velký mráz udělalo svoje. Velmi těžké to budete mít, když se na vás vyřítí skupinka těchto "tvorů," ale takových okamžiků bohužel moc není.


Jinak se při procházení lodi budete spíše nudit. V lodi je mnoho ale opravdu mnoho stejných kajut. Které se dají rozlišit pouze umístěním dveří a tak se vám bude často zdát, že tady ste už byli a nebudete to pravda a pěkně se v lodi zamotáte.


Shrnutí

Hra je na svoje nároky na Hardware, trochu zklamáním. Celkem často se objeví velmi nepravděpodobné věci. A cena za kterou si můžete hru koupit je podle mě až moc vysoká. Hra obsahuje velmi málo muziky a většinu času budete bloudit po lodi.



Hodnocení GameWorld: 65%



Systémové požadavky

Minimální konfigurace

OS: Windows XP/Vista SP1; CPU: Pentium 4 2.4 GHz; 1 GB RAM, nejméně NVIDIA GeForce 7800 či ATI Radeon X1800, 6 GB volného místa na disku


Optimální konfigurace

Intel Core 2 Duo 3 GHz či AMD Athlon 64 X2 4200+, 2 GB RAM, nejméně NVIDIA GeForce 8800 či ATI Radeon X2800


Cena hry: 899 KČ



Screeny z hry







Trailler


 



0 Komentáře: