27.Červenec 2009
Autor: GameWorld v 17:10
Fifa 2009-85%


Něco pro začátek


Každým rokem nám série slavné fotbalové arkády ukazovala od vývojářů EA SPORT to samé. Stále stejná grafika a hratelnost. Bohu dík, že sliby EA SPORT se v novém roce splnily a Fifa 2009 je konečně v trochu jiném kabátě! Každý rok byla Fifa stejná. Pokud se zamyslíme z jakého důvodu se Fifa lepší, tak první co nás napadne je silný konkurent Pro Evolution Soccer. A myslím si, že to je hlavní důvod snažení vývojářů EA SPORT. Prostě Fifa má v plánu v budoucnu konečně porazit silného konkurenta. Pokud však vývojáři se budou stále zaměřovat na grafiku, tak silného konkurenta neporazí!!!!!!


Recenze


Loga týmů a hlavní menu je konečně k pohledu a na to už se dá lépe koukat! Z blízkého pohledu kamery se na vás bude smát v novém 3D trávník, který konečně vypadá opravdu parádně. Grafika celkové hry je uspokojivá. Stále však diváci nejsou dokonalý, ale to vývojáři prohlásili ještě než Fifa vyšla navenek. Na lepší diváky si musíme počkat na novou Fifu. Nový zavedený systém ovládání je pomocí klávesnici a myši a podle mě se to celkem povedlo. Co se však stále nedaří vývojářům v posledních letech zlepšit je fyzika míče, ale hlavně tupě zírající brankáři, kteří vás chvilkami svojí tupostí akorát rozesmějí, a někdy se budete stydět za svého Petra Čecha. Další povedená věc je více volného prostoru, takže už nebudete svírání na každým metru.


Dříve jsme se museli dívat na stejné góly, který padaly z každého úhlu a modlili jsme se kdy už konečně budou padat góly jako u PES. Týmy mají konečně odpovídající taktiky jako v reálném fotbalu, což také potěší. Málo kdy se vám stane že prohrajete z Barcelonou proti Spartě. K tomu přidejme fakt, že pokud si hru chcete užít, tak vám z cela doporučuji hrát za silnější tým, kde jsou samé hvězdy, jelikož taktika a snaživou slabších týmu jsou natolik slabé, že se ve hře více navztekáte než abyste si hru užili. Pokud však chcete něco dokázat a udělat ze slabého týmu hvězdný tým, tak vám doporučuji hrát za slabší týmy.
Zvuky a licence neodpadli a stále platí fakt, že v tomto má prostě Fifa navrch oproti konkurence. Atmosféra stadiónu je více příjemná a to vám i pomůže dohrát zápas, do kterého vložíte více hrdosti.


Závěr


Fifa 2009 je dobře hratelný a zábavný fotbal. Mnoho vylepšených systému vás do hry jen vsune a musím také přihodit online připojení přes internet. Fifa zaslouženě vybojovala od gameworld 85%

 



0 Komentáře: