27.Červenec 2009
Autor: GameWorld v 17:43
Half Life 2 : Epizode Two


Něco pro začátek


Když se nad sebou zamyslíte, jaká že byla první hra, která měla celkem dokonalý fyzikální systém engine physx. Nebo třeba kde vzniklo první známé slovo Dr. Gordon Freeman. Teď jsem vám napověděl natolik, že už nemusíme skrývat název tohoto článku. Half Life epizode two. Stále ale platí jedna důležitá otázka. Bude nový díl populární akční série opět stát na nohách jako král? Nebo bude jen pouhým debaklem? To vše se dozvíte v následující recenzi.




Recenze


První obrovská chyba už nastala při tvorbě tohoto známého titulu. Hra měla vyjít o rok dříve, než opravdu vyšla a doktor Gordon Freeman si tak mohl alespoň trochu odpočinout. To však nemění fakt, že hra měla problematický vývoj a můžeme být rádi, že tak známý titul nakonec vyšel. Že by Valve docházeli nápady ? Ono totiž Half life 2 jako samostatný díl byl až na pár menších detailů dokonalý a vytvořit pokračovaní pro Half Life 2 : Epizode one bylo asi větším oříškem, než který vývojáři očekávali. Half Life epizode two nakonec dosáhla asi nejlepšího vrcholu celé ságy. Děj vás totiž ponoří až pomalu do hlubin celého Half Life, aniž byste si to uvědomili. Half life se nakonec stal svým dějem evolucí mezi hrami, ale bohužel to je tak asi všechno. Vývojáři také prozradili, že sága doktora se blíží pomaličku ke konci a já se ani nedivím. Třeba se do roka dočkáme konce celé války, nebo třeba doktor povstane a ukáže nám evoluci a nebo že by revoluci? Na tuto otázku vám neodpoví asi nikdo.




Nový Half Life vám nabídne obrovské množství příběhových zvratů a situací, které stojí za zmínku, ale bohužel co k této hře dodat. Každý den kopu venku do hlíny a vztekle přemýšlím nad tím co napsat, ale ono vážně není co! Hra disponuje úžasnou grafikou, skvělými zvuky a samozřejmě skvělou inteligencí. Opět kopu, sice ne do hlíny ale rovnou do něčeho hodně tvrdého, protože teď jsem v nesnázi. Už po druhé jsem se setkal s tím, že konec half life opět nic nevyřešil a je jen další otázka, jaký že se nám ukáže v nové sérii děj. Takto se můžu klidně procházet třeba roky a čekat na obrat, abych mohl o něčem psát. Co více dodat, než si jen doma poplakat a říkat „sakra ty Valve jsou tak zlý“


Největší chyba ve hře je podle mě mlčenlivost doktora. Naposledy snad promluvil v prvním díle a to jen pár slov. Pokud hrajete za doktora častěji, tak si všímejte toho, že z jeho úst neuslyšíte pomalu ani au a to opravdu kazí zážitek ze hry. Pravda je, že dole vám běhají titulky slov doktora, ale jeho hlas nikde. Divné toto.


Herně je epizoda 2 stejná jako jiný předchozí díl slavné série. Nový Half life má i nové věcičky jako například oblíbený silniční vrako-káru, která byla vždy asi nejoblíbenějším prvkem hry.




Já osobně jsem od nového Half life nečekal bůhví jaké ovoce, ale vrhnul jsem se hlavně po příběhu, jelikož i kdyby tato hra měla tisíce chyb, tak stejně jí budu hrát, jelikož děj této hry asi nejlepší z celé ságy. Half Life je pro mě srdeční záležitostí asi jako Metal Gear Solid, který má dokonce děj o něco propracovanější, ale teď zpět k Half Life. Bohužel pokud nebudu počítat děj nového half life, tak Half Life 2 : epizode two je úplně ta samá hra jako předešlá série. Pomalu stejný arzenál, stejné nápady a věci, k tomu možná pár nových tvářiček, které přeci jenom nehrají pomalu žádnou roli.


Závěr


Už od prvního dílu jsem byl natolik uchvácen, že jsem pomalu ani neusnul! Half Life 2 Epizode two není rozhodně ani revoluce a ani evoluce, ale přesto, že jsem hrál opět tu samou hru, jen v jiném ději mi vůbec nevadilo. Na nový díl už se nemůžu dočkat a malý Jarda by mi mohl i závidět. Half Life je prostě legenda i přes všechny chyby, jen prosím Valve o trocha lítosti a dejte nám konečně už slibovaný konečný rozsudek, ať mám o čem psát. Half Life 2 : Epizode two dostáva od GameWorld 90%


 



0 Komentáře: