27.Červenec 2009
Autor: GameWorld v 17:39
Madden NFL 2009 (20 let výročí)


Něco na začátek


Každý s vás si pod slovem fotbal vzpomene na Ronalda, Drogbu či Petra Čecha. Každý sportovní hráč her si pak myslí, že v Americe je nejznámější hra Fifa nebo NHL. Bohužel vás zklamu. EA SPORT se v posledních letech může stydět za tituly FIFA a NHL, ale existuje hra, kterou se může pišnit každým rokem více. V Americe je nejznámější slovo Super Bowl a stává se každým rokem tradicí. V posledním díle Madden NFL 2008 jsme si připadali jako u FIFI a radši jsme tuto hru ani nehodnotili. Reálnost hry byla možná horší než u FIFI a hratelnost nestála za nainstalovaní. Letos to je naopak.



Recenze


Madden NFL 2009 je nádherně graficky propracovaný sportovní simulátor. Jediný nešvar je ovládání, ale já se ho naučil celkem rychle a hraní mi pak přišlo hodně zábavné. Pokud Madden NFL 09 budete hrát poprvé, tak pochybuji, že najdete nějaké změny, ale pokud se tu sem tam najde hráč, který tuto hru hraje 20 let existence, tak bude ve svém živlu. Hned po ukázce když, vběhnete na trávník, budete rozeznávat novinku za novinkou a budete ohromeni tím, co vidíte na své obrazovce.


Největší a taky poměrně více viditelná novinka je umělá inteligence soupeřů. Konečně!!!! Než však budete na svůj první opravdový zápas, tak vám přijde ve hře telegram, kde bude váš první trénink, aby, jste se vše naučili perfektně ovládat a seznámili se s hrou.


Další otázka je, jakou si vyberete obtížnost a podle ní se pak bude rozvíjet celá hra. Pokud zvolíte těžkou obtížnost, tak vás neminou soupeři, kteří jsou naprogramováni podle skutečné strategie týmů, a musím uznat, že je to masakr a povedený.




Pokud budete dělat na začátku často chyby, tak se nedivte, že se vám bude častěji spouštět další novinka, neboli BackTrack, kde si vás zavolá slavný fotbalista, aby vám ukázal, kde přesně jste udělali chybu a jak jí příště napravit. K tomuto módu přidejme další novinku Rewind. Tato novinka vám umožní přetáčet si vaše akce a hledat v nich chyby.


Pokud jste minulý rok plakali nad pokaženým Multiplayerem, tak letošní díl Madden NFL 09 vás multiplayerem ohromí. Nejhlavnější změny totiž nastali více v multiplayeru než v samotné hře. Už teď se na vás těší plně funkční multiplayer ze 32 týmy.


V samotné hře jinak nechybějí módy jako Superstar, tvorba vlastního hráče nebo klasická kariéra.


Závěr


Madden NFL 2009 vydal na výročí konečně super bombu a to po dvaceti letech. Reálnost hry, skvělá grafika a zvuky nedočkavých fanoušků v monstrózních stadionech. NFL zaslouženě dostává od nás rovných 90% - Dobrá práce!


 



0 Komentáře: