28.Červenec 2009
Autor: GameWorld v 19:23
Mirror´s Edge


Něco pro začátek


Hráči chtěli a dostali to a to přesně na čas. Extrém zažil asi každý z nás a pro Faith je to úplně normální, však i její povolání běžec, není moc bezpečné. Příběh je vskutku zamotaný, že by se v něm ani Pán Bůh asi nevyznal. A proto sem se rozhodl, že to s vámi zkusím rozmotat. A doufám, že to spolu rozmotáme v následující recenzi.




Recenze


EA nám přináší další propracovanou hru z pohledu vlastních očí. Zajímavé je, že se zbraně málo kdy vůbec dotknete. Faith má úchvatné oblečení. Boty má červené s protiskluzovou podrážkou. Ovšem mají i jednu zvláštnost. V botě máte zvláštní sestavení prstů. Samotný palec dominuje svou mezerou od ostatních prstů na noze, kvůli rovnováze.
Další část obleku je jedna sportovní plátěná rukavice, kterou nosí Faith na pravé ruce. Má jí tam aby mohla sjíždět lana co jsou ve hře nachystaná a aby si přitom nepopálila nebo neodřela dlaň.


Tak a teď vám něco řeknu o příběhu. Hra začíná v poklidném městě v budoucnosti, ale najednou se něco zvrtne. Policisté začnou střílet po běžcích a život ve městě upadá až zamlkne. Jednou najde Faith její sestru Kate u mrtvého podnikatele, kterého znají už od mládí. Faith si myslí, že to udělala její sestra, ale Kate jí to celé vysvětlí. U policistů má Kate veliký problém. Faith se snaží pomoc Kate, k tomu vede však cesta plná skoků, kotoulů, běhání po zdi a nakonec policistů.
Policisty můžete omráčit nebo už rovnou zabít a to vše různými způsoby, pomůže vám i dočasné zpomalení času. Různé kopy, údery či střelba se zbraní, vám na začátku napomůže Celeste. Ve hře je více než pět druhů zbraní a kolem tří způsobů jak omráčit nepřítele. Enginem se stal Unreal Engine 3 a s grafickým provedením to dává jedinečný prožitek ze hry.
Ve hře si pořád všímejte červených věcí, kvůli nim se dostanete dál. Musíte je vylézt, otevřít, seskočit, …


Ale dál k příběhu. Celeste co vám pomáhala, s vámi pracovala se vydala špatným směrem, tedy proti větru. Poté sní budete i soupeřit. Tohle je jedno z nejtěžších míst v téhle hře, kde si to poprvé zopakujete více než 10x a mě to bralo taky nervi a myslel sem si, že mě trefí šlak. Nakonec se mi to po dlouhém úsilí povedlo. Tím bych chtěl říct, že to není hra pro nerváky. Ke konci Kate zachráníte, ale jen o chlup.
V celé svižné hře je jedno zpestření. Sbíráte po celé hře kufříky. Není to nutné je sbírat. Opravdu jediné co bych mohl hře vytknout je to, že je krátká. Za 10 hodin už asi nemáte co dělat. Ale děj vás k té hře tak přilepí, že se od toho nechcete odtrhnou a zahrajete si znova.




Požadavky


Minimální konfigurace: Windows XP/Vista , CPU 3GHz, 1GB RAM, VGA 256 MB

Doporučená konfigurace: Windows XP/Vista , dvoujádro, 2GB RAM, VGA 512 MB


Shrnutí


Skákání po budovách s velkými skoky, které většinou končí efektivním parakotoulem. Realistické zpracování a dobrý příběh. Potěším i fanoušky konzolí jako je XBOX 360 a nebo PS 3. Hra má i multiplayer, ve kterém jsou jenom tratě na čas. V každém kole hry najdete více než jednu zkratku, která vás může zrychlit, tak jako ani sami nečekáte. Engin a grafika všechno je pod jednou střechou a to dává Mirror´s Edge něco do sebe co bude mít i nadále.


Mirror´s Edge dostává od GameWorld 85%


 



0 Komentáře: